Mi az a VPN és hogyan működik? Melyek a legjobb VPN-ek?

A VPN egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságosan és névtelenül szörföljenek az interneten. Olvassa el, hogyan működik, és mely VPN-ek a legjobbak!

a legjobb VPN

A VPN-ek jelenleg nemcsak a nagyvállalatokon belül, hanem a hétköznapi emberek körében is trendek.

Nekik köszönhetően végre biztonságosan, névtelenül és kényelmesen otthonról (vagy bárhonnan) lehet weboldalakat felkeresni, internetezni, vagy nem elérhető tartalmakat nézni.

A következő sorokban először elmagyarázzuk, mi az a VPN és hogyan működik, majd a világ legnépszerűbb VPN-szolgáltatásait tekintjük át.

Mi az a VPN?

A VPN (Virtual Private Network) egy biztonsági szolgáltatás, amely lehetővé teszi felhasználóinak, hogy névtelenül, bizalmas adatok megadása nélkül használják az internetet, látogassanak el weboldalakat vagy használjanak TV-platformokat.

Korábban a VPN-t főként vállalatok használták, amikor az alkalmazottak bárhonnan biztonságosan csatlakozhattak a vállalati hálózathoz.

Manapság a VPN már a hétköznapi háztartásokban is elterjedt és népszerű biztonsági politika, amely bizonyos fokú magánéletet és védelmet garantál az embereknek.

Számtalan VPN-szolgáltató van a piacon, amelyek mindegyike számos előnnyel jár, amelyek vonzóak lehetnek a potenciális ügyfelek számára.

Most pedig nézzük meg, hogyan működik a VPN.

Hogyan működik a VPN?

Az elv alapvetően egyszerű – a VPN elrejti a felhasználó IP-címét, mielőtt csatlakozik az internethez, és helyette a sajátját használja, ami biztosítja a felhasználó anonimitását.

Az IP-cím alapvetően egy egyedi kód, amelyet bármely, az internethez csatlakoztatott eszközhöz hozzárendelnek – az IP-címet mint olyant egy internetszolgáltató rendeli hozzá.

Az IP-címnek köszönhetően így bármely felhasználó (vagy eszköze) beazonosítható azzal együtt, hogy a felhasználó hol csatlakozott az internethez, valamint az internetszolgáltatóra vonatkozó adatok.

Az IP-címekkel azonban együtt jár az adatvédelem megsértésének kockázata – sok webhely ezeket az IP-címeket a rájuk vonatkozó információkkal együtt tárolja adatbázisában, ami miatt a felhasználó elveszíti bizonyos fokú anonimitását.

A VPN-szolgáltatások kiküszöbölik ezt a problémát, hiszen VPN-hez való csatlakozáskor a VPN-szerver IP-címét adják meg harmadik feleknek (például weboldalaknak), és nem a felhasználó címét – ez garantálja, hogy az interneten senkinek ne adjanak át személyes adatokat.

Milyen előnyökkel jár a VPN?

Biztonságával a VPN számos nagyon értékes előnnyel jár a felhasználók számára:

 • Rejtett IP-cím – A VPN-szolgáltatások bizonyos fokú anonimitást biztosítanak ügyfeleiknek, mivel saját IP-címüket mutatják meg a világ többi részének vagy harmadik feleknek az interneten. Ez magasabb biztonságot garantál a felhasználó személyes adatainak megadásának kockázata nélkül.
 • Tartalomtitkosítás – a kiváló minőségű VPN-ek a felhasználókról és az interneten végzett tevékenységeikről szóló adatok titkosítását is biztosítják. A titkosítás alapvetően az olvasható szövegből álló (első pillantásra) véletlenszerű karakterek és számok halmazává alakítása, amelyeket egyszerűen lehetetlen dekódolni. Ennek köszönhetően a VPN-szolgáltatások felhasználói nyugodtan használhatják az internetet anélkül, hogy bárki is látná, mit néz, vagy mit csinál a webhelyeken. A VPN-szolgáltatások ezen aspektusa különösen fontos, ha olyan helyről csatlakozik az internetre, amelyet nem ismer vagy nem kellően biztonságos (pl. nyilvános WiFi egy kávézóban), mivel az adatoknak, amelyek bárhol láthatóak, nem lesz értelme.
 • Hozzáférés a cenzúrázott tartalomhoz – Különféle esetekben a VPN lehetővé teheti a felhasználó számára, hogy olyan oldalakat vagy internetes tartalmakat érjen el, amelyekhez általában nem férne hozzá saját IP-címével. Egyes webhelyek vagy platformok (például a YouTube vagy a Netflix) bizonyos tartalmakat, videókat stb. biztosítanak, csak bizonyos régiókban és országokban élő felhasználók számára. A VPN-ek megkerülik ezt a problémát, mivel különböző IP-címeket lehet velük használni, amelyekhez különböző földrajzi helyek is kapcsolódnak, és így a felhasználó olyan tartalmakhoz férhet hozzá, amelyek egyébként blokkolva vagy egyszerűen elérhetetlenek lennének.

