Áttekintés: Megéri a Webnode-ot használni weboldal készítéséhez?

Részletes áttekintés és tapasztalataim a Webnode-dal + útmutató arról, hogyan készítsünk ingyenesen, egyszerűen és programozás nélkül weboldalt vagy blogot.

Webnode: áttekintés és tapasztalataim

Bevezetés: Mi az a webnode?

A Webnode egy online eszköz webhelyek létrehozására és kezelésére. Olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek segítségével webes prezentációkat hozhat létre telepítés vagy konfiguráció nélkül. Az egér húzásával (az úgynevezett drag & drop) segítségével könnyen elhelyezhető számos interaktív elem az oldalon, mint pl. Szavazások, cikkek, vitafórumok, blogok, GYIK, űrlapok stb. [forrás: wiki ]

webnode logó
új logó
Webnode - korábbi logó
Előző logó

A Webnode közvetlenül a Cseh Köztársaságból származik – a brünni székhelyű Westcom sro fejlesztette ki. Nagyon népszerű eszköz lett az egész világon, az sk és cz verziók mellett sok más nyelven is létezik, mint például angol, német, portugál stb.

Ez az eszköz több mint 15 éve van a piacon , és világszerte több mint 45 millió felhasználó használja. Sikerének egyik fő oka a weboldalkészítés egyszerűsége.

Oktatóanyag: hogyan készítsünk ingyenes weboldalt

Ez a részletes áttekintés lépésről lépésre tartalmazza a Webnode.sk ingyenes webhely létrehozását is . Ez segít jobban megérteni az eszköz működését. Nagyon egyszerű:

1. Nyissa meg a webnode.hu webhelyet, és kattintson a Webhely létrehozása lehetőségre:

webnode-homepage
Kattintson a Webhely létrehozása elemre

2. Adja meg a webhely nevét , e- mail címét és jelszavát :

webnode regisztráció
Bejegyzés

3. Válassza ki, hogy webhelyet vagy online áruházat szeretne:

Oldal típusa
Oldal típusa

4. Válassza ki a sablont. Kiválasztás előtt megtekintheti az előnézetet :

webnode – sablon bemutató előnézet
Sablon előnézet (demó)

5. Az eszköz létrehoz egy webhely URL-címét. Ugrás a szerkesztési oldalra :

Úprava stránky a doména
Oldal szerkesztése

6. Szabja testre a webhely megjelenését és tartalmát egy drag & drop szerkesztőben, majd kattintson a közzététel gombra:

Építész
Építsd meg és mentse el a változtatásokat

Ingyenes webhelye készen áll és elérhető az interneten.

Több weboldal készítése

Ha látni szeretné, hogyan nézne ki az oldal egy másik sablonnal, kattintson a jobb felső sarokban található menü gombra. Itt válassza ki a Saját projektek elemet , majd kattintson az Oldal létrehozása elemre. Így több oldalt is létrehozhat, miközben különböző megjelenéseket próbál ki.

Jelentkezzen be a Webnode-ba

Ha legközelebb szeretne bejelentkezni az adminisztrációs panelre, kattintson a Bejelentkezés gombra a webnode.hu honlapján (jobbra fent a menü gomb mellett). Ott megadhatja bejelentkezési adatait.

Oldalbeállítások

A weboldal egyedi beállításait a menü Beállítások pontjára kattintva érheti el. Itt lehet beállítani az oldal nevét, keresőindexelést stb. Egyes tételek csak prémium csomagokhoz érhetők el.

Webnode - beállítások
Oldalbeállítások

Oldal hozzáadása

Új oldal hozzáadásához kattintson a menü Oldalak elemére. Átirányítjuk az oldal menedzsmentjéhez. Ott kattintson az Oldal hozzáadása gombra:

Oldal hozzáadása
Oldal hozzáadása

Válasszon sablont az oldalhoz

Ezután kiválaszthat egy sablont az oldalhoz. A következő oldaltípusok érhetők el: üres oldal, termékek, blog, fotógaléria, rólunk, elérhetőség, árlista, zárolt oldal, portfólió, szolgáltatások, két oszlop, három rovat és referenciák.

Válasszon sablont az oldalhoz
Válasszon sablont az oldalhoz

Webnode oktatóvideó

Ha jobban szereti az oktatóvideókat, javasoljuk, hogy nézze meg ezt az oktatóvideót :

Tipp: Ha az utasítások ellenére nem tudja, hogyan kell csinálni valamit, látogasson el a Wpromotions.eu weboldalra, ahol Viliam ingyenesen tanácsot ad.

Mi van az ingyenes verzióban?

