A WP hibasorozat első része és megoldásuk – Jelszavak elvesztése

A WordPress rendszerrel való munka során olyan speciális problémákkal találkozhatunk, amelyek gyakran meglepik a technikailag kevésbé jártas felhasználókat. A WordPress pofonegyszerű legyen, 5 perc alatt feltelepítem és az adminisztrációs felületen keresztül „kattintok” minden szükséges modulra…

Ennek ellenére egy ilyen összetett rendszerben, mint a WordPress, különféle technikai buktatókkal találkozhatunk, amelyek vagy ártatlan klikkelőkké válnak, de főleg különféle „csináld magad”-okká, akik próba-szerencse módszerrel turkálnak a forráskódban.

Ezzel a cikkel sorozatot indítunk, amely segít ezeknek a problémáknak a megoldásában. Szóval hajrá:

A rendszergazdai felület jelszavának elvesztése, a jelszó visszaállításának lehetetlensége.

Elfelejtette a jelszót a webhely adminisztrálásához. Természetesen először próbálja meg visszaszerezni jelszavát e-mail címének megadásával. De mi van akkor, ha ez a folyamat nem működik, és nem kap semmit az e-mailben?

Nem küld e-mailt??

számú megoldás 1 – a PhpMyAdmin adatbázis-szerkesztő használatával

A WordPress rendszer működéséhez szükséges hosztolt Mysql adatbázisok általában a PhpMyAdmin adminisztrációs felület segítségével szerkeszthetők, amely lehetővé teszi az adatbázisban lévő adatok szerkesztését az SQL szintaxis ismerete nélkül is. Jelentkezzen be a PhpMyAdminba a WP telepítésekor megadott adatokkal a wp-config.php fájlban, azon a címen, amelyet a szolgáltatótól talál (például http://db.yourdomain.com formátumú cím vagy különböző változatok adatbázis típusonként).

Ezután keresel a weboldalad adatbázisában, benne a wp_users táblában.

A wp_users táblában megtalálod a megfelelő sort, lehetőleg a bejelentkezési neved alapján ( user_login ), ahol a szerkesztés gombra kattintasz.

Ekkor a megfelelő user_pass sorba beírhat egy új jelszót (a kis- és nagybetűket megkülönböztető), majd titkosíthatja és elmentheti azt úgy, hogy a user_pass sorban a Funkciók legördülő menüjéből kiválasztja az MD5 opciót, és rákattint a GO gombra.

számú megoldás 2 – FTP használatával

Ehhez a módszerhez ismernie kell a rendszergazdai fiókunk azonosítóját az adatbázisban, különösen a wp_users táblában. Ha megtalálta (lásd az előző megoldást), egyszerűen adja hozzá a kódot az aktív téma functions.php fájljához. Ez a fájl általában a ../wp-content/themes/ címen található.[vaša aktívna téma] /functions.php . A fájlban közvetlenül a következő sorig az első alatt< ? php add sor:

wp_set_password(‘VašeNovéHeslo’,1);

a felhasználói fiók azonosítószámának behelyettesítése az egység helyett, és a NewPassword helyett .. de talán megértjük egymást;). A rendszergazdai fiókba való sikeres bejelentkezés után ismét törli ezt a sort, és minden bizonnyal a jelszavát olyanra módosítja, amelyre jobban emlékszik 🙂

A klasszikus WordPress-problémákkal foglalkozó sorozat első része véget ért. Nem foglalkoztunk azzal a kérdéssel, hogy a WordPress miért nem küldte el megfelelően az e-mailt, és a többiekkel, akikkel foglalkozni fogunk. De az a fontos, hogy újra kézben tartsa webhelye tartalmát.

Ne szégyelld magad hozzászólni ehhez a témához. Volt már hasonló problémád? Hogyan kezelted? Gondolod, hogy tudsz jobb vagy könnyebb megoldást? Tudasd velünk!

 

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here