Avada–a 2019-es év legnépszerűbb WordPress sablonja [Bemutató]

Avada WordPress sablon – részletes bemutatása ennek a nagyszerű multifunkciós sablonnak a ThemeFusion műhelytől. Hosszú idő óta a ThemeForest legeladottabb WordPress témája. Megmutatom Önöknek mi mindenre képes, továbbá azt is mik az előnyei és a hátrányai.

Avada–a 2019-es év legnépszerűbb WordPress sablonja [Bemutató]

Az Avada sablonnal lehetőségem volt sikeresen elkészíteni egy kiterjedt weboldalt ügyfeleim számára. A WordPress-ben létrehozott minden oldalnak saját sablonja van, amely meghatározza az oldal kinézetét és funkcionalitását.

Az Avada egy univerzális, többfunkciós WordPress sablon. Felhasználhatósága igen sokrétű. Nemcsak a kis vállalkozók, vagy a nagy nemzetközi cégek fogják értékelni, de a különböző szektorok szolgáltatói, bloggerek, szabadúszók, ügynökségek, utazási irodák, online magazinok, fotósok, művészek és a széles áruválasztékkal rendelkező internetes kereskedők is.

Az Avada sablonban úgy alakíthatja ki weboldalát, hogy az megfeleljen az ön elképzeléseinek. Nem számít, hogy komplex szerkezetű, vagy egy egyszerűbb egyoldalas megoldást szeretne. A részletes leírásoknak és bemutató videóknak köszönhetően még a kezdők is gond nélkül használhatják.

WordPress šablóna Avada

Mi mindent kínál az Avada WordPress sablon

Az Avada a nagy számokkal igyekszik elkápráztatni felhasználóit. Ha megvásárolja ezt a sablont, 41 előre elkészített weboldal sémát nyer vele. Ezen kívül több mint 255 kész kinézetet, 6 beépített bővítményt és több, mint 1000 oldalszerkesztő lehetőséget kínál.

A demó beolvasása és az oldal elkészítése csak két percet vesz igénybe. Ezeken kívül még minőségi felhasználói támogatást, és élethosszig tartó aktualizálást is tartalmaz a vételár.

💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Bluehost vagy SiteGround.

Avada Demó

A lenti képeken néhány példát lát az előre elkészített kinézetekről. A hozzá tartozó demókat ezen a linken nézheti meg.

Avada vzhľady

Pluginek/bővítmények

Az Avada prémium bővítményeket is tartalmaz a látványos prezentációk elkészítéséhez: Revolution Slider, FlexSlider2, Elastic Slider, Parallax Fusion Slider és Lyer Slider. A weboldalak építési folyamatának jobbá tételét a Fusion Core bővítmény látja el.

Ezen kívül kompatibilis a legtöbb WordPress bővítménnyel is. Például a WooCommerce-el, a bb Press-el, a The Events Calendar-al, a Gravity-el, és a Contact Form 7 -tel.

Az e-shop egyszerű létrehozása

A WooCommerce-el való összeköttetésnek köszönhetően viszonylag gyorsan lehet e-shopot létrehozni. Az ilyen típusú felhasználásra, az Avada külön demókat tartalmaz az internetes üzletek számára. Telepítés után elég csak saját tartalommal feltölteni. A klasszikus WooCommerce demó kinézete:

Avada WooCommerce eshop

Rugalmasan állítható kinézet

Az Avada WordPress sablon többet kínál, mint egyszerű rugalmasságot. A különböző eszközöknek köszönhetően például saját igénye szerint alakíthatja az oldal megjelenítésének szélességét vagy keretezését.

Arról, hogy beállításai miként mutatnak az egyes rendszerekben, már a készítésekor meggyőződhet. A weboldal, a szövegek, a képek és a csúszkák is gyönyörűen kiemelkednek a számítógépeken, tableteken, de még a telefonokon is.Avada responzívna

Optimalizált gyorsaság

Azért, hogy a nagy mennyiségű sablon funkciók ne lassítsák a folyamatot, optimalizálták a gyorsaságot, így a felhasználó nem veszít felesleges időt weboldal készítés közben. Ez az optimalizáció az elkészült weboldalak látogatóit is érinti. Az egyes témákon belül különböző cache-ek beállítására van lehetőség. Lásd a sablon demójának eredményeit gtmetrix -en keresztül:

Avada rýchlosť

💡 Do you want a faster ⏱ website? Website speed is important for both visitors and SEO. I got the best results thanks to the WP Rocket plugin, which I highly recommend.