Megjegyzés: Bár a VPN-szolgáltatások egyértelműen nagy pluszt jelentenek gyakorlatilag bárki számára, meg kell jegyezni, hogy bizonyos esetekben bizonyos hátrányokkal is járnak:
1. Lassabb kapcsolat – a VPN-szolgáltatótól függően előfordulhat, hogy a weboldalak lényegesen lassabban töltődnek be. Bár ez nem mindig igaz a népszerű (és fizetős) VPN-szolgáltatásoknál, az olcsó vagy ingyenes VPN-ek korlátozhatják az internet sebességét
2. Illegális hozzáférés a tartalomhoz – egyes országok megtiltják a VPN-szolgáltatások használatát országukban, illetve a blokkolt tartalmakhoz való hozzáférést VPN-en keresztül.

Hogyan válasszunk VPN-t?

A megfelelő VPN-szolgáltatás kiválasztása számos tényezőtől függ (beleértve az Ön személyes preferenciáit is).

A legtöbb szabványos VPN szolgáltatásaiban nagyjából megegyezik, de van néhány különbség köztük, amelyeket figyelembe vehet a választás során:

 • Biztonsági szint – minden jó VPN-szolgáltatás alapvető összetevője a biztonsági szint. Ha VPN-re van szüksége elsősorban az internetes anonimitás növelése érdekében, akkor érdemes megvizsgálnia, hogy a VPN feldolgozza-e személyes adatait, és milyen módon. Ezzel kapcsolatban érdemes megnézni például az Önről szóló adatok tárolását, ill hogy a VPN tárol-e egyáltalán adatokat, az Ön tevékenységének előzményeit stb. (az ún. „no log policy”). Egy jó VPN szolgáltatás általában nem tárol semmilyen adatot a felhasználóiról, így lehetetlen visszaélni az Önnel és tevékenységeivel kapcsolatos információkkal. Ezenkívül meg kell vizsgálnia a biztonsági szintet (azaz, hogy a VPN biztosít-e olyan védelmi protokollokat, mint az SSL, TLS, PPTP, Kill Switch stb.)
 • Eszközkompatibilitás – bár általában a VPN-szolgáltatások kompatibilisek a legtöbb szabványos eszközzel és operációs rendszerrel, mindenképpen ellenőrizze, hogy a VPN mely valódi eszközöket fedi le. Egyes VPN-ek csak a Windows, Mac OS vagy Android és iOS operációs rendszert futtató eszközökre összpontosítanak.
 • IP-címek és szerverek száma – ha VPN-re van szüksége bizonyos régiókra korlátozódó internetes streaming szolgáltatásokhoz vagy tartalmakhoz, feltétlenül ellenőrizze, hogy hány és milyen IP-címet kínál a VPN-szolgáltatás. Ebben a tekintetben valószínűleg ez a legfontosabb tényező, amely a választás során mérlegelni fog.
 • Csatlakozási sebesség – bár a szörfözési sebesség vagy a streamelési sebesség általában nem jelent problémát a fizetős VPN-eknél, az ingyenes VPN-eknél előfordulhat néhány betöltési sebességi probléma. Ha fontos számodra az internetkapcsolat sebessége, érdemes e tekintetben is ellenőrizni a VPN szolgáltatás korlátait.

A legnépszerűbb VPN szolgáltatások

1. NordVPN

NordVPN logó

Ha van legalább némi ismerete a VPN-szolgáltatásokról, biztosan hallott már a NordVPN-ről.

