Wix: Áttekintés és tapasztalataim ezzel az eszközzel

Részletes áttekintés és a Wix + oktatóanyaggal kapcsolatos tapasztalataim arról, hogyan lehet egyszerűen és programozás nélkül ingyenes webhelyet vagy blogot létrehozni.

Wix: Áttekintés és tapasztalataim ezzel az eszközzel

Úgy gondolja, hogy a Wix online webszerkesztő segítségével szeretné létrehozni webhelyét? Talán ez az eszköz valóban a legjobb megoldás az Ön számára.

Mi az a Wix

A Wix egy professzionális weboldal-tervező eszköz kezdőknek és haladóknak . Ez az áttekintés segít eldönteni, hogy ez a megfelelő eszköz-e az Ön számára.

Számos független vélemény szerint a Wix a legjobb értékelésű online webhelyszerkesztő , amely átfogó rendszert kínál szinte bármilyen webhely létrehozásához.

Új webhelyet kell létrehoznia a Wixben? Grafikusan javítania kell Wix webhelysablonját? Lépjen kapcsolatba velem, és ajánlok egy megfelelő Wix-szakértőt .

Az egyszerű és intuitív szerkesztővezérlés, a vírusok elleni adatvédelem, a több száz gyönyörű szerkeszthető sablon és számos hasznos webes alkalmazás teszi a Wix-et ideális megoldássá azok számára, akiknek önállóan kell szerkeszteniük webhelyük tartalmát.

Azok, akiknek nincs tapasztalatuk webhelyek létrehozásában, minden bizonnyal örömmel fogadják a Wix ADI (Artificial Design Intelligence) kényelmét. Ha Wix ADI-val szeretne webhelyet létrehozni, csak néhány kérdést kell megválaszolnia arról, hogy ki vagy és mit csinál. Az ADI új weboldalt hoz létre az Ön számára.

Ha saját maga szeretné megtervezni az oldalt, elkészítheti a Wix Editor segítségével. A Corvid platform elérhető a fejlett funkciók használatához.

Érdeklődni: a Wix logókészítő eszközzel gyönyörű, professzionális megjelenésű logót készíthet cége vagy webhelye számára.

Videó teljesítmény

A Wix pontosabb megismeréséhez javaslom, hogy nézze meg ezt a videót:

Kinek a megfelelő megoldás a Wix?

1. Ha nem talált az igényeinek megfelelő design-kompatibilis Wordress sablont , amely lehetővé teszi, hogy közzétegye mindazt, amire szüksége van, és azt a szerkezetet, amelyben szüksége van rá. Néha nagy problémát jelent megfelelő WP-sablont találni a meglévő kép- és szöveges adatstruktúrához, de a Wix-szel pontosan olyan sablont készíthet, amire szüksége van az adatokhoz .

2. Ha Ön halogató, és gondjai vannak a WordPress és a telepített összetevők azonnali frissítésével , akkor értesítést kap, hogy ezt meg kell tennie. Nem kell aggódnia a Wix frissítései miatt, mert ezek önállóan készülnek.

3. Ha gyakran kell módosítania webhelye egyes oldalain a tartalmat és a grafikát , akkor nincs ideje arra várni, hogy valaki megcsinálja helyette, ezért inkább maga csinálja meg. A Wix olyan egyszerű és intuitív, amennyire csak lehet. Ha elsajátította a szerkesztést a Powerpoint segítségével, akkor ezt az eszközt is használhatja.

4. Ha Ön nem képzett grafikus, és van Wix szakértője , aki tud segíteni Önnek a weboldalon végrehajtott jelentősebb változtatásokban, legyen szó a sablon grafikai tervezéséről vagy a weboldal tartalmának elfogadható áron történő frissítéséről.

