Forradalmasít a WP REST API?

2015 nagy év volt a WordPress világában. Az a jól ismert tény, hogy jelenleg az összes webhely 25%-a WordPress-en dolgozik, szintén önmagáért beszél. Ez egyáltalán nem rossz szám. Nézzük meg, mit jósolnak a WordPress szakértői 2016-ra.

Prémium témák vagy ingyenes témák? A hozzáértők bátran állítják, hogy elkezdődik az aranyláz, ami az általunk „prémium”-ként emlegetett témákban is megkövetelhető. 2016-ban a prémium modulok és témák iránti kereslet várhatóan növekedni fog.

Nagy változások várnak ránk. A szakértők szerint a WordPress REST API lassan, de biztosan bekerül a WordPress magjába, és készen áll a WordPress, mint platform teljes megváltoztatására. A REST API forradalmat okozhat. Forradalom a modul fogalmának megértésében.

WPRestAPIFeatured

Készen áll, hogy többet megtudjon a REST API-ról?

Ha még nem hallott a REST API-ról, itt van egy leegyszerűsített magyarázat a név mögött. A REST API egy olyan felület, amely lehetővé teszi a modern kódolási nyelvekkel programozott WordPress-alkalmazásokkal való munkát.

1.) A modulok és a mobil alkalmazások teret kapnak az együttműködéshez
A WordPress REST API egy korábban lezárt útvonalat nyit meg a mobilalkalmazásokhoz.

2.) A modulok a WordPress-en és a PHP-n kívül is elköltözhetnek
Ez azt jelenti, hogy a fejlesztőket többé nem korlátozza a PHP és a jelenlegi mód, ahogyan a WordPress modulok kiterjesztik ezt a platformot. A közelmúltban érdekes projektek, mint például a Calypso , megmutatták, hogy megnyílnak az ajtók a modulok számára, amelyek a PHP-n kívülre kerülhetnek. Ez azt jelenti, hogy a WordPress bővíthető e programozási nyelv használata nélkül. Ez valóban nagy előrelépés. Mit gondolsz?

3.) Teljesen más típusú modulok
Mini platform lesz a modul? Maga a WordPress növekszik. Lehetséges, hogy egyes modulok akár saját platformot is készítenek. Ez a tendencia nem teljesen új. 2013-ban Chris Lema tájékoztatott erről. Még az olyan nagy modulok is, mint a Gravity Forms , az Easy Digital downloads , a WooCommerce, eljutottak arra a pontra, hogy saját REST API-t kínálnak, amelyre építhetsz.

4.) Nemzetközi modulok
A témák jelenleg a WordPress fordítási projektek listáján szerepelnek. A modulokat azonnal jelentjük a 2. helyről. Úgy tűnik, nem csak a témák kerülnek fordításra, mint eddig, hanem a modulok is. A meglévő modulokat, amelyeket az elmúlt két évben frissítettek, importálták a wordpress.org oldalra , és szabadon fordíthatók.

A modulok kétségtelenül fontos szerepet játszanak a WordPress világában. Az évek során a kis blogmegoldásoktól az univerzális CMS-megoldásokig jutottak el. Ugyanakkor sokkal többet ígérnek. Fontos megjegyezni, hogy még csak a REST API-korszak elején járunk. De már most úgy tűnik, hogy a REST API jövője hatással lesz ránk. Ezzel párhuzamosan megnyílik egy szélesebb programozási világ, amelyben a fejlesztők új tapasztalatokat, innovációkat hozhatnak majd. A WordPress REST API megváltoztatja a modulok koncepcióját. Nemzetköziek lesznek, és külön mini platformokon működhetnek.

Szerinted milyen közel van ez a jövő? Írjátok meg nekünk a véleményeteket kommentben 🙂

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here