Elementor – egy népszerű WordPress építő (áttekintés)

A népszerű WordPress építő, az Elementor áttekintése. Megmutatjuk, mire képes ez a bővítmény, előnyeit, hátrányait és a vele kapcsolatos tapasztalataimat.

Elementor - recenzia tohto obľúbeného WordPress builderu

Mi az Elementor

Az Elementor a WordPress egyik legnépszerűbb oldalkészítője. Ez a beépülő modul egyszerű felületet biztosít kreatív oldalak létrehozásához a WordPressben az aktív sablonopciók felett.

Praktikus drag and drop funkciót használ, mellyel az oldalon elkészített egyes blokkokat egyszerűen, pontosan az elképzelései szerint rendezheti el.A módosítások nem igényelnek semmilyen technikai tudást. Az átlagfelhasználó kódolási beavatkozások nélkül is használhatja őket.

Mit tud az Elementor

Ha van egy weboldala WordPressben, és nem elégedett a dizájnjával, akkor nem kell azonnal módosítania az egész sablont. Az Elementor plugin segít. Ez az építő segít egyedi oldalak létrehozásában, függetlenül a telepített sablontól.

Dönthet például úgy, hogy ne legyen fejléc és lábléc, mint a webhely más oldalain . Vagy dönthet úgy, hogy az oldalt oszlopokra osztja, vagy más elemeket használ. A beépülő modul lehetővé teszi gombok, különféle táblázatok, Google térképek, közösségi hálózatok ikonjai vagy effektusok beszúrását is a beágyazott képekre.

Előnyök

A fent említett hasznos funkciókon kívül ez az oldalkészítő számos egyéb előnnyel is rendelkezik :

  • Számos sablonnal kompatibilis.
  • Az összes szöveges tartalmat közvetlenül az aktív képernyőn szerkesztheti . Ez megkönnyíti az új tartalom írását, de a meglévő tartalom szerkesztését is.
  • Lehetővé teszi a globális színek és tipográfia beállítását. Ez a funkció egységes megjelenést biztosít az interneten.
  • Több mint 800 Google-betűtípust használ, és lehetővé teszi újak hozzáadását.
  • Sok más pluginnal kompatibilis. Például a WooCommerce segítségével, amelyhez az Elementor több praktikus kütyüvel is készen áll.

Hátrányok

  • Az ingyenes verziót számos funkció csonkolja a verzióhoz képest.
  • Magasabb ár a verziókhoz.

? Tipp: Az építő képességeit még tovább bővítheti olyan kiegészítőkkel, mint például a népszerű Essential Add-Ons .

Az Elementor használata

Az oldal szerkesztése vagy létrehozása ezzel a bővítménnyel egyszerű. Nyissa meg a szerkeszteni kívánt oldalt, vagy hozzon létre egy újat, és kattintson felül a Szerkesztés Elementorral gombra.

szerkeszteni Elementorral
Szerkesztés az Elementorban

Megnyílik egy oldal az egyes funkciókkal. Az egész felület nagyon intuitív. Csak néhány percet vesz igénybe, hogy megértse az összes funkció működését. Ezután elkezdheti az új oldal létrehozását. Munka közben az egyes funkciók a jobb oldalon lesznek elérhetők. Azonnal látni fogja az összes változtatást a képernyő bal oldalán.

Az Elementor használata
Az Elementor használata

Kattintson az elején plusúj szakasz hozzáadásához. Kattintson ide a lehetséges oldalelrendezések kiválasztásához.

Válassza ki a szerkezetét
Oldalelrendezés kiválasztása.

Ha rákattint a gombra Add template, megjelenik a választható sablonok könyvtára.

Minden szakaszba beszúrhat tartalmat. Például szöveg vagy képek, mint az én példámban:

Elementor új rész
Tartalom beszúrása egy oldalrészbe

Az egyes elemek használatának módja

Az Elementor számos elemet kínál az oldal létrehozásakor. Az egyes elemeket – a rendelkezésre álló widgeteket – az egérrel mozgathatja a képernyő jobb oldalára. Így illesztheti be a Google Térképet, űrlapokat, feliratokat és egyebeket.

Az egyes elemek alatt egy panel található a beállításokkal. Ha például új gombot szeretne hozzáadni egy oldalhoz, használja a Gomb opciót, és húzza át a Drag widgetre. A képernyő jobb oldalán megadhatja a gomb nevét, kiválaszthatja a gomb ikonjának megjelenését és így tovább.