A NordVPN -t 2012-ben alapították, és azóta is kínál privát és biztonságos internetkapcsolatot ügyfelek millióinak szerte az országban.

Ennek a szolgáltatásnak a fő előnye, hogy elrejti a felhasználók IP-címét, és olyan tartalmat biztosít a streaming szolgáltatásokon, amelyek egyébként sok ember számára elérhetetlenek lennének.

Ezenkívül a NordVPN képes eltávolítani azokat a hirdetéseket is, amelyek általában az interneten bárhol felbukkannak a felhasználók számára, valamint részben megakadályozza, hogy a rosszindulatú programok hozzáférjenek a felhasználók eszközeihez.

Az interneten való böngészés és a streaming platformokon való tartalom megtekintésének optimális sebessége mellett a NordVPN minden népszerű eszköztípushoz és operációs rendszerhez kínálja szolgáltatásait – a Windowstól és a MacOS-től a számítógépekig, telefonokig, okostévékig stb.

Biztonsággal és névtelenséggel kapcsolatos kérdések esetén a NordVPN „Nincs naplózási szabályzatot” követ – a szolgáltatás nem tárol és nem ad át senkinek semmilyen adatot Önről.

Bár fizetős szolgáltatásról van szó, a NordVPN 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál ügyfeleinek elégedetlenség esetén.

A NordVPN több mint 5000 gyors VPN-kiszolgálóval rendelkezik 60 országban.

A NordVPN egy másik terméket is kínál az online biztonsághoz – a NordPass-t.

A NordPass egy jelszókezelő, amely számos funkcióval biztosítja, hogy jelszavai a lehető legbiztonságosabbak legyenek. Könnyen használható felülettel rendelkezik. Biztonságban tartja jelszavait, hitelkártyáit és személyes adatait.

2. Surfshark

Surfshark logó

A Surfshark kiváló választás azok számára, akik minőségi VPN-t keresnek jó ár-teljesítmény aránnyal.

A Surfshark viszonylag olcsó áron kínál egy jó és gyors, normál felhasználói szörfözésre és hardcore streamingre egyaránt alkalmas internetkapcsolatot, kiváló felhasználóvédelemmel, AES-256 titkosítással, valamint ún. kill-switch.

Ennek a VPN-szolgáltatásnak az egyik előnye, hogy a Surfshark az alkalmazásaival lefedi az eszközök széles skáláját – emellett a Chrome és a Firefox böngészőbővítményeként is használható.

Ami a VPN-kiszolgálók mennyiségét és elérhetőségét illeti, a Surfshark 3200 szerverhelyet kínál 10 országban.

A havi és éves előfizetési csomagokon kívül a Surfshark 30 napos pénzvisszafizetési garanciát is kínál ügyfeleinek.

3. ExpressVPN

ExpressVPN logó

Az ExpressVPN a világ egyik legnépszerűbb és legrégebbi VPN-szolgáltatása, amely 2009-ben indult.

Jelenleg 94 szerverhelyét biztosítja emberek millióinak szerte a világon.

Az ExpressVPN fő előnye az egyébként számodra elérhetetlen internetes tartalmak feloldása – ennek köszönhetően olyan szolgáltatásokból nézhetsz videós tartalmakat, mint a Netflix, a BBC Player vagy akár a Disney+ és az HBO, amelyek csak az adott helyekre kötöttek. .

Ezenkívül ez a VPN-szolgáltató megvédi felhasználóit az olyan cégektől származó hirdetésektől, mint a Facebook vagy a Google, és így védi az Ön internetes adatait.

A kompatibilitás olyan operációs rendszerekkel, mint a Windows, MacOS, Android vagy akár Linux is magától értetődő – készülékek esetén routeren vagy AppleTV-n is használható.

Az ExpressVPN egyik fontos előnye, hogy nem tárol semmilyen személyes adatot a felhasználóiról – ennek köszönhetően minden ügyfél névtelenül és biztonságosan, gond nélkül szörfölhet az interneten.

Bár az ExpressVPN fizetős szolgáltatás, potenciális ügyfelei számára szolgáltatásainak 30 napos ingyenes verzióját kínálja.

4. CyberGhost

CyberGhost logó

A CyberGhost egy másik jól ismert VPN-szolgáltatás, amely kiemelkedik a népszerű VPN-ek közül.