A Webnode alapverziója ingyenes. De mit is tartalmaz valójában ez az ingyenes verzió? Tetszik, itt van egy lista az alapvető jellemzőiről:

A weboldalnak nincs időkorlátja – az url címe folyamatosan elérhető. A webhelye által kezelt forgalomnak azonban vannak korlátai. Tehát, ha nagy forgalom kezd áramlani webhelyére, a Webnode.sk törölheti webhelyét a korlát elérése után.

A weboldal maximum 100 MB méretű és havi 1 GB adatátvitellel rendelkezhet (látogatóknak való megjelenítésre):

Ingyenes verzió korlátozások
Ingyenes verzió korlátozások

A cím egy aldomainben található – például: jurosko9. webnode.hu , amelyet ehhez az áttekintéshez hoztam létre. Nem tűnik túl profinak.

ReklámWebnode hirdetést fog látni egy ingyenes oldalon. A hirdetésmegjelenítés csak a STANDARD prémium csomagban mondható le.

Az ingyenes verzió nem engedélyezi a nyelvi változatokat , így nem készíthet többnyelvű webhelyet rajta.

Prémium csomagok árjegyzéke

Az áttekintés ezen részében az egyes prémium csomagok rövid áttekintését és árát találja megjegyzésekkel együtt. Ha szeretné látni a Webnode aktuális árlistáját és a szolgáltatások listáját, javasoljuk, hogy tekintse meg a hivatalos webhelyet .

Prémium szolgáltatások árjegyzéke
Prémium szolgáltatások árjegyzéke

LIMITÁLT csomag

A csomag ára 2,95 € havonta.

Ez az alap prémium csomag gyakorlatilag lehetővé teszi, hogy saját meglévő domainjét hozzáadja webhelyéhez más hosting cégektől, vagy vásároljon egy teljesen új domaint a Webnode-ban .

A LIMITED csomag jelentősen csökkentette a forgalmat (1 GB adatátvitel) és a tárhelyet (100 MB), ezért nagyobb webhelyekhez nagyobb csomag szükséges. Egy másik hátrány, hogy továbbra is látni fogja a Webnode hirdetést az oldalon, mint az ingyenes verzióban.

MINI csomag

A csomag ára 4,95 € havonta.

A MINI csomag ingyenes domaint kínál az első évben. A második évtől normál díj ellenében bővíthető a domain. 500 MB tárhelyet és 3 GB adatátvitelt, 1 e-mail fiókot, űrlapkészítőt, webstatisztikát és háttérvideót is kínál. Negatívumként érzékelem, hogy az előző csomaghoz hasonlóan a MINI is tartalmaz reklámokat.

STANDARD csomag

A csomag ára 9,95 € havonta.

A STANDARD a legnépszerűbb választás professzionális weboldalak készítéséhez. Ezért ez a leggyakoribb fizetős csomag. Ennek a csomagnak a tárolókapacitása 2 GB, a sávszélessége pedig 10 GB, ami elegendő a nagyobb forgalomhoz. A MINI csomagon kívül még Google Analytics , 20 e-mail fiók és nincs reklám . Ez a csomag lehetővé teszi egy online áruház megnyitását és egy kétnyelvű webhely létrehozását is.

PROFI csomag

A csomag ára 16,95 € havonta.

A PROFI csomag a legjobban alkalmas nagy webhelyekhez. Ez a csomag tartalmazza a STANDARD csomag összes funkcióját, plusz több tárhelyet, és nem korlátozza webhelye internetes forgalmát.

* A feltüntetett árak a jelen értékelés írásakor érvényes árlistából származnak.

Tipp: kezdje a STANDARD csomaggal, és ha webhelye túl nagyra nő, váltson PROFI csomagra.

2. tipp: Prémium szolgáltatáscsomagot vásárolhat legalább egy évre. Több évre szóló csomag megvásárlásával több tíz eurót takaríthat meg. A több évre szóló előfizetés aggodalmakat és pénzt takarít meg. Nem kell minden évben manuálisan megújítania a szolgáltatásokat.

Ingyenes vagy fizetős verzió?

Kíváncsi, hogy az ingyenes vagy a fizetős verziót válassza? Az ingyenes verzió használatát csak tesztelésre ajánlom. Ha komolyan gondolja saját webhelyét, azt javaslom, hogy vásárolja meg legalább a LIMITED prémium verzióját, hogy legyen saját domainje – tapasztalatból tudom, hogy professzionálisabbnak tűnik , segít a SEO-ban, és ezáltal saját márkát épít. .

Választható sablonok

A Webnode jelenleg körülbelül 100 különböző sablon közül választhat. A Webnode összes sablonja ingyenes:

Webnode - šablóny
Választható sablonok

A sablonokat a következő kategóriák szerint szűrheti :

 • A legutolsó
 • Kedvencek
 • Cég honlapja
 • E-shop
 • Személyes oldalak
 • Blog
 • Éttermek és élelmiszerek
 • Zene
 • Portfólió
 • Esküvő

Az adminisztráció nem tartalmaz CSS-szerkesztőt , így a haladó CSS-tudatos felhasználók nem tudják tovább testreszabni a tervezést.

