Ingyenes e-shop – hol kezdjem? Megéri?

Mi is pontosan az ingyenes e-shop? Mik az előnyei és a hátrányai? Mely e-kereskedelmi szolgáltatók kínálnak ingyenes verziókat?

eshop ingyen

E-shop létrehozásán gondolkodik, de kételkedik, megéri-e?

Ebben az esetben mindenképpen érdemes először fontolóra venni egy ingyenes e-shopot – egy online áruház ingyenes változatát, ahol gyorsan megtudhatja, hogy a termékek és szolgáltatások online értékesítése megfelelő-e az Ön számára.

Mi az ingyenes e-shop?

Az ingyenes e-shop alapvetően minden olyan e-kereskedelmi megoldás vagy platform, amely ingyenes és díjmentesen kínálja felhasználóinak saját webáruház létrehozását és kezelését.

Az ingyenes e-shopok alapvetően különböznek a fizetősektől, korlátozottak a weboldal szerkesztési lehetőségei és korlátozottak az üzletkezelési funkciók.

Az ingyenes e-shopok általában csak meghatározott ideig (pl. 30 napig) érhetők el – ezen időszak letelte után vagy fizetős verzióra kell váltania, vagy egyszerűen megszűnik az adott e-shop.

Mik az ingyenes e-shop előnyei?

1. Alacsony ár (vagy ingyenes)

Az e-shop megoldások általában drágák, főleg az elején, amikor még csak most kezdi vállalkozását, és különféle díjakkal kell számolnia.

Ilyen esetben egy ingyenes e-shop vonzó ajánlatnak tűnhet.

Emellett az ingyenes verziók általában fedezik a tárhely, domain karbantartás vagy egyéb technikai költségeket is – ami végül csak plusz megspórolt pénzt jelenthet számodra.

2. Előkészített platform

Az ingyenes e-shopok általában az úgynevezett „dobozmegoldásra” épülnek – az ingyenes e-shopok szolgáltatója egyszerűen mindent megad, amire az Ön webáruházának szüksége van az induláshoz.

Ez számos dolgot tartalmaz, például:

 • Biztonságos tárhely – ahelyett, hogy keresne és tárhelyet választana a webhelyéhez (és fizetne érte), egy ingyenes e-shop szolgáltató gondoskodik róla.
 • Elkészült CMS – a legtöbb e-kereskedelmi szolgáltató saját szerkesztő rendszerrel rendelkezik, amelyben már saját elképzelései szerint készíthet termékeket és kezelheti weboldalát – mindezt minden telepítés nélkül.
 • Tartomány – bár valószínűleg csak 3-at kapsz az ingyenes e-shopban. szinten generált domain, akkor is időt takarít meg (és különösen az árat)
 • Kellemes felhasználói felület – mivel az ingyenes e-shop szolgáltatók igyekeznek minél több embert bevonzani a platformjukra, rendszerüket (többnyire) egy teljesen kezdő számára is érthető, egyszerű felületen biztosítják.
💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Bluehost vagy SiteGround.

Milyen hátrányai vannak az ingyenes e-shopnak?

1. Korlátozott funkciók

Az ingyenes e-shopoknak általában csak nagyon korlátozott lehetőségeik vannak a weboldalak szerkesztésére vagy kezelésére.

Az ilyen ingyenes online áruházaknál a leggyakoribb trend a korlátozott számú termék, amelyet felvehet az e-shopba, egy kiválasztott számú ingyenes sablon vagy kevés fizetési, szállítási, pénznem stb.

Egy másik meglehetősen kellemetlen hír lehet a domain és a tárhelyválasztás korlátozottsága – bár ingyen vannak, általában nagyon kellemetlenek a felhasználó számára (pl. a weboldalak vagy az ” 15423.eshop.platforma.sk ” típusú generált aldomainek lassú betöltése).

2. Nem létező ügyfélszolgálat

Ha úgy dönt, hogy ingyenes e-shopot hoz létre, akkor egyedül van – az ilyen ingyenes e-kereskedelmi megoldások szolgáltatója nem fog segíteni vagy tanácsot adni az e-shop létrehozása során felmerülő problémákban.

