Divi – legjobb WordPress sablonja 2019? [Recenzió]

Divi sablon – ennek a multifunkcionális sablonnak a részletes értékelése az Elegant Themes műhelyéből. Megmutatom, hogy mi mindenre képes, ahogy az előnyeit és a hátrányait is.

WordPress sablonja Divi

Az Elegant Themes népszerű prémium WordPress sablon készítő a piacon. Igazán sok mindent kínál. A sikeréről a több mint félmillió ügyfél tanúskodik, akik a mai naphoz a Divi sablont megvásárolták.

A felhasználás lehetőségei

A sablon bármilyen irányultságú és méretű honlap kialakítására alkalmas. Kialakíthat vele összetett, strukturált honlapot többszörös menüvel, de egyszerűbb oldalt is. Egyoldalas webre is alkalmas.

Céges honlapokra, online magazinokra, különböző témájú webshopokra, fényképészek, művészek, dizájnstúdiók és divatügynökségek, de akár éttermek és szállodák honlapjára is felhasználható. És akkor még közel se soroltam fel az összes lehetőséget.

A Divi sablon a honlap kialakításához mindent kínál. Könnyen használható. A sok lehetőség ellenére egy kezdő is kiismeri magát benne. A beállítási menü átlátható és a honlap készítés egyes lépésein végig vezeti Önt. Több WordPress plugint is tartalmaz a kapcsolati űrlapokhoz, a fotógalériához és a sliderekhez, a hozzászólások beállítására és hasonlók. Nézzük meg azonban egy picit részletesebben.

Divi Demó

Ezen a linken megnézheti a demóját. Ebben a demóban egy alapbeállítású sablont lát.

Ezen a képen különböző előre elkészített nézetet mutat be, ami felhasználható:

divi demo

Mi mindent tartalmaz a Divi?

Divi builder

Ezen a linket kipróbálhatja az új vizuális builder demóját.

A builder a felhasználót átvezeti az egyes lépéseken anélkül, hogy speciális tudásra volna szüksége a honlapkészítősből vagy programozásból. Lehetővé teszi egy vizuális oldalelrendezés létrehozását. Tulajdonképpen minden testre szabható: színek, betűtípusok, a betűk magassága és szélessége, a bekezdések száma és elosztása, a fejléc mintája és stílusa, a menü elrendezése, a logó elhelyezése és hasonlók.

A Divi Visual Builder lehetővé teszi az egyes módosításokat azonnal látni és tovább szerkeszteni. A honlap létrehozását a Drag&Drop funkció is megkönnyíti.

Előre elkészített minták

Több tíz előre elkészített oldalrendezést tartalmaz. Hála ezeknek a beállításoknak a honlap pár perc alatt létrehozható. A felhasználó aztán a saját elképzelései szerint személyesebbé teheti azt.

Divi rozloženie

Egyedi megjelenés

A Divi šablóny előnye, hogy a dizájn nem írja elő a weboldal konkrét beállítását. Egyedi megjelenést és oldalrendezést is létrehozhat. A fel nem használt beállítások saját könyvtárba menthetők a későbbi felhasználásra.

divi3

Irányítható dizájn

Az ilyen típusú sablonnál a WordPressnél természetes az irányítható (reszponzív) dizájn. A WordPress Divi sablon bármilyen eszközre könnyen testre szabható. A honlapszerkesztésnél a felhasználó számára a Visual Buildernek hála elérhető az élő előnézet, hogyan fog az oldal egy más típusú eszközön kinézni.

Gyorsaság

A Divi téma gyors. A szöveg és a képek beolvasásakor a felhasználó a felesleges várakozással nem veszít időt. A szövegírást a klikkel és írj funkció teszi egyszerűbbé, aminek köszönhetően nem kell megnyitnia a beállítások panelt, ha valamit szeretne a honlapra írni. Egyszerűen az oldalra klikkel és ír. A sablon gyorsaságát segíti az egér aktív jobb gombja.

Fordítás 32 nyelvre

Ennek a sablonnak az Elegant Themestől kétségtelen előnye az is, hogy 32 világnyelvre van lefordítva, többek között magyarra is. Továbbá támogatja a jobbról balra írást (RTL). Az oldalszerkesztés betűtípusai és a menüje a különböző nyelvekhez van igazítva.

Sablonok webshophoz

A WordPress Divi sablon előre elkészített sablonokat is tartalmaz a webshop kialakításához és teljesen kompatibilis a WooCommerce pluginnal.

divi eshop woocommerce

Hozzáférés több felhasználó számára

A téma lehetővé teszi több felhasználó számára a hozzáférést. Konkrét funkciók állítható be, hogy a felhasználók mihez férhetnek hozzá.