Pozitív hírnevét a felhasználók magánéletének és anonimitásának, a nagyszerű streaming teljesítménynek és a gyors internetkapcsolatnak köszönhetően alapozta meg.

Ez a VPN-szolgáltatás több mint 7800 szerverrel rendelkezik 91 országban , így iparága egyik legnagyobb szerverhálózata.

A CyberGhost alkalmazásai nem csak az interneten való böngészésre használhatók, hanem olyan streaming szolgáltatásokhoz is, mint a Netflix vagy a Disney+.
Ennek a VPN-szolgáltatásnak egy kisebb negatívuma az eszközök korlátozott száma – egyszerre csak 7 eszköz csatlakoztatható a CyberGhosthoz.

Másrészt azonban kompenzálja az AES 256 titkosítást, a No Log Policy és a Kill Switch funkciót, amely kiváló biztonságot, adatvédelmet és névtelenséget garantál ügyfeleinek az interneten.

A CyberGhost havi, éves és kétéves előfizetési csomagokat kínál felhasználóinak, valamint 45 napos pénz-visszafizetési garanciát (bizonyos előre fizetett csomagoknál).

5. Privát internet-hozzáférés

Privát internet-hozzáférés logó

Privát internet-hozzáférés , más VPN-óriásokhoz hasonlóan, nagyon-nagyon régóta velünk van.

Ez a VPN-szolgáltatás több ezer szerverrel büszkélkedhet több mint 83 országban, így az egyik legjobb VPN-szolgáltató.

A jó internetkapcsolat sebessége magától értetődő ezen a VPN-en belül – használható klasszikus szörfözésre és nagy mennyiségű adat letöltésére, vagy olyan streaming szolgáltatásokra, mint a Netflix, Disney+ és Amazon Prime, amelyeknek köszönhetően általában nem elérhető tartalom kéznél.

Ha kompatibilis, a privát internetelérés minden általános otthoni eszközön és operációs rendszeren működik (Windows, MacOS, Android, Linux és iOS).

Végső soron ez a VPN-szolgáltatás gyakorlatilag bárki számára „jól használható” – a szolgáltatás támogatja a No Log Police, az AES 256 titkosítást, valamint a Kill Switch és az IP Leak védelmet.

Bár nem éppen a legolcsóbb VPN szolgáltatás, mindenképpen érdemes legalább kipróbálni.

A Private Internet Access 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál ügyfeleinek, így elkerülheti a felesleges pénzügyi kockázatokat.

6. ProtonVPN

ProtonVPN logó

A ProtonVPN az egyik legrangosabb VPN-szolgáltatás, amelynek gyökerei Svájcban vannak.

2017 óta uralja a legnépszerűbb VPN-eket, köszönhetően a gyors internetsebességnek és a nagyszerű biztonsági szolgáltatásoknak.

Amellett, hogy támogatja a streaming szolgáltatásokat, mint például a Disney+ vagy a Netflix, a ProtonVPN magas szintű adatvédelmet is kínál felhasználóinak, miközben az interneten szörföznek, és a legtöbb szerverén „torrentezés” támogatást nyújt.

Az egyik apró mínusz azonban ennek a szolgáltatásnak az ára – a ProtonVPN valamivel drágább csomagokat kínál az olyan óriásokhoz képest, mint az ExpressVPN, annak ellenére, hogy valamivel több mint 1000 szerverrel rendelkezik a világ több mint 50 országában.

Másrészt olyan magas biztonsági szabványt biztosít felhasználóinak, amellyel a főbb VPN-szolgáltatások egyszerűen nem rendelkeznek.
Végül úgy értékelhetjük a ProtonVPN-t, mint egy nagyszerű VPN-szolgáltatást, amely megszólíthatja az emberek egy kiválasztott csoportját, akik hajlandóak egy kicsit többet fizetni a magasabb szintű biztonságért és anonimitásért az interneten.

7. IPVanish

IPVanish logó

Az IPVanish egy nagyon érdekes alternatíva a népszerű VPN szolgáltatásokkal szemben a „felhasználóbarát” felületének köszönhetően, amely nem csak szórakoztató, hanem könnyen használható is az abszolút kezdők számára.

