WP hibák és megoldásaik – végzetes hiba

Az átlagfelhasználónak vagy technikailag kevésbé képzett adminisztrátornak általában nincs gondja a WordPress-szel, csak boldogan kattintgat, témákat telepít, és szükség szerint modulokat ad hozzá.
Néha azonban a PHP istenei összeesküdnek FTP démonokkal, és egyszer csak gyönyörű weboldalunk helyett fekete szöveg világít fehér alapon, tömören tájékoztatva bennünket a Google felett elköltött sivár jövőről: egy rendszerhiba .

A következő cikkben megpróbáljuk a legáltalánosabbakat tárgyalni, amelyekkel gyakran találkozhatsz.

WP kihívás elfogadva!

A probléma:

A WordPress újabb verziójára való frissítés vagy egy új WordPress telepítésekor egy hibaüzenet jelenik meg, amely a következőket tartalmazza:

Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /www/wp-config.php:34)

Megoldás : Ahogy a hibaüzenet is sugallja ebben az esetben, a probléma a fájlban van, és törölnie kell a szóközöket, sorokat vagy egyéb kósza karaktereket olyan helyekről, ahová nem tartoznak. Különösen fontos, hogy az első címke előtt mindent eltávolítsunk< php vagy az utolsó címke után ?>

Ez a hiba más fájlokat is érinthet. Azonban az előző részben említett problémával ellentétben (a halál fehér képernyője) maga az üzenet fogja megmondani, hogy hol van a probléma.

B probléma:

Amikor feltölt egy fényképet vagy képet, hibaüzenet jelenik meg, amely a következőket tartalmazza:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted

Ha hasonló vagy nagyobb méretű képeket kell rendszeresen feltöltened, akkor növelni kell a PHP szkriptek számára lefoglalható memóriakorlátot.

Számos megoldás létezik a problémára, válasszon ezek közül :

– Ha megvan ez a lehetőség, akkor szerkesztheti a PHP.ini fájlt (a szerver PHP beállításait megadó fájl; a tárhelytől vagy az FTP-n keresztüli hozzáféréstől függően) a következő sort, amelyben megpróbálhatja felülbírálni a szabványos 64 millió korlát, például 128 millió:

memory_limit = 64M; Maximum amount of memory a script may consume (64MB)

– Szerkessze a .httaccess fájlt egy sor hozzáadásával

php_value memory_limit 128M

– Szerkessze a wp-config.php fájlt a WP telepítés gyökérkönyvtárában a következő sorok hozzáadásával:

//Zvacsenie limitu pamate na PHP
define('WP_MEMORY_LIMIT', '128M');

– Növelje webtárhely-beállításainak memóriáját, vagy vegye fel a kapcsolatot tárhelyszolgáltatójával, és kérjen bővítést.

A megoldásról bővebben a WordPress kódban olvashat.

C probléma:

A ” Call to undefined function ” hibaüzenet azt jelzi, hogy a modul vagy témakör egy sehol nem definiált függvényt hív meg. Leggyakrabban a következő esetekben fordul elő:

 • Automatikus frissítés vagy telepítés során. Próbáld meg kézzel csinálni.
 • A modul vagy téma nem kompatibilis a WordPress vagy akár a PHP jelenlegi verziójával. Ez akkor fordul elő, ha régebbi rendszere van, és új modult próbál aktiválni. Abban az esetben, ha a modul vagy a téma nem kompatibilis a Multisite telepítéssel és hasonlókkal. A múltkor említett módon deaktiválhatja őket.
 • Kódhibák. Nem javasoljuk, hogy használja, hacsak nem egy tapasztalt programozó, aki tudja, hogyan kell nézni.
Fatal error: Call to undefined function is_post_type_archive() in myrootdomain/_sites/dcambrose/wp-content/plugins/qa/core/functions.php on line 24

Ez a hiba azt jelzi, hogy a „QA” modul megpróbál együttműködni az is_post_types_archive függvénnyel, de ez sehol sem szerepel a kódban. Az ilyen problémákat megelőzheti, ha gondosan ellenőrzi a bővítmények kompatibilitását a WordPress aktuális verziójával, és modulokat használ. Ha ez a helyzet már megtörtént, egyszerűen törölje vagy nevezze át a modulkönyvtárat az FTP-n.

Egy másik példa: A WordPress újabb verziójára való frissítés után hibaüzenet jelenik meg:

Fatal Error Undefined Function Is_network_admin()

A hibát valószínűleg egy sikertelen automatikus frissítés okozza.

Megoldás : Manuálisan frissítse a WordPress-t.

 1. Töltse le a WordPress új verzióját (bontsa ki a .zip fájlt, az így kapott könyvtár neve „új” WordPress)
 2. Ön biztonsági másolatot készít webhelyéről
 3. Például átnevezi a wp-inludes és wp-admin könyvtárakat wp-includes-debug és wp-admin-debug névre.
 4. Töltse fel a wp-includes és wp-admin könyvtárakat az új WordPressről a WordPress telepítésének gyökérkönyvtárába
 5. A WordPress telepítéséből származó wp-content könyvtárban lévő fájlokat felülírja az új WordPress wp-content könyvtárából származó fájlokkal.
 6. Írja felül a telepítés gyökérkönyvtárában lévő fájlokat az új WordPress gyökérkönyvtárából származó fájlokkal
 7. Törölje a .maintenance fájlt a gyökérkönyvtárból
 8. Jelentkezzen be az adminisztrátori felületre, kattintson a megjelenő hivatkozásra (például http://domain.com/wordpress/wp-admin/upgrade.php ), és kövesse az utasításokat a telepítés frissítéséhez.

A WordPress kézi telepítéséről a WordPress kódban talál további információt.

D probléma:

Néha, amikor megpróbál valamit szerkeszteni a kódban (leggyakrabban a functions.php fájlban a használt témakör könyvtárában), előfordulhat, hogy „Elemzési hiba” hibaüzenet jelenik meg:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /cesta-ku-vasej-teme/functions.php on line 25

Ez azt jelenti, hogy hiba van a kódban (jelen esetben a functions.php fájl 25. sorában), és a program nem tudja feldolgozni a kódot. Gyakran csak ellenőrizni kell, hogy mindent helyesen írt-e be az adott sorban, és ha nem ismeri a tanácsot, próbálja meg felvenni a kapcsolatot a szakértőkkel , vagy írjon nekünk a fórumon .

Záró megjegyzések:

A WordPress olyan funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi az összes hasonló hiba naplózását egy fájlba. A hibanaplózás engedélyezéséről a Kódban olvashat.

A sorozat egy másik cikkének a végén járunk, amely azokról a hibákról szól, amelyekkel találkozhat kedvenc CMS-ünkkel való munka során.
Ezúttal kicsit technikaibb dolgokat néztünk, bár persze továbbra is csak finoman hámozunk bele egy nagyon sűrű elektronikus narancs héjába.

Tetszik ez az irány, vagy inkább általánosabb problémákról hallana?
Problémák vannak a WordPress-szel, amelyekről még nem írtunk?
Tudasd velünk!

 

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here