Másrészről azonban le kell szögezni, hogy az ilyen nagy internetes platformok többsége olyan weboldalakkal látja el felhasználóit, amelyekben instrukciók, magyarázatok vagy a leggyakrabban felmerülő kérdések az e-shop létrehozása során felmerülnek.

3. Az e-shop korlátozott ideje

Az ingyenes e-shop egyik legnagyobb hátránya talán a korlátozott időtartama – általában csak néhány hétre vagy hónapra lehet e-shopot létrehozni, és ez idő után át kell váltani az e fizetős verzióra. -vásároljon vagy hozzon létre új online áruházat (mivel az utolsó blokkolva lesz, vagy egyszerűen eltávolítjuk).

Kinek való az ingyenes e-shop?

Az ingyenes e-shopok egy nagyon meghatározott embercsoport számára alkalmasak – ha komolyan gondolja, hogy termékeket vagy szolgáltatásokat szeretne az interneten keresztül értékesíteni, valószínűleg előnyösebb lesz, ha valamelyik szolgáltató fizetős verziójára vált, vagy beállítja hozzon létre egy e-shopot maga.

Másrészt egy ingyenes e-shop érdekes megoldás lehet számodra olyan esetekben, mint:

a) Teljesen kezdő vagy

Ha még soha nem dolgozott webhelyekkel, vagy csak minimális tapasztalata van az e-shop kezelésében, egy ingyenes online áruház lehet a megfelelő választás.

Az ingyenes e-shopokban mindent kipróbálhat, amit a termékek létrehozásával és kezelésével kapcsolatban tudni kell – magának a weboldalnak a létrehozásától a megjelenés szerkesztésén át a termékek hozzáadásáig és a fizetések beállításáig, szállításig, stb.

Az ingyenes e-shopok azok számára is megfelelőek, akik egyszerűen nem tudják eldönteni, melyik e-kereskedelmi megoldást válasszák az üzletükbe – ebben az esetben egyszerűen kipróbálhatja az e-shopokat különböző platformokon, és megtudhatja, melyik szolgáltató lenne a legmegfelelőbb az Ön számára (ha úgy dönt, hogy a fizetős verzióra vált).

b) Nem tervez befektetést az e-shopba

Ha e-shopot szeretne létrehozni, és csak szabadidejében szeretne termékeket eladni hobbiból, vagy ha nem tervezi az ömlesztett árusítást, egy ingyenes e-shop lehet a „ megfelelő dió ” az Ön számára.

Ha csak néhány terméket szeretne eladni az ügyfeleknek, és nincs túl nagy ambíciója, néhány másodperc alatt könnyedén beállíthatja e-shopját, és máris jól fog szórakozni.

Mit tud (és mit nem) kínál Önnek az ingyenes eshop?

Az ingyenes e-shopokat általában úgy építik fel, hogy úgymond ” készek legyenek ” – lesz tárhely , domain, platform, amelyen dolgozhat, és kész rendszer az üzlet kezelésére.

Másrészt mindenképpen számítson több korlátozásra, például:

 • Korlátozott keresőoptimalizálás (SEO) – az ingyenes online áruházak általában kínálnak alapvető SEO-funkciókat (például címcímkék hozzáadása, metaleírások, képoptimalizálás stb.), de semmiképpen sem számolnak olyan összetett funkciókkal, mint az átirányítási parancsok, a strukturált adatok vagy a kezelés. hiperhivatkozások tömegesen.
 • Termékoptimalizálás – bár a termékek és alapbeállításaik hozzáadása elérhető lesz, semmiképpen ne számoljon olyan fejlettebb funkciókkal, amelyek a komoly e-shopokban általában magától értetődőek (például ismertetők, kapcsolódó termékek linkjei, ár-összehasonlítások stb. .).
 • Nyelvek és pénznemek – az ingyenes e-shopok bizonyos számú nyelvet (vagy csak 1 nyelvmutációt) tudnak biztosítani Önnek, de ha több országba szeretne értékesíteni, akkor át kell váltania a fizetős verzió.

Mely e-shopok ingyenesek?

Webnode

A Webnode platformja ingyenes verzióját kínálja felhasználóinak – a regisztráció szó szerint csak néhány percet vesz igénybe, és ezt követően megkezdheti az e-shop létrehozását.