Optimalizált SEO

Azért, hogy az ezzel a sablonnal készült weboldalak ne vesszenek el a keresőben, optimalizált a SEO is. Természetesen ajánlott a díjmentes Yoast Seo pluginnal kombinálva használni.

A demó beolvasása

A demó segítségével felépített weboldal készítése közben biztosan minden felhasználót megörvendeztet annak egyszerű és nagyon gyors beolvasása. Az Avada azt is lehetővé teszi, hogy több demóból töltse be a tartalmat és gyorsan tudja törölni is azt.

avada - inštalácia dema

Minőségi ügyféltámogatás

Az Avada téma fejlesztői kiváló ügyfélszervízt ígérnek. Be kell vallanom, hogy többször volt szükségem rájuk, és valóban a segítségemre voltak. Ezen kívül a felhasználók rendelkezésére áll egy részletes használati utasítás a sablonok használatáról.

GDPR eszközei

Az Avada figyelembe veszi az európai uniós adatvédelmi rendelet követelményeit.

Avada GDPR

Retina olvasók

Ez a téma a nagy felbontású Apple Retina display-ével is kompatibilis.

Fordításra kész

A sablon sok nyelven elérhető. Sajnos a szlovák nyelv nincs köztük. Az elérhető nyelvek között csak a cseh nyelv található meg. Én az angol nyelvű változatot használom. A jobbról balra íródó nyelveket úgyszintén támogatja.

Úgy vélem az Avada hasonlóan jó, mint a Divi sablon.

A weboldal készítés eszközei

Fusion Builder

A WordPress Avada téma sokszínű megoldásokat kínál. Lehetősége van saját ötletei megvalósítására, vagy a már meglévő demók átalakítására is. A Fusion Builderen keresztül bármilyen kinézetet választhat weboldalának. Ehhez semmilyen programozói tudásra nincs szüksége.

A Fusion Builder több praktikus funkciót kínál, melyek időt spórolnak Önnek. Engem mind közül a Drag&Drop funkció fogott meg, de a több oszlopba történő automatikus szövegtördelés is nagyon tetszetős.

A gyakorlatban így néz ki a munka a Fusion Builder-ren:

avada fusion builder

A képek és a szövegek rendezése

A sablon gyakorlatilag minden elhelyezést lehetővé tesz. A szövegek, képek elrendezésére oszlopos, hálós és mansory alakzatok is elérhetők, de lehetőség van egész monitoros rendezésre, számos effekttel együtt.

Fusion Theme Opciók

A téma szerkesztéshez különböző eszközök állnak rendelkezésre, úgy, mint a menü beállítása, színek, láb és fejlécek, logók, hátterek, oldalsó panelek, naptár, továbbá a Google betűtípus széles választéka. Állítható betűtípusok, blog, portfólió, és kategória kinézet szerkesztésére alkalmas eszközök, továbbá prezentáció és slideshow beállítások.

Az Avada korlátlan színbeállítási lehetőséget kínál. A menü, a láb-vagy fejléc, illetve az egész oldal háttereként akár képeket is beállíthat. Úgyszintén lehetőséget nyújt a korlátlan mennyiségű oldalsó panelek létrehozására.

💡 Tipp: Ajánlom a hitelesített Divi és Avada multifunkciós sablonok használatát. Kitűnő tapasztalataim vannak a Elementor is.

Fusion Page Opciók

Az egyes aloldalakat különböző eszközök segítségével tehetjük még egyedibbé, ilyenek például a hátterek beállítása, a láb- és fejléc elrejtése, a portfólió szétterítése az aloldalon, háttérszerkesztők, az aloldalak külön elnevezése, és még sok egyéb hasznos eszköz. Így minden aloldal saját designnal rendelkezhet.