5. Ha közvetlenül a Wix webhelyébe kell integrálnia egy minőségi e-shopot , például az ECWID -et, amely minden lehetséges nyelvre lokalizálható, és kiterjesztésekkel rendelkezik az olyan csatornákon keresztül történő értékesítéshez, mint az Instagram, Facebook Messenger, Google Shop, eBay és Amazon .

6. Tökéletesen reszponzív weboldal létrehozása. A Wix nemrégiben dobta piacra a szerkesztő új generációját, az Editor X by Wix nevet , amellyel könnyedén létrehozhatja webhelye tartalmának saját reszponzív viselkedését. A „régi” szerkesztő csak 2 lehetséges képernyőszélességet használ – monitorhoz és okostelefonhoz. Az Editor X lehetővé teszi, hogy tetszőleges számú képernyőszélességhez hozzon létre megjelenést.

7. Ha saját webalkalmazást vagy bármilyen grafikus interaktivitást kell létrehoznia a webhelyén lévő objektumokkal , még a HTML, Java és más webes technológiák programozásának részletes ismerete nélkül is . A Wix Corvid nevű szakértői rendszere lehetővé teszi a bennszülött „nem kódolók” számára is, hogy „kódoljanak” az Ön webhelyén, akár egy online jelentkezés is a Szlovák Köztársaság elnökének megválasztásához .

Eshop a Wixben

Azt fontolgatja, hogy e-shopot nyit a Wixben? Ebben az esetben van egy jó hírem az Ön számára: egy minőségi e-shopot, például az ECWID -et, közvetlenül integrálhat a Wix webhelyébe , amely minden lehetséges nyelvre lokalizálható, és rendelkezik kiterjesztéssel az olyan csatornákon keresztül történő értékesítéshez, mint az Instagram, Facebook Messenger. , Google Shop, eBay és Amazon.

Ha egy egyszerű e-shopra van szüksége , hozzáadhatja a FAPI értékesítési eszközt vagy a SimpleShop értékesítési űrlapot Wix webhelyéhez.

Ha nem tudja, hogyan kell ezt megtenni, forduljon hozzám, és ajánlok egy megfelelő szakembert.

Ha nem tetszik a Wix e-shopja, használja az alábbi, ebben a cikkben említett e-shop alternatíváit .

Előnyök más CMS-ekkel szemben

Az ún A WYSIWYG online webszerkesztők a Wix legjobban értékelt webdesign eszközei, és világszerte több mint 170 000 entitás használja őket .

Ez az eszköz a fő webfejlesztő alkalmazáson kívül jelenleg több mint 300 minialkalmazást kínál , amelyek segítségével nem csak egy egyszerű weboldalt készíthet, hanem egy átfogó és minőségi eszközt az aktív digitális marketinghez.

Az igazság az, hogy az ún CMS tartalomkezelő rendszerek, mint a WordPress, Joomla és Drupal , de meg kell említeni a 4 legfontosabb tényt, amelyet a Wix előnyben részesít ezen CMS tartalomkezelő rendszerek előtt, néhány kategóriában:

Nem kell aggódnia a biztonság miatt

Egyáltalán nem kell aggódnia Wix webhelyének biztonsága és működése miatt. Az utóbbi időben a CMS tartalomkezelő rendszerekkel (például a WordPress és a Joomla) készült webhelyek elleni hackertámadások száma egyre nőtt. Ha nem fordít kellő figyelmet a tartalomkezelő rendszer frissítéseinek mielőbbi telepítésére, fennáll annak a veszélye, hogy bezárja webhelyét, ami ezt követően letiltja a webhelyet.

Általában csak a bezárt tartalom törlése és a webhely nem fertőzött verziójának újratelepítése segít, ha azt korábban elmentette. Ha Wix-et használ, akkor egyáltalán nem kell aggódnia a rendszerfrissítések és biztonsági mentések miatt, mert webhelye az ő szerverükön van tárolva, és biztonságban van a webhelykezelő rendszer frissítésének elmulasztása által okozott hackertámadásokkal szemben.