Bár az e-shop korlátozott verziója, mégis kapsz több sablont, amelyek közül választhat (és utólag szerkeszthet), egy „egyedi” domaint és korlátlan számú oldalt, ahol termékeket adhat hozzá vagy tartalmat kezelhet.

Ennek az e-kereskedelmi megoldásnak a nagy előnye a webszerkesztője – tetszés szerint szerkesztheti az oldalakon található sablonokat és elemeket.

💡 Tipp: Ha szeretnél többet megtudni erről az e-shop platformról és annak funkcióiról, feltétlenül olvasd el az Értékelés: Megéri a Webnode-ot használni weboldal készítéshez című cikkem?

Shoptet

A Shoptet egy másik népszerű platform (főleg Szlovákiában és Csehországban), amely az online áruház ingyenes verzióját is kínálja.

A Webnode platformhoz hasonlóan a Shoptet is nagyon gyorsan regisztrálható – a regisztráció során csak néhány szükséges adatot kell kitöltenie, és máris rendelkezésére áll egy saját e-shop.

Ennek az e-kereskedelmi megoldásnak az előnye a sablonok széles választéka, amelyeket te is tetszés szerint módosíthat.

Bár csak 30 napig lesz ingyenes online áruháza, legalább megismerkedhet a Shoptet által kínált összes funkcióval.

💡 Tipp: Ha érdekel a Shoptet összes funkciója, sablonja vagy termékkezelése, akkor érdekelhet a cikk ill. áttekintés: Shoptet – ez valóban a piac egy egysége? Itt találsz egy hasznos e-könyvet is.

Eshop-gyorsan

webareal
Eshop-gyorsan

Eshop-gyorsan egy cseh e-shop platform, amely kezdőknek és haladóknak egyaránt alkalmas.

Ennek az e-shop szolgáltatónak az egyik előnye a Eshop-gyorsan nagyszámú oktatóanyaga, amelynek köszönhetően gyorsan megismerkedhet a platform összes funkciójával és beállításával.

Eshop-gyorsan 15 napig tudja Önnek ajánlani ingyenes verzióját – ez idő után át kell váltania a fizetős verzióra, amely azonban mindössze havi 7,25 eurótól indul az alapcsomagért.

💡 Tipp: A termékek, a szállítás vagy a rendelések alapvető funkcióiról ezen a platformon olvashat áttekintést a következő cikkben: Professzionális e-shop létrehozása a Eshop-gyorsan segítségével (Review) .

Eshop-gyors

eshop-gyors

Ahogy ennek a szolgáltatónak a neve is sugallja – egy e-shop létrehozása az Eshop-quick- en valóban csak néhány percet vesz igénybe.

Bár ez a platform nem kínál teljesen ingyenes e-shopot (ez csak 15 napos tesztverzió), a regisztráció után továbbra is számos érdekes funkcióhoz jut, amelyeket kipróbálhat, mint például:

 • Korlátlan számú termék
 • Válasszon több tucat sablon közül
 • Hely a fogadáshoz
 • Egyéni domain opció
 • … és még sok más

💡 Tipp: Arról, hogy ezen a platformon milyen gyorsan tud e-shopot létrehozni, és milyen funkciókat tud nyújtani, az ismertetőkben olvashat: Gyors vállalkozásindítás az Eshop-rychlo segítségével .

A fent említett népszerű e-kereskedelmi megoldások mellett, amelyek ingyenes e-shopokat kínálnak, olyan platformok is érdekelhetik, mint például:

 • SimpleShop – egy nagyon érdekes platform, ahol nem kell fizetnie az e-shop létrehozásáért és kezeléséért – az egyetlen dolog, amit fizetni fog, az az értékesítési jutalék (5%).
 • Wexbo – a fent említett platformokhoz hasonlóan ez a szolgáltató is ingyenes 15 napos próbaverziót kínál az új látogatóknak.
 • MioWeb – ezzel az e-shop szolgáltatóval az e-shop 14 napos ingyenes verzióját kapja meg, melynek köszönhetően minden funkciót és beállítást kipróbálhat.

💡 Tipp: Ha még mindig nem tudod eldönteni, hogy melyik ingyenes (vagy fizetős) verzióval rendelkező e-shop szolgáltató lenne a megfelelő számodra, mindenképp nézd meg és olvasd el a bérelhető e-shopok listáját .

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here