Blogot akarok! Blogger vagy WordPress?

blogElső pillantásra a Blogger a blogokra összpontosít.

Miért használjunk olyat, aminek nincs blogcíme?

Eláruljuk, miért jobb a WordPress, mint a Blogger.

Bárki létrehozhat WordPress.com -fiókot. A blog létrehozása egyszerű, csak regisztráljon. A tartalomkészítésen kívül semmi mással nem kell foglalkoznia. Azonnal elkezdheti a blogírást. Saját blogja azonban csak a saját webhelyén lehet. A WordPress egy egyszerű rendszer minden felhasználó számára. Miért nem próbálja ki az összes lehetőséget? Nézzük meg a saját rendszered előnyeit, és hogy miért jobb a saját webhelyeden blogolni, mint máshol írni.

1. Tulajdonjog

A Blogger a Google tulajdonában lévő szolgáltatás. Ingyenes, de van egy árnyoldala is. A webhely nem az Öné, és a Google manipulálhatja azt. A múltban lemondott néhány veszteséges szolgáltatást, és semmi sem akadályozza meg abban, hogy bármikor lemondja a Bloggert.

A WordPress saját tárhelyén garantálja, hogy az adatok csak a tiéd, és nem tartoznak senki máshoz. Te vagy az oldal tulajdonosa, és senki nem fogja megszabni neked, hogy mit írj és mit ne.

2. Irányítás

A Blogger kész szolgáltatást kínál, csak kicsi a szerkesztési lehetőség. Nincs mód új funkciókkal gazdagítani. A Bloggerből nem lesz más, csak blog.

A WordPress egy nyílt forráskódú szoftver, számtalan szerkesztési lehetőséggel. Több ezer bővítőmodul létezik. Egy személyes blog idővel portfólióvá vagy akár online áruházzá is válhat.

3. Megjelenés

A Blogger számos alapvető téma közül választhat. A sablonokat bizonyos mértékig szerkesztheti a beépített szerkesztőben. Módosíthatja az oldal színeit és elrendezését. Egyéb módosítások nem megengedettek.

A WordPress több ezer fizetett és nem fizetett témakört kínál. Bevezettük Önt az elmúlt hónap legjobb témáiba . Miután kiválasztott egy témát, bármikor személyre szabhatja. A személyes portfólióktól a nagyvállalati oldalakig minden típusú webhelyhez talál témát.

4. Hordozhatóság

Egy webhely áthelyezése a Bloggerről egy másik platformra ijesztő feladat. Nagy a kockázata annak, hogy csökken az olvasók száma, és csökken a helyezés a keresőkben. A tartalom exportálása után is valószínűleg sokáig a Google szerverein marad.

Ezzel szemben, ha át akarja vinni webhelyét a WordPress-ről, semmi sem akadályozza meg. Megváltoztathatja a domaint, a tárhelyet, vagy áthelyezheti az oldalt a kívánt helyre. A beállítások biztonsági mentéséhez és újratöltéséhez számos modul egyikét használhatja.

5. Biztonság

A Blogger használata a Google erős biztonsági rendszerének előnyeit élvezi. Nem kell aggódnia a biztonsági mentések, a szerverbiztonság és a hozzáférési korlátozások miatt.

A WordPress biztonságos, de az egyéni kezelés magában foglalja a biztonsági mentést is. Ugye nem akarod elveszíteni a tartalmat? A Backup általában tárhelyet biztosít, de javasoljuk valamelyik biztonsági modul használatát. Weboldalunkon megtalálja , hogyan biztosíthatja azt .

6. Támogatás

A Blogger egyik legnagyobb problémája a támogatás. A támogatási lehetőségek nagyon korlátozottak. A szolgáltatás nem kiterjedt és nem részletes dokumentációval és felhasználói fórummal rendelkezik.

Éppen ellenkezőleg, a WordPress alapja a közösség. A fórumok kiterjedt műszaki dokumentációt tartalmaznak, és tele vannak önkéntesekkel . A szlovák közösség támogatja a techforum.sk oldalon . A fórumokon sok hasznos tanácsot találsz szakértőktől, akik készek segíteni az újoncoknak. Ha azonban gyors segítségre van szüksége, a fizetett támogatás soha nincs messze.

7. A jövő

A Blogger egy ideje nem látott frissítéseket. A Google megszüntette az olyan alacsony profitot hozó szolgáltatásokat, mint a Google Reader és az Adsense for feeds. Jövője a cég döntéseitől és felhasználói forgalmától függ.

A WordPress nyílt forráskódú. Jövője nem egyetlen cégtől, hanem több személytől függ. A közösség fejlesztette ki, és sok sikeres vállalat számára fontos. Ez a legnépszerűbb CMS rendszer, és piaci részesedése évek óta folyamatosan növekszik. Szlovákiában betöltött pozícióját videón láthatja .

A WordPress nem csak egy blogrendszer. Ez egyben a közös érdeklődésű emberek közössége is. Ne félj kipróbálni!

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here