Hozzon létre egy navigációs menüt néhány egyszerű lépésben

A blogon megjelent legutóbbi cikkek főként marketingről és különféle tippekről szóltak a WordPress webhely fejlesztéséhez. Ma a navigációs menüről fogunk beszélni és mutatni valamit. Arról, hogyan kell létrehozni, és hogyan adhatja meg a szükséges szerkezetet.

Több vitát is találtam az interneten, amelyekben az emberek azt kérdezték, hogyan lehet létrehozni navigációs menüket és menüket az egyes témákhoz, amelyekben aztán közzétehetnek.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan hozhat létre navigációs menüt, és hogyan adhat hozzá témát a navigációs menühöz anélkül új oldalak létrehozásához vagy bármilyen HTML kód írásához.

Tegyük fel, hogy azon dolgozunk, hogy egy olyan oldalt hozzunk létre, amely tippeket tartalmaz Szlovákia számos érdekes helyére való utazáshoz. Adott helyneveket szeretne hozzáadni a navigációs menühöz. Más kategóriákat szeretne ezek alá a nevek alá helyezni, például szálláslehetőségeket, jó ételeket vagy kultúrát.

Gyerünk. Lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan hozhatja létre a szükséges navigációs menüt.

A navigációs menü az oldal szerkezete, amely szerint a felhasználók navigálhatnak az Ön webhelyén. A menü segít információt találni és böngészni a különböző szakaszok között. Leggyakrabban a tetején található.

A kategóriák kulcsszerepet játszanak itt. Előnye, hogy a bejegyzést írás közben kategorizálhatja. A jobb oldalon megjelenik egy szakasz a választható kategóriákkal.

Hozzuk létre az első navigációs menüt.

A regisztrációt követően az első lépés a Fal / Irányítópult – Megjelenés / Megjelenés – Menü elérése.

Snímka obrazovky 2015-11-19 o 11.42.06

Meg kell nevezni a menüt. Például. Főmenü, így fog kinézni:

Snímka obrazovky 2015-11-19 o 11.44.21

Ezután ki kell választania a menüben megjeleníteni kívánt oldalakat. Kattintson erre az oldalra a bal oldalon. Miután eldöntötte, hogy mely oldalakat jelenítse meg, egyszerűen elmentheti azokat. Ehhez kattintson a jobb oldalon a ” Mentés menü ” gombra.

Snímka obrazovky 2015-11-19 o 11.54.17

Ezt a lépést meg is nézheti a videóban:

https://www.youtube.com/watch?v=L6z5e0Fnf9Y

Tekintse meg oldalát, és az új navigációs menünek így kell kinéznie:

Snímka obrazovky 2015-11-20 o 8.05.53

Ne aggódjon amiatt, hogy nem biztos abban, hogyan néz ki az étlap létrehozása során. Egyszerűen nyissa meg az oldalt egy új ablakban, és minden alkalommal, amikor elmenti a változtatásokat, azok frissülnek, hogy megjelenjenek az oldalon. Ha nem tetszik az elrendezés, bármikor módosíthatja. Válassza ki pontosan a kívánt sorrendet. A menü szerkezetét egyszerűen úgy módosíthatja, hogy kiveszi a kívánt részt és áthelyezi máshová.

Elsajátította a fő navigációs menüt, most menjünk az úgynevezett „Legördülő” vagy görgetőmenübe.

Görgető menü létrehozása:

Ha egy egyszerű menü nem elég Önnek, készítsünk egy olyan menüt, amely nem csak a fő kategóriákat (rólunk, elérhetőség, Pozsony), hanem alkategóriákat is tartalmaz. Pozsonyban könnyen megtudhat további információkat, éttermeket, szállásokat és kultúrát). Egy ilyen alkategória létrehozása viszonylag egyszerű. Fogja meg a fő kategóriát, és finoman csúsztassa le jobbra. Az alkategória a főkategória alá menti magát. Ne felejtse el menteni az összes módosítást.

Snímka obrazovky 2015-11-19 o 11.48.40Ezt a lépést meg is nézheti a videóban:

https://www.youtube.com/watch?v=LFOnHutbyy8

Győződjön meg arról, hogy az ” Oldalok automatikus hozzáadása ” és a ” Témapozíciók ” jelölőnégyzet is be van jelölve. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a menü nem működik az Ön számára.

Az új görgető menü így fog kinézni:

Snímka obrazovky 2015-11-20 o 8.08.21

Remélem, hogy ez az útmutató segített, és minden probléma nélkül sikerült létrehoznia az első menüt. Ha kérdésed van, nyugodtan írd meg lentebb kommentben 🙂

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here