Nem érdekelnek a frissítések

A Wix webhely használatakor még a telepített összetevők frissítései miatt sem kell aggódnia . Ez az eszköz és „kütyüi” – a weboldal tartalmának létrehozásához szükséges összetevők működése folyamatos ellenőrzés alatt áll. Nem kell aggódnia amiatt, hogy az új böngészőverzióval minden kütyü úgy működik, ahogy kellene.

Ezzel szemben a tartalomkezelő rendszerek, például a WordPress összetevőinek használatakor az új böngészőverzióból telepített beépülő modulok nem fognak megfelelően működni, mert nem regisztrálta az új frissítések telepítésének szükségességét.

Könnyű sablon testreszabás

A Wix segítségével könnyedén testreszabhatja a sablont az Ön igényei szerint, vagy létrehozhat vele saját sablont. Az eszköz lehetővé teszi, hogy a semmiből vagy egy Wix-sablon segítségével olyan weboldal dizájnt hozzon létre, amely könnyen adaptálható webhelye információs szerkezeti igényeihez.

El kell ismerni, hogy sok WordPress-sablon egyszerűen lenyűgöző, de tökéletes grafikájuk a szöveges és vizuális tartalommal általában nem illik túl jól. És bár talán több ezer WordPress-sablon létezik, kevés olyan, amely tökéletesen illeszkedik webhelye adatszerkezetéhez.

A Wix segítségével létrehozhatja saját egyedi sablonját, amely pontosan illeszkedik a webhelyén megjeleníteni kívánt szöveges és vizuális tartalomhoz. A weboldal dizájnját az adataihoz igazítja, és nem a megvásárolt sablonhoz.

Könnyű tartalomszerkesztés

A felhasználói élmény alapján a Wix weboldal szerkesztése nagyon egyszerű, és bárki meg tudja oldani. A felhasználó által weboldalkészítési tapasztalat nélkül szerkeszthető rendszerről van szó, a CMS tartalomkezelő rendszerek szerkesztésének összetettségével pedig egyáltalán nem hasonlítható össze. A fényképek vagy szövegek módosítása is nagyon egyszerű.

Másrészt a WordPress vagy a Joomla használata sokkal nehezebb, és jobb, ha szakemberek dolgoznak ezzel a rendszerrel. Ezért az olyan CMS tartalomkezelő rendszerre, mint a WordPress vagy a Joomla épített weboldal-tulajdonosok túlnyomó többsége a weboldal tartalmának szerkesztése során mindig szakember szolgáltatásaira támaszkodik.

A Wix használatakor saját maga is elvégezheti a webhely tartalmának kisebb szerkesztését. Természetesen a webhelysablon alapos és összetett módosításához jobb, ha szakembert fogad fel.

Wix sk
Wix

Előnyök

Mindenki, aki úgy dönt, hogy kipróbálja ezt az eszközt , elérhető:

 • több mint 500 sablon alkalmas blogok, személyes oldalak, e-shopok és vállalkozók számára,
 • egyoldalas webhelyek létrehozásának képessége,
 • szúrjon be képeket, válasszon több mint 40 előre elkészített galéria és több millió kép közül,
 • animációk és videók beszúrása,
 • 3D parallaxis hatások,
 • e-shop létrehozása,
 • jelszóval védett oldalak létrehozása,
 • áttekinthető menü létrehozása szerkesztési lehetőséggel,
 • rögzítse az elemeket az oldalhoz
 • kapcsolat a közösségi hálózatokkal,
 • Fizetés, szállítás, rendelés, e-mail marketing és egyéb e-shop és üzleti szolgáltatások
 • A létrehozott webhelyek reszponzívak és SEO-kompatibilisek.

A Wix Editor megfelel a modern blokkszerkesztő minden követelményének. A drag and drop funkcióval testreszabhatja az oldalt az egyes elemek mozgatásával. Mindezt programozási ismeretek nélkül. A Wix segítségével a fejlettebb alkotók saját űrlapokat, tervezési jellemzőket és sok más funkciót hozhatnak létre a funkcionalitás javítása érdekében. Előnye az is, hogy minden cikk és szerszám cseh nyelvű.