Különféle testreszabható elemek

Az adminisztráció különféle lehetőségeket biztosít a weboldal megjelenésének tetszés szerinti testreszabására. Testreszabhatja webhelye elrendezését, színeit, betűtípusait, képgalériáit, szövegdobozait, webes űrlapjait, közösségi média gombjait, háttérszíneit, YouTube-videóit, sőt a Google és a Bing térképeket is integrálhatja webhelyébe.

Tartalom hozzáadása
Tartalom hozzáadása

Fogékonyság

A Webnode szerkesztővel készült webhelyek reszponzívak – így megfelelően jelennek meg minden különböző felbontású eszközön, például mobiltelefonon, táblagépen és monitoron.

Egyéni domain

Ami a domaint illeti, a Webnode két lehetőséget kínál:

 • csatlakozzon egy már birtokolt domainhez ( tárhelyszolgáltatótól vagy regisztrátortól)
 • rajtuk keresztül regisztráljon új domaint a webhelyhez.

Biztonsági mentés és helyreállítás

A szabványos Standard és Profi csomagokkal rendszeres biztonsági másolatot készíthet webhelyeiről . Ezután bármikor visszaállíthatja őket eredeti formájukba.

Egyszerű ügyintézés

Ezt az eszközt nem technikus embereknek hozták létre, az egyszerűségre helyezve a hangsúlyt , így akár egy laikus is tud néhány perc alatt elkészíteni egy szép weboldalt. Az adminisztratív környezet intuitív és teljesen szlovák nyelvű.

SEO beállítások

Ez az eszköz alapvető SEO beállításokat kínál – lehetővé teszi az oldal címének, az oldalleírásnak és a kulcsszavaknak a beszúrását. Azt is lehetővé teszi, hogy elrejtse az oldalt a keresőmotorok elől.

Webnode - seo
SEO beállítások

Az eszköz lehetővé teszi a Google Analytics-hez, a Google Search Console-hoz vagy egy külső e-mailes marketingeszközhöz való csatlakozást is. Azt is lehetővé teszi, hogy HTML kódot illesszen be az oldal fejlécébe és láblécébe.

Eshop – árlista

Ebben az áttekintésben az e-kereskedelemre is összpontosítottam. Lehetőség saját eshop létrehozására elérhető STANDARD, PROFI vagy BUSINESS prémium csomagban:

webnode eshop árlista
Webáruházak árlistája

Ajánlom a prémium Business csomagot , amely az alacsonyabb csomagok mellett a következő hasznos funkciókat kínálja :

 • korlátlan mennyiségű termék értékesítése,
 • e-shop e-mailek szerkesztése,
 • az árak megjelenítése különböző pénznemekben,
 • időt takarít meg az automatikus számlázásnak köszönhetően,
 • e-shop rendelések kézi szerkesztése, létrehozása.

E-shop beállításai

Az összes szabványos tétel, például pénznem, áfakulcsok, elérhetőségek, szállítási módok és fizetési módok beállíthatók az e-kereskedelemhez.

webnode - eshop
E-shop beállításai

Közlekedési módok

A Webnode.sk olyan alapvető szállítási módokat állított be, mint a Slovenská pošta, a DHL és a személyes átvétel. Ezek a közlekedési módok átnevezhetők, törölhetők vagy hozzáadhatók . Így Ön is beállíthatja és megnevezheti saját szállítási módjait, azok árát és még a küldemény nyomon követéséhez szükséges URL-t is.

Fizetési módok

A fizetési módok közül lehetőség van készpénzes, utánvétes, PayPal, banki átutalás és kártyás fizetés beállítására (a GP Webpay fizetési átjárón keresztül), vagy valamilyen saját fizetési mód igénybevételére – adja meg annak nevét és árát.

Konverziókövetés

Az e- shopot összekapcsolhatja Google Ads-fiókjával vagy Facebook-képpontjával , és megnézheti, hogy a hirdetés konverzióhoz vezet-e. Saját konverziókövetési HTML-kódját is beillesztheti a Köszönjük megrendelését oldalra.

Termék- és árösszehasonlítók

A termék-összehasonlítók segítségével még több ügyfelet érhet el. A Webnode xml formátumú termékfájlokat készített az Ön számára, amelyeket csak fel kell töltenie fiókjába a kiválasztott összehasonlítóba.

