E-shop létrehozása: Egyszerű útmutató teljesen kezdőknek

E-shop létrehozásán gondolkodik, de még nem tudja, hogyan csinálja? Ebben az esetben ez a cikk csak neked szól.

E-shop létrehozása

Az e-shop létrehozásának nem kell magfizikának lennie – csupán néhány alapvető lépést kell végrehajtania, amelyek egyszerűen szükségesek egy webáruház létrehozásához.

Tehát nézzük meg, hogyan hozhat létre e-shopot néhány egyszerű lépésben.

Lépés sz. 1 – Készüljön fel alaposan az e-shopra

Még mielőtt elkezdené a teljes e-shop létrehozását, és elkezdené a termékeinek tömeges értékesítését, alaposan át kell gondolnia néhány dolgot, és felkészülnie az alapítás teljes folyamatára.

a) Domain kiválasztása

Az online áruház neve talán az első és legalapvetőbb lépés, amelyen gondolkodnia kell.

A domainnek le kell írnia üzlete „gro”-ját , magának az e-shop nevének pedig világosan és érthetően kell hangzania az új potenciális ügyfelek számára.

Az üzlet nevére való ötletelés mellett azonban érdemes figyelembe venni a SEO-t és a kulcsszavakat is – ha az e-shopod le tudna írni egy népszerű kulcsszót, amit az emberek gyakran beírnak a Google keresőjébe, akkor mindenképpen érdemes megfontolni a választását, vagy legalább a kulcsszavak és egy másik szó kombinációja.

b) A tárhely és a CMS biztonsága

Webtárhely , ill A szerver, amelyen az Ön e-shopja fizikailag elhelyezkedik, egy másik nagyon fontos elem, amelyet át kell gondolnia és ki kell választania, mielőtt elkezdi az e-shop létrehozását.

A tárhelyet manapság könnyű biztosítani – a választás azonban nem kell olyan egyszerűnek lennie (mivel több száz különböző tárhelyszolgáltatónak megvannak az előnyei és hátrányai).

A tárhely kiválasztásakor feltétlenül kövesse legalább az alapvető tippeket, például:

  • Nagy teljesítmény – semmiképpen sem szeretné, ha webáruháza időről időre váratlanul leállna. Emiatt ügyeljen arra, hogy tárhelye gyors és megbízható legyen.
  • HTTPS- és SSL-tanúsítvány az SSL-tanúsítvány keretein belüli tárhely biztosítása nemcsak ügyfeleit védi, hanem pozitív jelzésként is szolgál a keresőoptimalizáláson belül.
  • Kompatibilitás a népszerű CMS -ekkel – ha e-shop létrehozását tervezi valamelyik népszerű CMS-en (például WordPress , Wix , Webnode vagy Shoptet ), győződjön meg arról, hogy az adott tárhely támogatja az Ön CMS-jét.

💡 Tipp: Ha nem tudja eldönteni, melyik webtárhely lenne a legjobb az Ön számára, olvassa el a legjobb tárhely kiválasztásáról szóló cikkemet. Segít eligazodni a piacon népszerű webtárhelyen, valamint összehasonlítani az egyes paramétereket közöttük.

Lépés sz. 2 – E-shop létesítése

Ha az előző két lépést már elvégezte, elkezdheti magának az e-shopnak a létrehozását.

Különféle platformokon hozhat létre online áruházat – ez csak az Ön preferenciáitól függ.

Az egyik megoldás az e-shop gyors és egyszerű létrehozására az egyik népszerű e-kereskedelmi platform, például a Webnode használata.

A Webnode platformon az e-shop felállítása szó szerint mindössze néhány percet vesz igénybe (az ingyenes verzió esetében pedig 30 napig ingyenes) – a fennmaradó időt a weboldal szerkesztésére, termékek hozzáadására vagy biztonságra fordíthatja. szállítás, amelyek az e-shophoz szükségesek.

💡 Tipp: ha más platformot szeretnél választani az e-shopodhoz, javaslom, hogy tekintsd meg cikkemet Bérelhető üzletek – melyek a legjobbak? (lista).

