Gyakori problémák, amelyekre egyszerű megoldások vannak

A WordPress egy rendkívül hatékony platform, amely a WordPress közösségből és több millió aktív felhasználóból áll. De itt-ott megesik, hogy valami nem úgy működik, ahogy kellene, és elromlik.
A problémák különösen akkor lepnek meg minket, ha a legkevésbé számítunk rájuk. Ezt mindannyian jól tudjuk. A jó hír az, hogy a legtöbb problémára van megoldás. Gyakran még nagyon egyszerű is. A következő bejegyzésben a WordPress folyamatosan visszatérő problémáiról lesz szó. Kiválasztottam közülük néhányat, és instrukciókat adtam hozzá a könnyű megoldáshoz.

1. probléma: Az oldal vagy a dia nem mozdul
Ez egy rendkívül gyakori probléma. A lényeg az, hogy a webhelyén található csúszkák, oldalak és egyéb interaktív elemek, amelyeket gyakran JavaScriptnek hívnak, képesek legyenek mozogni. A modulok és témák JavaScripttel működnek, aminek kisebb-nagyobb problémák nélkül együtt kell működnie. Csak ők nem működnének. Sajnos néha ez megesik.
Ha a csúszka vagy a webhely nem úgy mozog, ahogy kellene, akkor valószínűleg probléma van. Az angol változatban gyakran „plugin konfliktusnak” hívják.
Ez azt jelenti, hogy a modulja nem úgy van megtervezve, ahogy kellene, ezért olyan dolgokat csinál, amelyek nem tetszenek.

Snímka obrazovky 2015-10-17 o 13.39.22

Megoldás:
Jelentkezzen be webhelyére, kattintson a modulokra a faliújságon, és kezdje el egyenként deaktiválni őket, amíg meg nem találja, hogy melyik modul okozza a problémát. Próbáljon ki minden lehetséges tettest, amíg a téma úgy működik, ahogy kellene.

2. probléma: Új témát aktiváltál, de az egyáltalán nem tűnik demónak
Ez a probléma is több mint gyakori. Ennek az az oka, hogy a legtöbb WordPress-téma kezdetben néhány beállítást igényel. A témától függően itt van néhány dolog, amit meg kell tennie, hogy a témája úgy nézzen ki, mint egy demó. E nélkül néha meg sem mozdul. Ha azt szeretné, hogy a téma úgy nézzen ki, mint egy demó, importálhat tartalmat a demóba. Ezt a tartalmat ott találod, ahol a témát is letöltötted.
Csak akkor tegye ezt, ha még nem tett közzé tartalmat webhelyén. Ellenkező esetben az oldalon lévő tartalom keveredik a demóverzió tartalmával, és manuálisan kell megkülönböztetni, hogy mi az, ami.

Snímka obrazovky 2015-10-17 o 13.40.01

Megoldás:
A demo verzióból a következőképpen importálhatja a tartalmat: Eszközök → Importálás → WordPress (ha kéri, aktiválja a telepítőt), és töltse fel az XML-t a demo verzióból. Hozzon létre egy új felhasználót, hogy később könnyen megtudja, mi a demótartalom, és mi a tartalom.

3. probléma: A képek közzététele nem úgy néz ki, ahogy kellene
Néha a témáknál bizonyos képméretek vannak beállítva, és ha témát váltasz, a képeket is át kell méretezni.

Problémy s obrázkami

Megoldás:
Lépjen a Bővítmények → Új hozzáadása menüpontra, és keresse meg a „Miniatűrök újragenerálása” → Modul telepítése lehetőséget. Most lépjen az eszközök → Bélyegképek újragenerálása menüpontra. Mentés és frissítés.

Ha nincs megfelelő képed a meglévő bejegyzéseidhez, de a témád többé-kevésbé a képekre épül, akkor jó lesz gyorsan beszerezni néhány képet. Használhat például régebbi bejegyzésekből származó képeket. Gyors és hatékony.
Ez kevesebb együttműködést igényel a modullal. Keresse meg a Bővítményeket → Új hozzáadása, és keresse meg a WP Autoset Featured Image Plus kifejezést . Telepítés és letöltés.

számú probléma 4: Vettem néhány változtatást, de nem látom őket
Ha a módosítások nem működnek, akkor két probléma lehet.

1. megoldás: Törölje a „böngésző gyorsítótárát” – a böngésző előzményeit, és frissítse webhelyét. Ha még ez sem segít, lépjen a 2. megoldási pontra.
2. megoldás: Ebben az esetben törölje a „bővítmény gyorsítótárát”. Ha gyorsítótár modult használ, például WordPress Super Cache vagy WordPress Total Cache, akkor törölnie kell a gyorsítótár teljes előzményét. Csak ezután lesznek láthatóak a változások.

Snímka obrazovky 2015-10-17 o 13.40.37

Nyomja meg a „Gyorsítótár törlése” gombot az oldal frissítéséhez, és a változásoknak már láthatónak kell lenniük.

5. probléma: Témát váltottam, és hirtelen nincsenek látogatóim.
Nem olyan rossz. Valószínűleg csak elfelejtette telepíteni a Google Analytics szolgáltatást 🙂

Ha ezek a megoldások nem segítettek, forduljon a témakör támogatási csapatához. Ha prémium témája van, 24 órán belül választ várhat.

Találkozott már ezekkel a problémákkal, és valóban volt ilyen egyszerű megoldása? 🙂 Írjátok meg nekünk kommentben.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here