Ez a VPN-szolgáltatás szórakoztató felületet kínál, és magyarázatot ad a VPN-szolgáltatás (mint program) működésére.
Platformként elsősorban azokra a felhasználókra összpontosít, akik egyszerűen csak élvezni akarják a streaming szolgáltatásokat, például a Netflixet
A VPN-szolgáltatás további érdekességei közé tartozik a magasabb szintű anonimitás és az egy fiók több eszközön való használatának lehetősége.

Az IPVanish éves fizetési tervet kínál 30 napos pénz-visszafizetési garanciával. Ezenkívül 7 napig ingyenesen kipróbálhatja ezt a VPN-szolgáltatást.

Az is érdekes, hogy az IPVanish lehetőséget kínál kriptovaluta formájában történő fizetésre – amit egyes ügyfelek nagyra értékelhetnek.

8. VÉGREHAJTÁS

Ivacy VPN

Az Ivacy VPN 2007 óta működik márkaként – „szerény” kezdetei alatt csak néhány szervert biztosított ügyfelei számára.

De azóta hatalmas hálózatot épített ki több mint 5700 szerverrel a világ több mint 100 régiójában.

Jelenleg az Ivacy egy prémium VPN-szolgáltatás, amely elkötelezett amellett, hogy segítse az internetfelhasználókat az online fenyegetések, a cenzúra és az online emberkövetés leküzdésében.

2019-ben ez a VPN elnyerte a ” ProPrivacy Award ” díjat is a piac leggyorsabb VPN-jéért!

Ennek a VPN-szolgáltatónak a fő előnyei közé tartoznak például:

 • Csatlakoztasson egyszerre 10 eszközt a VPN-szolgáltatáshoz
 • Malware védelem
 • „Kill switch” az internetkapcsolathoz
 • P2P támogatás
 • Fejlett IPsec és IKEV protokollok
 • 256 bites titkosítás
 • … és még sok más előny!

Az Ivacy VPN talán egyik legérdekesebb összetevője az ár – mindössze havi néhány euróért a VPN-szolgáltató összes szolgáltatása a rendelkezésére áll, 1 éves előfizetéssel pedig még jobb áron (+ ne felejtse el az év során az Ivacy által az új ügyfeleknek kínált kedvezményeket):

Ivacy árlista

9. VPN atlasz

VPN atlasz

Az Atlas egy viszonylag fiatal VPN-szolgáltató a piacon – csak 2019-ben alapították, de azóta kiváló hírnevet szerzett a VPN-világban.

2021-ben az Atlas a Nord Security részévé vált, amely vezető szerepet tölt be az online biztonság és adatvédelem területén.

Jelenleg az Atlas VPN több mint 6 millió felhasználóval büszkélkedhet világszerte. Ez a VPN különféle eszközökön és szoftvereken nyújtja szolgáltatásait, például:

 • Windows, MacOS és Linux
 • Android és iOS
 • Android TV és Amazon Fire TV

Az Atlas érdekességei közé elsősorban a szolgáltatások tartoznak:

a) SafeSwap – egy egyszerű funkció, amely lehetővé teszi az internet elérését különböző IP-címekről egyidejűleg. Ennek köszönhetően még tovább növelheti az anonimitás mértékét az online környezetben.

b) Pajzs – védelem, amely blokkolja a felhasználó hozzáférését a veszélyes weboldalakhoz rosszindulatú programokkal, káros hivatkozásokkal stb.

c) Data Breach Monitor – „minden az egyben” megoldás, amely veszélyes mechanizmusokat észlel az interneten. Ennek a funkciónak köszönhetően értesítést kap abban a pillanatban, amikor személyes adatai kiszivároghatnak.

Rendkívül kedvező áron szerezheti be az Atlas VPN-t – legyen szó havi, éves vagy 3 éves előfizetésről:

Atlast VPN árlista

10. iTop VPN

itop

Az iTop szolgáltatást 2016-ban alapították azzal a céllal, hogy olyan eszközöket és szoftvereket fejlesszenek, amelyek segítségével a felhasználók növelhetik az internet biztonságának szintjét.

Az iTop VPN fő mottója, hogy szolgáltatásait egy kellemes és egyszerű felületen nyújtsa, melynek köszönhetően a felhasználók kényelmesen és intuitív módon állíthatják be a védelmet eszközeiken.

