15 mítosz a WordPressről

A WordPress manapság egyre népszerűbb, szinte mindenki hallott róla, aki az interneten utazik. Az emberek gyakran nem tudják pontosan , mire való, mit kínál és hogyan működik . Ez különféle mítoszokat és feltételezéseket szül , amelyek az igazságon alapulnak, de ami valójában mögöttük van, az meglepheti Önt.

 1. A WordPress.org és a WordPress.com ugyanaz .
  A WordPress mögött állók elismerik, hogy ez egy kicsit zavaró. Mindkét változatnak megvannak a maga előnyei és hátrányai . A WordPress.org egy ingyenesen letölthető alkalmazást kínál, amellyel komplett webhelyet hozhat létre. A WordPress.com viszont egy olyan szolgáltatás , amely lehetőséget ad ingyenes blog vagy egyszerű webhely létrehozására. Az alapvető különbségek az önállóan kezelt verzióhoz képest:

  • Nem férhet hozzá a fájlokhoz (de nem kell aggódnia semmiért és fizetnie a tárhelyért és az adminisztrációért).
  • Saját modulokat nem tudsz feltölteni (de van elég sok, ott minden alapszintet megtalálsz).
  • Ugyanez vonatkozik a témákra is.
  • Egyedi domain és egyéb testreszabási lehetőségek térítés ellenében állnak rendelkezésre.
 2. A WordPress csak blogokhoz használható.
  Nagy hiba. Az elmúlt években a WordPress egy nagyon szilárd tartalomkezelő rendszerré vált, melynek lehetőségeinek csak a kreativitásod szab határt. Bizonyos mértékű optimalizálással és szakértelemmel hatalmas portálok is építhetők vele.
 3. A WordPress nem egy professzionális webalkalmazás.
  Bár az Ön nézőpontjától függ, a megvalósítás iránti növekvő érdeklődés minden téren (blog, cégbemutató, portál, e-shop, fórum, közösségi oldal…) önmagáért beszél. Egyre több cég nyúl hozzá webes megoldások létrehozásában, köztük olyan nevek, mint a Ford , a Wall Street Journal és az Egyesült Államok kormánya.
 4. A WordPress csak Linux szervereken fut.
  Az információ valótlan, és a WordPress is zökkenőmentesen fut Windowson. Nem kell aggódnia a funkciók egy részének vagy az állandó hivatkozások elvesztése miatt. Minden nagyon jól működik.
 5. Tudnom kell PHP-ben programozni.
  Mindössze egy kis türelemre és kísérletezési vágyra van szüksége ahhoz, hogy jó megjelenésű blogot vagy kisebb weboldalt hozzon létre a WordPress-en. Több ezer modul és téma segít Önnek.
 6. Túl sok modul lassítja az oldalt .
  Valóban a helyzettől függ. Egyes modulok lassúak, mások gyorsak, mások pedig egyáltalán nem befolyásolják a sebességet. Némelyikük akár fel is gyorsíthatja webhelyét.
 7. Az inaktív modulok és témák lassítják az oldalt .
  A letiltott modulok és témák egyáltalán nem befolyásolják webhelye sebességét. De jó ötlet, ha más dolgokkal is naprakészen tartjuk őket. Ezzel elkerülhető a szükségtelen hibák, amelyeket a korábbi verziók tartalmazhatnak, és természetesen nem teszi ki webhelyét biztonsági kockázatoknak. Abban az esetben, ha nincs szüksége a modulra vagy témára, törölje / azt és nem töltődik be feleslegesen.
 8. Sok revízió és elem a kukában lelassítja a weboldal működését.
  A revíziók száma sem befolyásolja ezt, mivel a WordPress elég intelligens ahhoz, hogy ne töltse be őket az oldalra, és csak a vezérlőpulton jelennek meg. Felhalmozódásuk azonban túlterheli az adatbázist, amely gyorsan növekedhet és több helyet foglalhat el (Vigyázat! Egyes tárhelyszolgáltatók viszonylag kicsi kvótákkal rendelkeznek az adatbázis méretére vonatkozóan).
 9. A WordPress nem biztonságos.
  A WordPress ugyanolyan biztonságos lehet, mint bármely más webhely az interneten, csak az üzemeltetőjétől függ. A történelem azonban magáért beszél: az elmúlt két évben komoly biztonsági rés nem keletkezett benne, és a legtöbb feltört oldal esetében ez a felhasználók szakszerűtlensége és könnyedsége, valamint a rosszul védett webtárhely miatt volt. Ezért ügyelnie kell arra, hogy milyen bővítményeket telepít, és meg kell próbálnia a lehető leghamarabb frissíteni mindent a legújabb elérhető verziókra.
 10. A WordPress-re épített webhelyek gyenge minőségűek.
  Mivel sok webhely fut WordPress-en, nem csoda, hogy rengeteg amatőr próba és alacsony költségvetésű megoldás létezik. Ismét ügyeljen arra, hogy nem a WordPress teszi ezeket az oldalakat használhatatlanná és szörnyűvé nézni, hanem a készítők és a rendszergazdák. Sok minőségi és érdekes webprojektet talál köztük.
 11. A SEO javítása a WordPress-en nagyon nehéz.
  A WordPress jól optimalizált keresőmotorokhoz, és számos olyan funkciót integrál, amelyek segíthetnek. Természetesen ahhoz, hogy álmai kulcsszavai közé kerüljön, többre van szüksége, mint egy jól elkészített weboldalra és néhány aktivált modulra. Ezeket azonban egyáltalán nem szabad elvetni, és jó kombinációjukkal csodákra képesek.
 12. A WordPress-t nem tudom webáruházként használni.
  Mint fentebb említettük, a WordPress nagyon széles felhasználási területtel rendelkezik. Válassza ki, amire szüksége van… e-shop , hirdetési portál , fórum , közösségi hálózat vagy bármi más, ami eszébe jut .
 13. A WordPress nagyon rosszul dokumentált.
  És ezt ki mondta neked? Vessen egy pillantást a kódra vagy közvetlenül a kódba , és azt hiszem, sok hasznos választ és tippet fog találni.
 14. Hol tudok WordPress-t vásárolni?
  A WordPress nyílt forráskódú , ezért a GPL2 licenc alatt mindenki számára ingyenes. Soha ne fizessen egy alap telepítés letöltéséért !
 15. Ennyit tud a WordPress?
  Nem akarja azt mondani, hogy már végigment több mint 19 946 modulon és több mint 1 538 témán. Mint mindenhol, a Google a barátod, mások számára ez a blog és a fórumunk .

A WPMU.org webhelyen megjelent cikk inspirált, hogy tisztázzam ezeket a mítoszokat.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here