Jelenleg a következő termék- és ár-összehasonlítók érhetők el az eszközben :

 • Google Merchant Center
 • Heureka.sk
 • Najnakup.sk
 • Pricemania.sk
 • Facebook

Blog és cikkek

Blogot is hozzáadhat webhelyéhez. A Webnode segítségével kiválaszthatja a kívánt elrendezést, optimalizálhatja a bejegyzéseket a rendelkezésre álló SEO-eszközökkel, és még halasztott közzétételt is beállíthat:

Blog - cikkkezelés
Blog – cikkkezelés

A cikkszerkesztő lehetővé teszi olyan elemek hozzáadását, mint például videók, címek, szövegek, képek, linkek és egyebek:

Tartalomszerkesztő
Tartalomszerkesztő

Többnyelvű weboldal

A prémium STANDARD csomagból lehetőség van a weboldal nyelvi változatainak létrehozására . A többnyelvű webhely különösen fontos, ha nemzetközi forgalmat bonyolít le.

GYIK, segítség és támogatás

Ha problémája vagy kérdése van, tekintse meg a súgót a hivatalos webhelyen , vagy forduljon az ügyfélszolgálathoz . Az ügyfélszolgálattal kapcsolatba léphet a kapcsolatfelvételi űrlapon vagy e-mailben a support @ webnode.hu . A hét 7 napján elérhetők, és 24 órán belül megpróbálnak válaszolni. A prémium csomagokon belül kiemelt támogatást garantálnak.

Felhasználói vélemények és tapasztalatok

Ha érdekli a Webnode -ban létrehozott oldalak előnézete, az áttekintések és a valós felhasználói élmények , javasoljuk, hogy tekintse meg a következőt:

webnode - felhasználói vélemények
Felhasználói vélemények és tapasztalatok

Az érvek és ellenérvek

Ennek az áttekintésnek a részeként az alábbi táblázatban leírtam a Webnode előnyeit és hátrányait :

ElőnyökHátrányok
+ Kiterjedt sablon adatbázis.– Több funkcióhoz fizetős csomagok szükségesek.
+ Fiókonként korlátlan számú webhely.– Saját domain csak a prémium csomagban lehetséges.
+ Nincs szükség programozási ismeretekre.– Ingyenes csomag megjelenítési hirdetés.
+ Könnyű használat.– Csak egyszerűbb e-shopba való.
+ Sebesség – 5 percen belül elkészített alapwebhely. 
+ Lehetőség többnyelvű webhely létrehozására. 
+ Nem kell webtárhely-szolgáltatással foglalkoznia. 

Kuponok és kedvezmények

Ha prémium csomagokhoz keres kedvezményes kupont , tekintse meg az aktuális kupon ajánlatot .

Webnode alternatívák

Ha még mindig nem szereti elolvasni ezt az ismertetőt és kipróbálni a Webnode -ot, kipróbálhatja az alábbi alternatívákat :

Wix

Sokan fontolgatják, hogy a Webnode-ot vagy a WIX-et válasszanak. A Wix.com egy versenyképes eszköz hasonló funkciókkal, ezért javaslom, hogy próbáljon ki egyet is.

Weebly

A Weebly.com egy másik népszerű webhelykészítő eszköz .

WordPress.com

A WordPress.com az előző kettőhöz hasonló webhelykészítő és blogíró eszköz. További információkért tekintse meg a WordPress.org vs. WordPress.com oldalt .

WordPress.org

A WordPress nyílt forráskódú. Ez azt jelenti, hogy ingyenesen használhatja saját webhelyéhez. Az oldal létrehozásához azonban saját domain és webtárhely szükséges, ezért ajánlom azoknak, akik érdeklődnek ezen technikai problémák megoldása iránt.

Shopify

A Shopify egy platform az e-kereskedelem létrehozására. Felhőn fut, így nem kell aggódnia a tárhely miatt.

WooCommerce

A WooCommerce egy e-kereskedelmi bővítmény a WordPresshez , amely lehetővé teszi saját e-shop létrehozását. További információt ebben a teljes WooCommerce útmutatóban talál .

BiznisWeb

A BiznisWeb.sk -t is érdemes kipróbálni.

Áttekintés és tapasztalataim a webnode-dal – összefoglaló

Tapasztalataim alapján a webnode.hu szolgáltatás egyszerűbb weboldalakra – prezentációs oldalak, blogok, céges honlapok vagy egy egyszerű webáruház – alkalmas. Előnye különösen a könnyű kezelhetőség. Bonyolultabb weboldalakhoz a WordPress-t választanám. A wp.sk blogomon is használtam.

Tipp zárásként: Prémium szolgáltatáscsomagot vásárolhat legalább egy évre. Több évre szóló csomag megvásárlásával több tíz eurót takaríthat meg. A több évre szóló előfizetés aggodalmakat és pénzt takarít meg. Nem kell minden évben manuálisan megújítania a szolgáltatásokat.

Tetszett ez a Webnode értékelés? Van tapasztalata ezzel az eszközzel? Kérjük, írja meg nekem észrevételeit az alábbi megjegyzésekben.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here