7 egyszerű beállítás az új WordPress webhelyhez

A WordPress az egyszerűsége miatt a weboldalkészítés népszerű eszközévé vált. A WordPress alapos pillantása azonban, különösen a kezdők számára, meglehetősen zavarónak tűnhet. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk azokat az alapokat, amelyek megkönnyítik az új webhely létrehozását.

WordPress.com WordPress.org
Sokan nem tudják, hogyan kell helyesen dönteni. Először is válaszoljon arra, hogy személyes blogot vagy szabványos webhelyet szeretne indítani.
Blogot választottál? Ebben az esetben a WordPress.com oldalt ajánlom. Ingyenes, de fizetni kell a domainért. A legnagyobb előnye, hogy ez a platform külső szerveren található. Mit jelent ez számodra? A WordPress egyszerűen gondoskodik a webtárhelyről és az oldal karbantartásáról. A WordPress.com témái azonban nem olyan rugalmasak. Úgy tervezték őket, hogy ne lehessen nagyon beleavatkozni. Szóval gondold meg kétszer.

E-shopot vagy szabványos weboldalt szeretne? A választás egyértelmű. Menjen a WordPress.org oldalra. Nagyobb rugalmasságot biztosít.
A WordPress.com és a WordPress.org közötti különbségekről a WordPress.com és a WordPress.org közötti különbségekről szóló 5. bejegyzésben olvashat.


1 dicision

2. Ne használja az „admin” nevet felhasználónévként
Az első telepítés során a WordPress felkéri a rendszergazda nevének és jelszavának megadására. Takarítson meg időt azzal, hogy bonyolultabb változtatásokat hajt végre az adatbázisban , és már az elején állítsa be nevét és jelszavát. Ugyanakkor megvédi webhelyét a hackertámadásoktól. Ha megtartja az „admin” nevet, a hackereknek csak számos különböző jelszót kell kipróbálniuk, amíg meg nem történik valami, ami igaz. Ezenkívül ne használjon adminisztrátori névként semmit, aminek köze van a webhely nevéhez. A Jelszógenerátor segít biztonságos jelszó létrehozásában.

2. admin
3. Csak a megfelelő engedélyeket adja ki a felhasználóknak
Ha több felhasználó fér hozzá az Ön webhelyéhez, győződjön meg arról, hogy minden felhasználó csak akkor fér hozzá, ha szükséges. Ez csökkenti annak az esélyét, hogy hackerek érkezzenek webhelyére, vagy hogy valaki hibát kövessen el, ami negatív következményekkel jár.

3. Privacy
4. Állítsa be a permalinokat
Ezt a beállítást nem szabad alábecsülni.
állandó hivatkozás
Az állandó hivatkozás a sorok elnevezésének módja, különösen a www.mysite.com/permalinks esetében
A következőképpen állíthatja be őket:
irányítópult → beállítások → állandó hivatkozások / állandó hivatkozások

Az állandó hivatkozás három formát ölthet:
• véletlen számok
• dátum + a cikk / bejegyzés / hozzászólás címe
• a cikk / bejegyzés / hozzászólás címe

Személy szerint javaslom a harmadik lehetőség használatát. Ez a legrövidebb, és fontos információkat is tartalmaz a SEO-ról. A permalokat szerkesztheti, és saját szöveget szúrhat beléjük. Csak kattintson a szerkeszteni kívánt részre. De ne feledje, hogy nem szabad megváltoztatnia a permalinokat. Ha egy hivatkozás aktív egy webhelyen vagy közösségi hálózaton, ha módosítja, nem fog működni, és forgalmat veszíthet.

5. Az oldalak és a bejegyzések közötti különbség
A WordPress két módszert használ a tartalom kategorizálására. Oldalak és bejegyzések. Mindegyiknek megvan a saját része a fő panelen. Tehát mi a fő különbség? A bejegyzés az oldal teljes tartalmi része. Az oldalak a fő rovatok („rólunk”, „kapcsolat”, …). Gyakran statikusnak jelölik őket, mert nem sokat változnak. Ezzel szemben a blogbejegyzések gyakrabban változnak, és élettartamuk is rövidebb.

5. confused
6. Adjon hozzá egy alap „menüt” az oldalhoz
Egyszerűen adjon hozzá linkeket, témákat, ajánlatokat.
Oldalak → bejegyzés kategóriái → egyéni hivatkozások / hocikam do menü.

Menüket is létrehozhat vagy szerkeszthet a hirdetőtáblán keresztül.
Megjelenés → Menü

A menüből szerkesztheti, kiválaszthatja, kategorizálhatja az összes oldalt. Menü/almenük alkategóriákat is létrehozhat. (Húzza enyhén a menüelemet a jobb felső sarokban. Szürke négyzetek jelennek meg, jelezve, hogy még mindig a menüben van, vagy már létrehozott egy másik szintet).

7. Blog és honlap beállításai
Vannak, akiknek egy blog a kezdőlapja, mások pedig minden webhelynek egy adott elhelyezést szeretnének biztosítani. Hogyan kell csinálni?
Tábla / műszerfal → beállítások → Olvasás

Innen láthatja a Kezdőoldalt (lehet kezdőlap) és a bejegyzési oldalt (lehet Blog is). A legördülő listából a kiválasztott oldalak egyikét hozzárendelheti kezdőlapként vagy blogoldalként. Azonban győződjön meg arról, hogy a webhely rendelkezik ezen funkciók egyikével.

Ez a 7 egyszerű tipp segít tisztázni a WordPress webhely alapvető beállításait. Ezek mind olyan dolgok, amelyek triviálisnak tűnhetnek, de nem szabad alábecsülni. Először kissé elveszettnek érezheti magát, de ehhez csak idő kell.
Tudsz még néhány alapvető beállítást, amelyekre az emberek nem fordítanak annyi figyelmet, és amelyek fontosak? 🙂

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here