Nézze meg, mire képes a WordPress

Hihetetlen, hová jutott a WordPress az elmúlt 10 évben. Ez egy megbízható és bevált webhelykészítő eszköz. A fő előnyöket a modulok, témák és funkciók jelentik. Az idő múlásával a blogoló eszköz átfogó rendszerré vált, amely szinte mindenre képes. Íme néhány olyan dolog, amit valószínűleg nem tud, hogy a WordPress képes rá. Nem kell félnie, hogy kipróbálja őket.

1. Helyhálózat

Ez a funkció a webhelyet oldalak hálózatává alakítja. Ezzel különféle szekciókat, fórumokat vagy online boltokat hoz létre. Minden szakasz eltérő megjelenésű lehet. A hálózatot az ún kiemelt rendszergazda, aki az összes webhelyet kezeli. A beállításhoz hozzá kell adnia a következőket a wp-config.php fájlhoz:

 /* Multisite */ define( 'WP_ALLOW_MULTISITE', true );

Lásd a kódot a többi beállításhoz. Ez a funkció nem alkalmas blogírásra vagy több webhely kezelésére. Alkalmas egyetemi portál vagy WordPress.com oldal igényeire.

2. Közösségi hálózat / közösségi fórum

Vannak barátaid és nem tudsz szervezni? Ki ne szeretne saját közösségi hálózatot? Nem mutatjuk meg, hogyan kell felépíteni a Facebook 2-t, de létrehozhat közösségi hálózatot a BuddyPress modul segítségével. Ez a modul kiváló kommunikációs csatorna a közösségen belül. A felhasználók regisztrálhatnak, profilokat hozhatnak létre és üzeneteket küldhetnek. Ha ez nem elég Önnek, több mint 330 modul áll rendelkezésre a BuddyPress funkciók bővítésére.

A fórumok kiválóan alkalmasak közösségépítésre. A bbPress modul közösségi fórummá alakíthatja webhelyét. Az egyszerű telepítés és a sok modul lehetővé teszi a testreszabást. Használhatja a közösségi hálózatokat, feltölthet képeket, integrálhatja ezt a fórumot közösségi hálózatával (BuddyPress) vagy WordPress-tartalmával. Itt mindent megtalál, amire szüksége van a közösség megszervezéséhez.

3. Rövid kódok

Biztosan hallottál már a rövid kódokról. Nem kell attól tartanod, hogy tévedsz a CSS-kódban, ha többször is beírod ugyanazt az űrlapot. Hasznosak beírásakor pl. AdSense vagy közösségi gombok. Funkcionalitást adnak mindenhol, ahol tartalom beilleszthető.

4. E-Shop

A WooCommerce e-shop webáruházzá varázsolja webhelyét. A személyre szabható modul nemcsak áruk értékesítését vagy raktár kezelését teszi lehetővé. Ennek az e-shopnak a segítségével fizethet (akár PayPal-on keresztül, akár bankkártyával) és elküldheti az árut. A WooCommerce gondoskodik a teljes e-shop rendszerről. Nincs szüksége más programra. Különféle modulokkal bővítheti. Egy helyen mindent megtalál, amire szüksége van.

5. Képgaléria / Portfólió

Ön fotós, és meg kell mutatnia portfólióját? Semmi sem egyszerűbb, mint a NextGEN Gallery modul használata. Ez a modul kezeli a képeket, levághatja azokat, szép átmeneteket készít és effektusokat ad hozzá. Választhat az indexkép vagy a diavetítés között. Mindent tartalmaz, amire szüksége van a galéria kezeléséhez.

6. Reklámportál

Legyen szó ügynökségről, vállalkozóról, webfejlesztőről vagy bloggerről, a WordPress-t hirdetési portálként használhatja. Ha termékeket szeretne eladni, használja az e-shopot. Ha azonban azt szeretné, hogy a felhasználók saját hirdetéseiket küldjék be, akkor használja az AWPCP modult. Meg fog lepődni a modulban rejlő lehetőségeken. Teljes hirdetéskezelés, képfeltöltés, moderálás és még sok más.

7. Videoblog

Szeretnél valamit mondani a látogatóidnak? Mutasd meg nekik a videót! Tanítsa meg ügyfeleit a termék használatára. Készíts egy oktatóvideót. Készíts online iskolát. A modulok segítségével különböző jogokat adhat a felhasználóknak. Ezzel a felhasználók hozzáférhetnek ahhoz, amit megrendeltek. A videoblog vonzó és hatékony módja az információk megosztásának. A közzététel soha nem volt ilyen egyszerű.

Ez a cikk a WordPress képességeinek csak egy töredékét mutatja be. Mire használod?

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here