Hogyan hozzunk létre kapcsolattartási űrlapot a WordPressben

Ahhoz, hogy az ügyfelei vagy a honlapjának látogatói fel tudják venni Önnel a kapcsolatot, a honlapján szüksége van egy kapcsolattartási űrlapra. A következő útmutatásban leírom, hogy tudja a WordPressen keresztül kialakítani.

Hogyan hozzunk létre kapcsolattartási űrlapot a WordPressben

Mire szolgál a kapcsolattartási űrlap

A kapcsolattartási űrlap az oldal látogatóinak egy egyszerű eszköz arra, hogy kapcsolatba lépjen Önnel. Az internetezők szívesebben használják, mint az e-mailt. Ez azért van, mert időtakarékos. Az üzenetüket egyenesen a honlapon írhatják meg anélkül, hogy meg kellene nyitniuk a levelezőprogramjukat.

A kapcsolattartási űrlap az Ön idejét is megtakarítja. És minden szükséges információt megkap:

 • Az űrlapon beállítja azokat az információkat tartalmazó mezőket, amit a látogatóktól szeretne megkapni. Például telefonszám. Ezeket az információkat az e-mailben valószínűleg nem adnák meg.
 • Beállíthatja az automatikus válaszokat, melyekben a felhasználókkal közli az alapinformációkat.

Ezen felül a kapcsolattartási űrlap megvédi a spamtől. Ha a honlapon csak aktív e-mail címet jelentet meg, akkor elkezd hatalmas mennyiségű kéretlen e-mailt kapni.

Kapcsolattartási űrlap hozzáadása a WordPressben

A WordPress lehetőséget kínál a kapcsolattartási űrlap létrehozására egy pluginen keresztül. Személy szerint a Contact Form by WPForms plugin használatát javaslom.

Ez plugin nagyon egyszerűen használható. A drag & drop eszközt használja és a kapcsolattartási űrlapot még egy kezdő is gyorsan létrehozhatja benne. Az alapverzió ingyenesen elérhető.

Ha összetettebb funkciókra van szüksége, akkor frissítheti a WPForms Pro verzióra. Az ingyenes változattal ellentétben olyan lehetőséget is tartalmaz, hogy az elküldött űrlapokat adatbázisba mentheti, fájlokat, űrlapsablonokat tölthet fel és egyéb praktikus funkciókat használhat ki.

A plugint egyenesen a webhely adminisztrátori felületéről telepítheti. Telepítés után ne feledje aktiválni. A pontos eljárást megtudja Mi a WordPress plugin? Hogyan kell telepíteni? cikkemből.

A plugin aktiválása után az oldal adminisztrációjában új tétel fog megjelenni – WPForms.

Űrlap létrehozása a WPForms segítségével

Ha új kapcsolattartási űrlapot szeretne létrehozni, akkor menjen a WPForms > Add new. A következő oldal fog megjelenni:

WPForms Add New
Kapcsolattartási űrlap hozzáadása

Elsőként a kapcsolattartási űrlap megnevezését adja meg. Ezután válassza ki a sablont, amit használni szeretne. A WPForms alapverziója négy sablont kínál az űrlapok létrehozására.

Üres űrlap (blank form) — Ha az üres űrlapot választja, akkor a drag & drop funkcióval saját verziót alakíthat ki.

Egyszerű űrlap (Simple Contact Form) — ez a sablon lehetővé teszi az előre elkészített űrlapsablon használatát. Azonban tud hozzáadni és elvenni mezőket úgy, ahogyan Önnek szüksége van rájuk.

Hírlevél űrlap (Newsletter Signup Form) — ebben a sablonban kialakíthatja a hírlevélre való feliratkozásra szolgáló űrlapot. Itt is tud hozzáadni és elvenni mezőket a saját preferenciái szerint.

Űrlap a javaslatokra (Suggestion form) — hasznát veszi, ha a látogatókat arra szeretné megkérni, hogy fejezzék ki véleményüket és javaslataikat.

💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Bluehost vagy SiteGround.

Hogyan hozzuk létre egyszerű űrlapot

Folytatjuk az űrlap létrehozásának módját a Simple Contact Form sablon segítségével.

Simple Contact Form
Az egyszerű űrlap létrehozása

A képernyő jobb oldalán találja az előre létrehozott mezőket a név, az e-mail és az üzenet megadására. Ha az egérrel rámegy bármelyik mezőre, akkor megjelenik a törlés és a szerkesztés lehetősége. Egyszerűen megfoghatja az egérrel és az űrlapon belül máshová helyezheti.