Elementor beszúró gomb
Helyezzen be egy gombot

Az összes módosítás mentéséhez kattintson az oldal alján található Közzététel gomb melletti nyílra. Két lehetőség van. A létrehozott oldalt elmentheti vázlatként vagy egyéni sablonként. Később felhasználhatja webhelye más oldalain. Ha szeretnéd használni, az oldal adminisztrációjában a Sablonok menüpont alatt megtalálod.

Kattintson közvetlenül a Közzététel gombra a létrehozott oldal közzétételéhez.

Lehetőségek az oldal megjelenésének testreszabására

Az Elementor számos funkciót kínál a webhely megjelenésének testreszabásához. Az oldal minden részét beállíthatja olyan funkciókkal, mint a szakasz magassága, az oszlop mérete, a szöveg vagy a kép igazítása és a szöveg színe.

Elementor testreszabási lehetőségek
Szabja testre a webhely megjelenését

Ő érzékeny

Az Elementor teljes mértékben reagál. Így webhelye jól fog kinézni számítógépén, táblagépén és okostelefonján. Ha látni szeretné, hogyan fog kinézni az oldal az egyes eszközökön, kattintson a képernyő bal alsó sarkában található képernyő ikonra . Minden eszközhöz vannak opciók. A képernyő jobb oldalán látható az oldal megjelenése a kiválasztott eszközön.

Reszponzív design elem
Reszponzív dizájn

Az Elementor reszponzív megjelenítési képességei itt nem értek véget. Az egyes oldalelemek szerkesztésekor minden elemhez egy beállítási lehetőséget talál a Speciális alatt. Használhatja, ha azt szeretné, hogy egyes widgetek ne jelenjenek meg a kiválasztott eszközökön, mások pedig megjelenjenek.

Fejlett reszponzív elem
Reszponzív oldalelemek beállítása

Visszavonhatja vagy megismételheti a változtatásokat

Az oldalak létrehozásakor minden verzió előzménye van. Ennek köszönhetően nyugodtan visszatérhet az előző verzióhoz, vagy csak egy-két lépést vissza. Az előzmények elérése gombot a képernyő bal alsó sarkában találja.

Elementor története
Az egyes oldalszerkesztési lépések előzményei

Ingyenes versus Pro verzió

Az Elementor ingyenesen elérhető. Az ingyenes verzió az összes fent említett funkciót tartalmazza. Ez lehetővé teszi, hogy különféle widgeteket és egyéb funkciókat használjon egyedi oldalelrendezések létrehozásához.

Elementor Pro ár

A verzió ára 49 dollár (az írás idején). Ennyiért egy oldalért Elementor Pro-t kapsz. Három oldal 99 dollár, korlátlan számú oldal pedig 199 dollár. Minden megvásárolt licenc lehetővé teszi a Pro verzió egész életen át tartó használatát. Ehhez 1 évig frissítéseket és technikai támogatást kap.

A Pro verzió többek között a widgetek szélesebb választékát, a beállított kritériumok szerinti riportokat oldalakról és cikkekről , valamint az oldal e-mail marketing eszközökhöz való kapcsolásának lehetőségét kínálja.

Kiegészítők (bővítmények) az Elementorhoz

Ahogy a fenti áttekintésben említettem, maga Elementor is sokat tehet. Ha azonban még jobban ki szeretné terjeszteni a képességeit, számos bővítményt kínálnak más alkotók :

Ezen kiegészítők némelyikének ingyenes verziója is megtalálható a WordPress.org webhelyen .

Online képzés

[wpcd_coupon id=”11176″]

Elementor Review – Összegzés

Az építővel kapcsolatos tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy számos hasznos funkciója van, amelyeket weboldal készítésekor fog használni. Az intuitív vezérlésnek és az egyes funkciókhoz való hozzáférésnek köszönhetően nem marad el a többi WordPress-építő mögött.

Pozitívum, hogy itt nem találsz redundáns funkciókat, így egy kis tesztelés után még a kezdő webhelyfejlesztők is ismerik . Az Elementor kódbeavatkozás nélkül használatra kész .

? Tipp összegzésként: Az Elementornak van egy hivatalos témája is, amely ingyenesen elérhető – Hello téma .

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here