A webhely-készítő eszközön kívül a Wix saját, a vállalkozás nevével megegyező domaint és ingyenes tárhelyet kínál.

24 órás támogatás – A súgó minden Wix-felhasználó számára elérhető. Itt több mint 100 videós útmutatót és számos választ talál a leggyakrabban feltett kérdésekre.

Új webhelyet kell létrehoznia a Wixben? Grafikusan javítania kell Wix webhelysablonját? Lépjen kapcsolatba velem, és ajánlok egy megfelelő Wix-szakértőt .

Hátrányok

A fenti lehetőségek ellenére ennek az eszköznek hátrányai is vannak:

 • A létrehozott oldal szerkesztésének szükségessége mobileszközökhöz.
 • A felhasználók rámutatnak a sablon megváltoztatásának hátrányaira is. Ha módosítja a kiválasztott sablont, újra létre kell hoznia a teljes webhely tartalmát.
 • Az ingyenes verzióban a megjelenő hirdetések is zavarhatják. A fizetős verzióban azonban nincsenek.
 • A Wix nem megfelelő megoldás a nagy e-boltok számára.
 • Nem teszi lehetővé az adatexportálást.

Az ár

Ha nincs elég szerverterületed, amelyet ingyen kapsz a Wixtől, válthatsz a prémium csomagok egyikére. A legolcsóbbat – Connect Domain – kaphatja meg, havi 4,50 euróért. Hátránya azonban a hirdetések megjelenítése a weben.

Más prémium csomagok lehetőséget adnak a szolgáltatások használatára hirdetések megjelenítése nélkül. Kap 2-20 GB tárhelyet, csatlakozhat saját domainjéhez, ingyenes domaint 1 évre, 30 perc – 2 óra videót és 75 dollár értékű reklámutalványt. További előnyökhöz juthat a Unlimited és a VIP csomagokkal.

Wix csomagok
Szolgáltatási csomagok

Hogyan készítsünk webhelyet Wix-szel – utasítások

A Wix ezen áttekintése a webhely létrehozására vonatkozó utasításokat is tartalmazza. Csak néhány percet vesz igénybe egy oldal létrehozása. Első lépésben regisztrálnia kell. Az e-mail megerősítése után megkezdheti magát a létrehozást.

Számos, különböző fókuszú sablon közül választhat. Előnye a kereső, amely a beírt szó alapján kiválasztja a megfelelő sablonokat.

Wix sablon kiválasztása
Sablon kiválasztása

Miután kiválasztotta a sablont, megkezdheti a webhely szerkesztését. A szerkesztő menü áttekintésében a következő funkciók érhetők el:

oldal menü előre elkészített oldalak szerkesztése és újak beszúrása

háttér szín-, kép- vagy videóháttér beállításai minden oldalhoz

add hozzá szöveg, képek, képgalériák, gombok, zene, közösségi hálózati hivatkozások, vektorgrafikák, e-shop létrehozása és sok más elem hozzáadása

alkalmazások hozzáadásaItt számos szabadon elérhető vagy prémium alkalmazás közül választhat, például blog, chat, űrlapok, fényképek, zene, marketingeszközök, online vásárlás, tervezőeszközök, üzleti és közösségi hálózatok.

a média médiafeltöltés PC-ről, Facebookról, Instagramról, Google Drive-ról és Google Fotókról. Rengeteg ingyenes kép is található.