A Webnode-on az alábbiak szerint hozhat létre e-shopot:

1. Lépjen a Webnode kezdőlapjára , és kattintson az „ Ingyenes webhely létrehozása ” gombra:

e-shop regisztráció a Webnode-ban

2. Töltse ki az alapadatokat (üzlete neve, email címe és jelszava) és regisztráljon:

regisztrációs adatok a Webnode-ban

3. Válassza ki a webhely típusát (jelen esetben ” Online áruház „):

Webnode webáruház választéka

4. Válasszon egy sablont, amely megfelel az e-shopnak:

sablon kiválasztása a Webnode-ban

5. Töltse ki online áruházának elérhetőségi adatait:

az e-shop adatainak kitöltése a Webnode-ban

Ezt követően létrejön az Ön új e-shopja, amelyben egyszerűen dolgozhat, módosíthatja megjelenését és dizájnját, új termékeket adhat hozzá és kezelheti a fizetést vagy a szállítást:

egy példa egy kiválasztott sablonra egy Webnode oldalon

💡 Tipp: Ha szeretnél többet megtudni arról, hogy mit tehet a Webnode platform az új e-shopodhoz, feltétlenül olvasd el a cikkemet: Hogyan hozz létre e-shopot a Webnode-ban?

Ebben a cikkben részletesebb információkat fog megtudni az e-shop beállításáról , valamint áttekintheti a Webnode-ban végrehajtható funkciókat (például szerkesztés a szerkesztőben, fizetések és szállítás beállítása, termékek hozzáadása és kezelése, stb.).

Lépés sz. 3 – Optimalizálja a webhelyet

Ha már kezdi elmélyülni saját e-shopjában, és mindent az Ön kívánsága szerint állít be, ne feledkezzen meg az online marketing egyik fontos aspektusáról – a SEO optimalizálásról.

A jól optimalizált termékoldalak több látogatót hoznak a Google keresőjéből, aminek eredményeként jelentősen növelhető az e-shop eladása.

Bár a SEO az online marketing meglehetősen tág ága, mindenképpen végre kell hajtania legalább az alapvető optimalizálást, mint például:

  • Kulcsszókutatás – a termékek megvásárlásakor a Google keresőjébe beírt szavak áttekintése segít oldalai megfelelő optimalizálásában
  • A címcímkék és a metaleírás optimalizálása – a releváns kulcsszavak címekbe és leírásokba történő beillesztése segít, hogy ezek a szavak megjelenjenek a Google keresőjében.
  • A betöltési sebesség javítása – az oldalak megjelenítési sebessége javítja a felhasználói élményt webhelyén
  • Adjon hozzá strukturált adatokat – a schema.org beágyazása az oldalakra segít abban, hogy „bővített kivonatként ” jelenjen meg a Google keresőmotorjában, amely megkülönböztetheti Önt a versenytársaktól.

💡 Tipp: Ha teljesen kezdő vagy a SEO területén, vagy csak nincs sok tapasztalatod a webes keresőkhöz való optimalizálás terén, olvasd el átfogó cikkemet arról , hogy mi az a SEO, és hogyan kezdhetsz hozzá .

Lépés sz. 4 – Népszerűsítse az e-shopot a közösségi médiában

A létrehozott és optimalizált e-shop csak a kezdet – ahhoz, hogy hűséges vásárlókat és rendszeres látogatókat szerezzen webáruházának, el kell kezdenie velük a közösségi médián keresztül kommunikálni, és fokozatosan ki kell építenie az eladó-vevő kapcsolatot.

Jelenleg a közösségi média, például a Facebook, az Instagram vagy a TikTok nagyszerű forrást jelent, amelyből új embereket érhet el, megmutathatja nekik, mit kínál, és megtarthatja azokat az ügyfeleket, akik már ismernek téged.

Ezen túlmenően ezek a médiaforrások nagyszerű eszközt jelentenek olyan új termékek, kedvezmények vagy események népszerűsítésére, amelyeket egyébként nem tudna reklámozni.

A Webnode-on belül közösségi hálózatok ikonjait is beillesztheti webhelyei oldalfejlécébe:

szoc. média a Webnode fejlécében

Ennek köszönhetően minden látogató azonnal tudni fogja, melyik közösségi oldalon. csatornák követhetik Önt.

💡 Tipp: Ha érdekel a Webnode platform és szeretnél többet megtudni róla, akkor a cikkem is érdekelhet: Visszatekintés: Megéri a Webnode-ot használni weboldal készítéshez?

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here