WordPress.com vagy WordPress.org? Mik a különbségek?

Amikor elkezdtem ismerkedni a WordPress-szel, tisztáznom kellett az alapfogalmakat. A WordPress gyakran kapcsolódik blogokhoz, általános webhelyekhez, e-shopokhoz stb. Elsőként az érdekelt, hogy melyik platformot válasszam, és milyen szempontokat vegyek figyelembe.
WordPress.com vagy WordPress.org? Nézd, mit tudtam meg.

Az ár

Az egyik alapvető különbség az, hogy a WordPress.com platformot egy külső szerver tárolja. Ez azt jelenti, hogy a webtárhelyről (szerver helyéről) a WordPress munkatársai gondoskodnak. Azt is meg kell jegyezni, hogy a WordPress.com még nem teszi lehetővé saját .sk domain regisztrációját. A WordPress.org használatával Önnek magának kell szerződést kötnie a hosting céggel. A WordPress.org ingyenes, de továbbra is fizetnie kell a szükséges domainért és webtárhelyért.

Témák

A WordPress.org fő előnye a rugalmasság. Az összes szoftver telepítve van egy olyan szerveren, amely szintén kapcsolódik az Ön domainjéhez. Ez lehetővé teszi, hogy a weboldal témáját és megjelenését pontosan az Ön ízlése szerint alakítsa.
Ezzel szemben a WordPress.com korlátozott számú témát kínál, amelyeket a WordPress katalógusából választhat. Ezek a témák azonban már nem szerkeszthetők, és nem módosíthatja a bennük lévő kódot. Ez azonban nem vonatkozik az ún Prémium témák. Azonban még ezek sem módosíthatók, mint a WordPress.org témái.

first
Regisztráljon a WordPress.com webhelyen öt egyszerű lépésben.

Modulok

A modulok ugyanúgy működnek, mint a témák. A WordPress.org-on több ezer modul található, amelyek egyszerűen és gyorsan telepíthetők. Megtalálhatja őket a codecanyon.net vagy a WPMU.org oldalon is. A WordPress.com többnyire beépített modulokat kínál. Ezek azonban csak alapvetőek, és webhelye kevésbé lesz rugalmas.

Költségek

Bár a WordPress.com ingyenesen letölthető, funkciói korlátozottak. A WordPress.com alapvető 3 GB-os helyet biztosít képek és szövegek számára. Ha több helyre van szüksége, vásárolhat 13 GB helyet évi 100 dollárért. Az összeg tartalmazza a webhely domainjét és speciális testreszabásait is. Évi 300 dollárért korlátlan helyet és több mint 50 prémium témát kap.
A költségekben is jelentős különbségek vannak. Számos cég kínálja Önnek a legjobb ajánlatokat. Ezek azonban mindig havi vagy éves díjakhoz kapcsolódnak, amelyeket Önnek kell fizetnie. Bár a WordPress szoftver magja ingyenes, a prémium témákért és modulokért fizetni kell. Azonban bármikor használhatja a WordPress által ingyenesen biztosított témákat és modulokat.

one
WordPress.org kezdőlap

Karbantartás

A WordPress.org webhelyen jól kell vigyáznia webhelyére. Készüljön fel a téma, a modulok vagy a teljes WordPress mag rendszeres frissítésére. Ne felejtse el rendszeresen ellenőrizni a spameket.
A WordPress.com esetében ezeket a dolgokat kihagyhatod a fejedből. A WordPress alkalmazottai erről automatikusan gondoskodnak.

Előlegek

Rendszeresen kell biztonsági másolatot készíteni webhelyéről a WordPress.org-ra. A biztonsági mentést manuálisan is elkészítheti a webhely összes fájljának letöltésével vagy prémium modulok használatával. Ha van webhelye a WordPress.com-on keresztül, a WordPress csapata gondoskodik a biztonsági mentésről.
Fontos kiválasztani a megfelelő platformot, amelyen webhelye működni fog. A WordPress.org nagyobb rugalmasságot, az oldal testreszabását teszi lehetővé, de számolnia kell a domain, a tárhely, a témák, a modulok és a karbantartás magasabb költségeivel.

A WordPress híres 5 perces telepítése. Tessék.

two
WordPress.org adminisztráció

Ha a WordPress.com oldalt választja, részese lesz a világ legnagyobb blogportáljának, amely jobb keresőmotor-eredményeket biztosíthat Önnek.
Nem világos, hogy melyik platform jobb vagy rosszabb. Döntse el attól függően, hogy mire van szüksége. Ha személyes blogot akarsz indítani, hogyan tűnik jobb megoldásnak W ordPress.com. Ha egy e-shopot vagy egy szabványos weboldalt szeretne létrehozni, akkor a WordPress.org-hoz forduljon. Ezeken a különbségeken kívül olvassa el például Petě Nemčoka cikkét, 10 olyan tényt a WordPress-ről, amit esetleg nem tudtál.

Tud több különbséget a WordPress.com és a WordPress.org platformok között? És mi a tapasztalatod? Örülnék, ha megosztanád őket a megjegyzésekben.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here