Az ITop számos érdekes szolgáltatást kínál, mint például:

a) iTOP VPN – egy egyszerű interfész, amely segít a felhasználóknak névtelenségben maradni bárhol az interneten. Ez a VPN több mint 1800 szerverből áll a világ több mint 100 régiójában, és segít az embereknek szinte azonnal felgyorsítani az oldalak betöltését vagy a streamelést. Ezenkívül az iTop olyan szolgáltatásokat is támogat, mint a WhatsApp, a Free Fire, a Netflix, a BBC iPlayer stb.

b) iTop Screen Recorder – egyszerű szoftver, amellyel HD minőségben rögzíthet és szerkeszthet videókat közvetlenül a készülékén.

c) iTop Data Recovery – Az iTop egy fejlett algoritmussal rendelkezik az elveszett fényképek, videók, dokumentumok beolvasására és visszaállítására a számítógépen.

d) DualSafe Password Manager – egyszerű megoldás azok számára, akik növelni szeretnék online fiókjaik és jelszavaik védelmét egy bonyolultabb jelszavak létrehozására szolgáló hatékony generátorral.

A VPN részeként az iTop 1, 6 és 12 hónapos előfizetésként nyújtja szolgáltatásait:

iTop árlista

A legjobb ingyenes VPN

Bár számos ingyenes VPN-szolgáltatás is létezik, tisztában kell lenni azzal, hogy számos hátrányt és kockázatot hordozhatnak magukkal.
Ingyenes VPN kiválasztásakor nézze meg:

 • Adatmennyiség – a legtöbb ingyenes VPN korlátozott mennyiségű adatot kínál, amelyet az interneten való böngészés közben használhat fel. Ezen adatok egy perce után vagy egy hónapot kell várnia a helyreállításra, vagy át kell váltania a VPN-szolgáltatás fizetős verziójára.
 • Biztonság és anonimitás – előfordulhat, hogy az ingyenes VPN-ek nem nyújtanak olyan magas szintű biztonságot, mint a fizetős verziók. Ez alapján mindig meg kell győződnie arról, hogy a VPN szolgáltatás gyűjt-e Önről, és milyen adatokat.
 • Sebesség – a weboldalak betöltésének vagy a streaming sebessége általában korlátozott az ingyenes VPN-szolgáltatásokkal.
 • Streaming szolgáltatás – az ingyenes VPN-eknek nem mindig van lehetőségük a Netflix vagy más streaming szolgáltatások megtekintésére a csomagjukon belül.
  Most vessünk egy pillantást 3 népszerű VPN-re, amelyek ingyenesek.

1. Privado VPN

Privado VPN logó

A PrivadoVPN havi 10 GB adatot kínál ingyenes csomagja részeként – ez elegendő a naponta látogatott webhelyek megtekintéséhez.

Az egyik szebb dolog ebben az ingyenes VPN-szolgáltatásban, hogy nem kell folyamatosan a CAPTCHA-kra kattintania, amikor a Google-on szörföl vagy webhelyekre kattint.

A Privado VPN hátrányai közé tartozik a sebessége – a főbb VPN-szolgáltatásokhoz képest egy kicsit elmarad a letöltési sebességtől.

2. Bújj el.én

Hide.me logó

VPN-szolgáltatásként a Hide.me számos beállítást és segédprogramot kínál, amelyekkel a felhasználó szó szerint „játszhat”

Ez a VPN olyan biztonsági funkciókat is tartalmaz, mint a „kill switch”, „split tunneling” és „stealth Guard”.

Mivel ez egy ingyenes VPN, havonta mindössze 10 GB adatot kínál felhasználóinak.

3. Hotspot Shield

Hotspot Shield logó

A Hotspot Shield egy másik ingyenes VPN, amely különösen érdemes azoknak a felhasználóknak, akiknek időnként névtelenül és biztonságosan kell internetezniük.

Ingyenes csomagjának részeként a Hotspot Shield napi 500 MB adatforgalmat, jó oldalbetöltési sebességet és „felhasználóbarát” alkalmazást kínál .

Ennek a VPN-nek az egyik kis mínusza a streamelés blokkolása – a Hotspot Shield nem teszi lehetővé a Netflix, az HBO vagy más streaming szolgáltatások megtekintését ingyenes verziójában.

💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Bluehost vagy SiteGround.
Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here