A WordPress, mint üzleti modell

A WordPress gyönyörű példa arra, hogy a magáncélú blogolószoftverek létrehozásának egyszerű ötlete a tartalmak internetes közzétételére szolgáló legszélesebb körben használt CMS-rendszerré vált. Arról a kereskedelmi sikerről nem is beszélve, amelyet az Automattic főként vele ért el. Ugyanakkor nem volt megalomán projekt vagy mesebeli támogatás, hanem egy nyitott platform, amelyen egy embercsoport, egyre növekvő számú fejlesztővel és magával a felhasználóval kezdett aktívan dolgozni.

Ha a technológia világában az innovációk pusztán számításokon múlnának, hogy a jövőbeni nyereség meghaladná-e vagy legalább ellensúlyozza-e a változás költségeit, akkor a nagyvállalatok és a kisfelhasználók által használt szoftverek fejlesztése jelentősen megtorpanna. Az a vonakodás, hogy időt és pénzt fektessenek a használt termékek frissítésébe, gyakran észrevétlenül hagyják az új technológiákat.

Itt nem csak frissítésről van szó, hanem főként egy meglévő rendszer áttelepítéséről egy új platformra, a várható jelentős előnyök ellenére. Példaként vehetjük a Microsoft Exchange szerverek felhasználóit, ahol a jelenlegi szoftver frissítésének költsége a legújabb verzióra jelentősen meghaladja a felhőre való átállást, de az új szolgáltatásra való átállás még így is meglehetősen lassú .

Egyes magánszemélyek vagy cégek számára elképzelhetetlen az átállás valamilyen „monopólium” által biztosított szoftverről (abban az értelemben, hogy egy személy már biztosította a nyílt forráskódot). A nyílt forráskód azonban feszegeti a fejlesztés határait és alkalmazza a modern technológiákat. Itt láthatjuk, hogy az új megoldások iránti érdeklődés hiánya hogyan fosztja meg a felhasználókat a nem triviális kényelemtől.

Miért ne zárkózzon el a vállalkozás az innovatív megoldásoktól és fejlesztésektől:

  • Az alkalmazott technológia változása nem feltétlenül jelenti a vállalat minden téren történő átstrukturálását; például a hálózati technikus betanításának és fizetésének költsége biztosan nem volt felesleges, mert egy új rendszer kezelésekor biztosan igénybe veszi majd a szolgáltatásait.
  • Amit tíz éve elkezdtél, az mára határozottan elavult; sem ugyanazok a szabályok nem vonatkoznak az internetre, sem ugyanazokat a technológiákat használják. Teret kell adni a fiatal és új technológia-orientált elemzőknek és fejlesztőknek.
  • Természetesen mindig kell vállalni egy bizonyos kockázatot, és sajnos valakinek gondoskodnia kell róla, de az előnyök és hátrányok kiszámításakor gyakran azt tapasztalja, hogy az előnyök sokkal nagyobbak, mint a lehetséges kockázatok. Főleg egy jövőbe fektetett befektetésről van szó, amit így vagy úgy kell majd megvalósítanod, és akkor jó, ha legalább minimális pénzeszközzel rendelkezel. A túl hosszú késés elavulttá teheti, és tönkreteheti vállalkozását.
  • Az ingyenes nem jelent rosszat , és semmi sem akadályoz meg abban, hogy ötleteit, tapasztalatait, javításait vagy hibáit egy (nyílt forráskódú) projektben helyezze el.

Hasonló helyzetet figyelünk weboldalak fejlesztése során. Sok cég, valamint a szabadúszó továbbra is saját keretrendszerrel vagy tartalomkezelő rendszerrel dolgozik, amit „titokban” tart, és általában csak annyi erőforrást fordít a fejlesztésére, amennyit behoz. Miért ne adná meg webalkalmazása vagy webhelye fejlesztésének azt a teret és erőt , amit csak a fejlesztők és felhasználók igazán nagy bázisa tud adni neki? Ezután Önnel együtt dolgoznak, hogy a kódot ugyanarra a célra irányítsák, a nagyobb stabilitás, biztonság, rugalmasság és használhatóság érdekében. Nem hiába mondják, hogy „több fej, több ok” :). Ez a változás megszabadíthatja Önt az elavult gyakorlatoktól, és lehetővé teszi a jelenlegi trendek követését.

Ne féljen ügyfelei számára nyílt forráskódú alternatívákat kínálni a jól bevált, de gyakran elavult tartalomkezelő rendszerük vagy webes alkalmazásaik mellé. Főleg, ha valóban olyan alternatíváról van szó, amellyel egy személyre szabott rendszer vagy kereskedelmi szoftver nehezen tud versenyezni, és hatalmas összegeket kellene újra befektetni a további fejlesztésekbe. Jó példa lehet a Windows Live blogok és a WordPress.com fúziója is , amely a nyílt forráskódú WordPress platformra épül. Kedvező áron biztosíthatja ügyfelei számára a nyílt rendszerre való migrációt, majd az Ön által ismert további szakmai együttműködést.

A WordPress a felhasznált technológiák és a használat ergonómiája tekintetében viszonylag olcsó és rugalmas megoldást tud nyújtani ügyfelei számára, modern megközelítéssel. Egyre több kisméretű, eredetileg tartalomkezelő rendszer nélküli, statikus weboldal tér át a WordPressre, mert felismerik a könnyű kezelhetőséget és a tartalom abszolút egyértelmű irányítását. A WordPress a közepes és nagy internetes portálokon is keresett, ahol különféle funkciókra van szükség, amelyek szükség szerint könnyen módosíthatók vagy hozzáadhatók.

Az ügyfelek alapvető követelményei nagyon hasonlóak, és a WordPress alapvetően ezeket biztosítja Önnek:

Szinte minden vállalkozásnak, nem csak a mai internetes üzletnek, szüksége van legalább egy alapvető webes prezentációra.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here