A láb- és fejlécek beállítása

Az Avada Sablon 5 különböző kinézetet tartalmaz a fejlécek megjelenítésére. Testre szabható elemei a szín, a háttér, a logó elhelyezése, képek és menüsáv beillesztése. Hasonló módon szerkeszthető a lábléc is.

A portfólió szerkesztők haladóknak

A beépített bővítményeknek köszönhetően az Avada WP számos funkciót kínál a portfóliók beállítására és megjelenítésére egyaránt: korlátlan oldalszám lehetőség, az egyes oldalak kategóriáinak beállítása, képek átfordítása, többféle rendezési mód (képek), és slideshow beállítása.

CSS3 animációk

A kiválasztott short kódokhoz lehetőség nyílik az animáció típusát, gyorsaságát vagy akár a gyorsaságát is beállítani. Kiváló eszköz arra, hogy oda vonzza a látogatókat, akármilyen eszközről is jelentkezzenek be.

Avada modulok

Az Avada téma jónéhány modult is kínál. Beállíthatja a különböző stílusú szövegblokkok beillesztését, a YouTube-ra, a Vimeo-ra és a szociális hálózatokra történő átirányítást, a blogok, portfóliók kinézetét, a különböző ikonok és billentyűk funkcióját, a Google térképek különböző méretét és stílusát, illetve a bővítményekre történő átirányítását és még sok más funkciót. A sablon több widgetet is tartalmaz, hogy ezzel is jobbá tegye az oldal személyre szabhatóságát.

avada6

Avada – előnyei

 • Szabadság – korlátlan lehetőség az oldal építését illetően. Az egyes részletek kidolgozásának lehetősége, saját elképzelés alapján.
 • Rengeteg lehetőség a szövegek, képek, fej- és láblécek, illetve a menü kinézetének kialakítására.
 • Egyszerűen és gyorsan elsajátítható kezelés.
 • Gyorsaság és működőképesség.
 • Előre elkészített kinézetek.
 • Jól áttekinthető menü.
 • Alkalmazkodó készség és a SEO optimalizációja.
 • Részletes dokumentáció és videó anyag a könnyebb használathoz.
 • A video fájlok támogatása és átirányítás a Vimeo és YouTube oldalakra.
 • Átirányítás a szociális oldalakra.
 • Kompatibilitás a legtöbb WordPress bővítménnyel.
 • Kiváló ügytámogatás.
 • A sablon sokoldalúságát és minőségét tekintve nagyon kedvező ár.
 • Élethosszig tartó ingyenes aktualizálás

Avada – hátrányai

(1) A sablon legnagyobb hátránya, hogy a Fusion Builderrel létrehozott oldal újraépítése egy másik sablonnal eléggé nehézkes. Ez azért van, mert ez a lépés deaktiválja a builder működését, és megjeleníti a szövegekben az egyébként rejtett rövid kódokat is. Ilyen esetben sok más beállítás is elveszik.

Megoldás: igyekezzen a kevésbé lényes aloldalakat átlagos WorPress szerkesztővel elkészíteni, a Fusion builder-t pedig csak a lényeges oldalaknál használja, mint például a főoldal. A blogbejegyzések tekintetében szintén érdemesebb átlagos szerkesztőt használni. Abban az esetben, ha mégis kénytelen törölni a buildert, először mindenképp másolja ki a weboldalról a szöveg paneleket. Így short kódok nélküli, tiszta szövegeket menthet el, amiket később még felhasználhat.

(2) Az, hogy az Avada egy multifunkciós sablon, és bármit be lehet állítani rajta, egyben a hátrányát is jelenti, mivel rengeteg a beállítási lehetőség benne, és eltart amíg a felhasználó megtalálja a neki megfelelőt.

WordPress sablon Avada – záró szó

Összefoglalva, úgy gondolom, hogy a sablon a legtöbb WordPress felhasználó számára alkalmas, főként azoknak, akiknek nincs technikai / programozási hátterük, de egy kis „szórakoztató kattintgatással” valóban szép weboldalt tudnak maguknak készíteni. Úgy vélem az Avada legalább olyan jó, mint Divi sablon.

Az Avada sablon megvásárolható a Themeforeste oldalon, körülbelül 51 eurónak megfelelő 60 doláros összegért.

Még több infó és demó

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here