Az oldal felső sávjában további eszközöket talál:

 • váltás az egyes oldalak között,
 • Váltás a számítógépes és a mobil nézet között
 • az oldal mentése, előnézet, másolás, a korábban mentett verziók megtekintése, az oldal közzététele és a szerkesztőből való kilépés,
 • domain kapcsolat, prémium csomagra való áttérés, webhely megfigyelése és elemzése, szerepek és engedélyek és egyéb funkciók,
 • egyéni kód hozzáadása, külső API-k összekapcsolása, fejlesztői eszközök használata
 • áttérés a súgóba,
 • Kicsinyítse az oldalt, hogy az összes részt egyszerre megtekinthesse.
 • lépj vissza,
 • egy webhely mentése új domain beszerzésének lehetőségével vagy egy saját domainre mutató hivatkozással,
 • oldal előnézete
 • oldal közzététele.

Hogyan kell szerkeszteni egy oldalt

Miután rákattintott az oldal egyes elemeire, megjelenik a szerkesztési eszközök menüje. Az én példámban vannak képszerkesztő eszközök. Módosíthatja a képeket, módosíthatja a beállításokat, megtekintheti, körbevághatja, szűrőket alkalmazhat, animálhat vagy linket szúrhat be.

Wix képszerkesztés
Képszerkesztés

A weboldal létrehozása és személyre szabása nagyon intuitív. A szerkesztő lépésről lépésre végigvezeti az összes lépésen. Minden elemhez talál egy súgó gombot is.

Oldal és tartalom hozzáadása

Oldal hozzáadásához lépjen a Webes ajánlathoz> Oldal hozzáadása.

Üres oldal szerkesztéséhez használja a képernyő bal oldalán található menüeszközöket. Az én példámban címet adunk az oldalhoz. Kattintson plusz a következő menüt fogod látni:

Wix szöveg hozzáadása
Szöveg hozzáadása az oldalhoz

A megjelenő menüből a Cím hozzáadása 1 lehetőséget választottam. Szövegíráskor módosíthatja a szöveg típusát, betűtípusát, méretét, színét, kiemelését és a hivatkozás beszúrását. A beszúrt szöveg animálható is.

Wix szövegbeállítások
Szöveg opciók

Programozás Wixben

A Wix szerkesztő a többi online webszerkesztőtől eltérően programozási lehetőséget kínál, ami például a következő esetekben használható:

 • Interaktív weboldalak készítése , ha a kurzor mozgatásával megjeleníthető, majd elrejthető az oldalon az egyes elemek (szöveges és képi információk), amelyek például oktatási vagy magyarázó jellegű weboldalakon használhatók.
 • Dinamikus oldalak használata, például termékkatalógusok létrehozásakor , amelyek az egyes cikkek adatait gyűjtik ki a webes adatbázisból.
 • Árkalkulátorok készítése , mellyel egy termék vagy szolgáltatás teljes ára kiszámolható olyan esetekben, amikor az árlista összeállítása túl bonyolult, vagy az árlista nehezen értelmezhető lenne. Az árkalkulátor időt takarít meg az egyedi árajánlatok elkészítésében, amit sokszor teljesen feleslegesen kell megtennie.

A Wixben való programozás lehetőségét a „Velo by Wix” nevű speciális szerkesztő teszi lehetővé, és inkább a Wix-szakértőknek készült. De ha technikás típus vagy és van időd Velo megismerésére, nyugodtan csináld meg magad.

Alternatívák

Ha még mindig nem szereti elolvasni ezt az ismertetőt és kipróbálni a Wixet , kipróbálhatja az alábbi webhely vagy e-shop alternatívákat :

Wix Review – Összefoglaló

Jó tapasztalataim vannak ezzel az eszközzel . Alkalmas eszköznek tartom a nem programozóknak, akik gyorsan szeretnének szép reszponzív oldalt készíteni. Bonyolultabb dolgokhoz javaslom a WordPress használatát.

Írja meg tapasztalatait ezzel az eszközzel.

Új webhelyet kell létrehoznia a Wixben? Grafikusan javítania kell Wix webhelysablonját? Lépjen kapcsolatba velem, és ajánlok egy megfelelő Wix-szakértőt .

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here