Új mező hozzáadásához menjen a képernyő bal oldalán található menüre. Kattintson a kiválasztott mezőre vagy az egérrel húzza át a jobb oldalra.

A kapcsolattartási űrlap mentéséhez ne feledjen kattintani a Save-re. A gombot a képernyő tetején találja.

Az űrlap tulajdonságainak beállítása

A kialakított űrlap a honlapon a Submit billentyűvel fog működni. Ha szeretné beállítani a gomb nevét magyarul, akkor menjen a Settings > General.

WPForms Settings General
Az űrlap általános beállításai

Ezen felül számos más beállítási lehetőséget is talál itt:

 • Form Name — itt szerkesztheti a kapcsolattartó űrlap megnevezését.
 • Form Description — az űrlap leírására szolgál.
 • Form CSS Class — lehetővé teszi egyéni osztály beszúrását az űrlap számára.
 • Submit Button Text — itt szerkesztheti a gomb szövegét
 • Submit Button Processing Text — töltse ki a szöveget, ami az űrlap elküldése után jelenjen meg.
 • Submit Button CSS Class — ezzel a mezővel adhat hozzá egyéni osztályt az elküldés gombhoz.
 • Enable anti-spam honeypot — javaslom a jelölőnégyzet bejelölésének meghagyását ebben a sorban. Ennek a funkciónak a célja, hogy megakadályozza az űrlap kéretlen levélként való elküldését.

A Generalban a tulajdonságok beállításakor a Submit gomb szövegén kívül, ami az űrlap elküldése után jelenik meg, semmit sem kell szerkesztenie.

E-mail értesítési beállítások

A Settings > Notifications alatt a beállítások további lehetőségeit találja. És ez az e-mail értesítések beállításai. Ezeket általában a honlap kezelőjének e-mail címére küldik. A fogadott üzenetek átláthatósága érdekében szerkessze az e-mail tárgyát. Ha szeretne, akkor más mezőket is szerkeszthet.

WPForms Settings Notifications
Az értesítések küldésének beállításai
 • Notifications– itt engedélyezheti vagy letilthatja az űrlap küldését az e-mailjére. Azt javaslom, hogy ezt a funkciót hagyja bekapcsolva. Az egyes kitöltött űrlapok sehol sincsenek mentve. Az Ön tájékoztatására róluk éppen az e-mail értesítés szolgál.
 • Send To Email Address— töltse ki azt az e-mail címet, amelyre az űrlapot el kell küldeni.
 • Email Subject— beállíthatja az e-mail tárgyát is.
 • From Name — az e-mailt küldő neve. Itt megtalálja a webhelye alapértelmezett nevét.
 • From Email— az e-mailt küldő e-mail címe.
 • Reply-To— e-mail cím a válaszra.
 • Message— e-mail törzs. Ha meghagyja a beállítást {all_fields}, akkor az e-mail az űrlap összes mezőjét tartalmazni fogja.
💡 Tipp: Ajánlom a hitelesített Divi és Avada multifunkciós sablonok használatát. Kitűnő tapasztalataim vannak a Elementor is.

Az űrlap elküldése megerősítésének beállításai

Az űrlap megerősítését látja a honlap látogatója, miután elküldte az űrlapot. Választhat, hogy megköszöni, hogy kapcsolatba lépett Önnel vagy átirányíthatja a kiválasztott honlapra. A beállítást a Settings > Confirmations alatt tudja elvégezni.

WPForms Settings Confirmations
Az elküldés megerősítésének beállítása

Előbb válassza ki a megerősítés típusát. A Confirmation Type mezőben három lehetőség közül választhat:

 • Message– megjelenik a szöveg, amit a lejjebbi ablakba ír.
 • Show page– beállítja az átirányítást a kiválasztott honlapra.
 • Go To URL– illessze be annak az oldalnak az URL-jét, amelyre a látogatókat az űrlap elküldése után szeretné átirányítani.

Az űrlap szerkesztése, törlése és másolása

Az összes létrehozott űrlap megjelenik az űrlapok listájában, miután rákattint a WPForms-re az adminisztrációs oldalon. Ha az egérrel rámegy az űrlap megnevezésére, akkor megjelenik az elérhető funkciók menüje. Választhat, hogy az űrlapot szerkeszteni szeretné, megtekinteni annak előnézetét, esetleg törölni vagy másolni szeretné azt.

