10 tény a WordPressről, amiről talán nem is tudtál

wpq

Tudtad, hogy a WordPress P betűvel van írva, és hogy van különbség a WordPress.org és a WordPress.com között?

Összegyűjtöttünk 10 olyan érdekességet a WordPressről, amelyekről a napi használat ellenére sem hallottál.

1. A WordPress név két szóból áll, amelyek össze vannak írva, és mindegyik szót nagybetűvel írják. Így a WordPress szót a nagy W betű mellett nagy P betűvel írjuk. Írásban ne ragozzuk a nevet. Tehát azt írjuk, hogy „a WordPress-ről”, „WordPress-szel” és így tovább. Ha kimondjuk, a WordPress szót ragozzuk („a wordpressről”, „wordpress nélkül” stb.), mivel természetesebben hangzik.

2. A WordPress ingyenes szoftver , és nyílt forráskódú projektként van licencelve a GPLv2 licenc alatt.

3. A WordPress ingyenes szoftverként volt, van és mindig is lesz terjesztve.

4. A WordPress első alkotói Matt Mullenweg és Mike Little voltak. Matt 2003. januári cikke megemlíti a jövőbeli WordPress első említését.

5. Matt Mullenweg az Automattic vezérigazgatója, a non-profit WordPress Alapítvány alapítója és az Audrey.co befektetési társaság tulajdonosa. Alkalmanként a nyílt forráskódú WordPress projekt vezető fejlesztőjeként dolgozik.

6. A WordPress a WordPress Foundation bejegyzett védjegye . A WordPress-név projekt, termék, szolgáltatás, domain vagy cégnév részeként való használatához a WordPress Foundation engedélyére van szüksége. Például a WordPress dedikált tárhelyének neve nem hangozhat úgy, mint „WordPress hosting”.

7. A WordPress logónak úgy kell kinéznie, mint a jobb oldali képen látható logó. Ha valahol rossz logót lát (bal oldali kép), kérem jelezze.

8. A WordPress.org a WordPress kezdőlapja. Ingyenes telepítőfájlokat, valamint több ezer témát és modult tölthet le a WordPress.org webhelyről. Itt kiterjedt dokumentációt, híreket a WordPress-ről és egy angol nyelvű technikai támogatási fórumot is talál.

9. A WordPress.com az Automattic kereskedelmi projektje. Ingyenes blogot hozhat létre a WordPress.com webhelyen. Az ingyenes verziónak azonban számos korlátozása van. Ennek a blognak az a fő előnye, hogy egyáltalán nem kell aggódnia a tárhelyszolgáltatás és a telepítés miatt. A prémium szolgáltatások a WordPress.com-on is elérhetők, díj ellenében.

10. A WordPress körül csodálatos emberek közössége él, akik tanácsot adnak és segítik egymást. A WordPress körüli összes tevékenységet önkéntesek és rajongók szervezik. Ide tartoznak az olyan események, mint a WordCamp, a WordPress találkozók, a WordPress.org technikai támogatási fórumának működtetése, valamint a WP.sk webhelyünk.

Vallja be, hogy ezek közül az érdekességek közül hányat ismert, mielőtt elolvasta ezt a cikket? Tudsz másokról is?

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here