Az egyik utolsó funkció a megjelenítések száma. Ez a funkció csak a Pro verzióban elérhető. Ennek köszönhetően a kitöltött űrlapok közvetlenül a webhely adminisztrációjába vannak mentve.

💡 Do you want a faster ⏱ website? Website speed is important for both visitors and SEO. I got the best results thanks to the WP Rocket plugin, which I highly recommend.

Hogyan adjuk hozzá a kapcsolattartási űrlapot a WordPressben

Miután létrehozta és beállította az űrlaptulajdonságokat a WPForms-ban, be kell illesztenie a honlapjára. Elsőként nyissa meg a létező oldalt, amelyet szerkeszteni szeretne, vagy hozzon létre egy újat.

A hozzáadáshoz az űrlap shortcode-t használja. Megtalálja:

 1. az oldal űrlapszerkesztésénél az Embedembedgomb alatt a jobb felső sarokban,
 2. az összes űrlap listáját tartalmazó oldalon a shortcode oszlopban.

Hozzon létre egy új blokkot azon az oldalon, ahová szeretné beilleszti a kapcsolattartó űrlapot. Helyezzen bele a shortcode-t. Ne feledje menteni az összes módosítást a honlapon.

WPForms Insert Shortcode
A shortcode beillesztése

Így fog kinézni a honlap a shortcode beillesztése után:

Insert Contact Form
A kapcsolattartó űrlap beillesztése a honlapra

Hogyan adjuk hozzá a kapcsolattartási űrlapot az oldalsávhoz

A WordPressben a kapcsolattartási űrlapot az oldalsávhoz, a fejléchez vagy a lábjegyzethez is hozzá lehet adni. Az adminisztrációs felületen menjen a Megjelenés > Widgetek lehetőségre. A widgetek listájában lejjebb megtalálja a WPForms-ot.

Widgets WPForms
WPForms widget

Az űrlapot a többi elérhető widgethez hasonlóan tudja hozzáadni, az egér húzásával a kiválasztott helyre.

Insert Contact Form To Sidebar
A kapcsolattartási űrlap hozzáadása az oldalsávhoz

Töltse ki a nevet és válassza ki a használni kívánt űrlapot. Ne felejtse elmenteni a módosításokat. A beágyazott űrlap szerkesztését az előnézetben is szerkesztheti.

Edit Sidebar
Az oldalsáv szerkesztése előnézetben

WPForms Premium vs WPForms Lite

A WPForms Premium fizetett verziója az ingyenes (lite) verziójával ellentétben például a következő hasznos dolgokra képes:

 • Korlátlan mennyiségű űrlap létrehozásának lehetősége.
 • Több sablon az űrlapokhoz.
 • Feltételes logika lehetőségének használata az űrlapmezők láthatóságának vezérlésére.
 • Több oldalas űrlapok létrehozásának lehetősége.
 • Űrlapok létrehozásának lehetősége a felhasználók regisztrálására.
 • Fejlett spamvédelem.
 • Fájlok feltöltése és fogadása az űrlapon keresztül.
 • Speciális mezőtípusok a dátumnak és az időnek.
 • Az űrlapokból érkező válaszok mentése és szerkesztése egyenesen a WordPress adminisztrációs felületén.
 • Integráció harmadik fél szolgáltatásaival, például: PayPal, Stripe, Mailchimp, AWeber, GetResponse, Constant Contact, Drip, Zapier…
Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

2 COMMENTS

 1. Nagyon örülök, hiszen a leírás segítségével laikusként könnyedén meg tudtam valósítani régi tervem, a kapcsolati űrlap beillesztését. Köszönöm!

 2. Jó a leírás, tetszik is az űrlap szerkeszthetősége ingyen, de valamiért a teszt során egyik megadott emailre sem érkezik semmi! Sem arra, aki feliratkozik, sem arra, ami a honlaphoz be lett állítva, mint Küldő email cím, mint Válasz email cím, és mint amire Küldeni kellene email cím. Ezt hogyan lehet megoldani? Nem ír ki küldési hibát, de mégsem kap egyik email cím sem semmilyen levelet, de még a honlap sem gyűjti ki, hogy hány darab Űrlap kitöltés történt. Mit lehet ilyenkor tenni, hogy megérkezzenek az emailek?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here