Biztonság

A Divi sablon nagy előnye, hogy a fejlesztői komoly hangsúlyt fektetnek a biztonságra. Ezt a Sucuri szakembereivel való együttműködés biztosítja. Az Elegant Themes blog szerint a sablon e biztonsági hatóság rendszeres ellenőrzése alatt áll.

divi bezpečnosť sucuri

Licenc

Ennek a témának a pluszaként vélem, hogy a licence korlátlan. A felhasználó annyiszor használhatja, ahányszor csak akarja. Ezen felül a Divi sablon megvásárlásával megveszi a hozzáférést a 86 Elegant Themeshez és több pluginhoz. Választhat az éves vagy az örökös licenc vásárlása közül.

SEO optimalizáció

A sablon keresőkre optimalizált. A lenti képen látható az alapbeállítása. Az áttekinthetőségét így bármilyen eszközön élvezheti. Természetesen ajánlom az ingyenes Yoast Seo pluginnel kombinálva használni.

divi seo

Oldalkészítés a Divi sablon segítségével

A sablon beolvasása után az oldal bal oldalán egy áttekinthető menü fogadja. Választhat egyet az előre elkészített tervet vagy sajátot hozhat létre.

Az előre elkészített tervek beolvasásánál azzal kell számolnia, hogy azt, hogy hogyan néznek ki csak a megnyitásuk után fogja látni. Választhat azonban a megnevezésük alapján is, például Interiour, Café vagy Elegant, ami sokat elárul a dizájnjukról. A beolvasás néhány másodperc alatt megtörénik. Ezután nem kell mást tennie, csak a saját tartalmát feltölteni.

divi nastavenia

Tipp: Az Elegant Themes alkotói minden héten új specifikus dizájnokat alkotnak a Divi témákhoz. Az összes a sablonon keresztül letölthető vagy néha blogjukban jelentetik meg.

A sablon menüje

A sablon menüje fokozatosan átvezeti az oldal kinézetének, a háttér színének és a tipográfia beállításainak egyes lépésein. Sok lehetőség áll a rendelkezésre.

A fejléc beállítása

A sablonok egyik előnye, hogy a logó, a méret és a fejléc elhelyezésének számos lehetősége van. Például:

divi menu

Navigációs beállítások

A téma lehetővé teszi a függőleges vagy vízszintes navigáció választását az szerint, hogy Ön melyiket részesíti előnyben.

divi vertikálna navigácia

A lábjegyzet beállítása

Az oldal többi részéhez hasonlóan a lábjegyzet beállítása is számos funkciót is kínál, beleértve a csatlakozást a közösségi hálókra.

Kezdőlap fejléc és lábjegyzet nélkül

Ha tiszta, zavartalan dizájnnal szeretné fogadni a webhelye látogatóit, akkor a kezdőlap sablonjában elrejtheti a fejlécet és a lábjegyzetet.

Divi modulok

A Divi téma több mint 40 modult tartalmaz, melyeknek köszönhetően a Divi Buliderben kialakítható a tartalom. Itt megtalálja a képek, a galériák, a portfóliók, az oldalsó menü, a szöveg, valamint a WordPress pluginekre, mint pl. a WooCommerce a linket és további funkciókat.

divi builder

Klónozó eszköz – tartalmak másolása

Ennek a sablonnak az előnye a sor vagy egy-egy szakasz tartalmának klónozása vagy másolása. Így nem kell minden szakasz külön-külön kialakítania, elég egy kattintás.

A szöveg, a blog és a rovatok lehetőségei

A témában többféle bejegyzést állíthat be, például képgalériákat, videót, audiót vagy szöveget. Létrehozhat egy szövegszakaszt is úgy, hogy a háttérben kép legyen. Beállíthatja a kép átláthatóságát is.

Portfólió

A portfólióhoz a Divinek speciális szekciója van, ami az egyes képek szűrésére és több lehetőséget a képek prezentációjára.

A/B tesztelés

Tesztelheti, hogy mely oldal megjelenítés alkalmasabb a látogatói számára (a látogatók felénél az egyik, a másik felénél a másik dizájn jelenik meg).

divi7

A Divi előnyei

 • Számos oldalelrendezési lehetőség. Rugalmas és semmiben sem korlátozza.
 • Amit a képernyőn lát, az minden szerkeszthető.
 • A WordPress Divi sablon könnyen kezelhető. Még egy kezdő is dolgozhat vele.
 • Korlátlan licenc.
 • A szöveg, a kép, a fejléc, a lábjegyzet és a menü rendezésének több lehetősége.
 • Videó- és audiofájlok támogatása.
 • Kompatibilitás több WordPress pluginnal.
 • Együttműködik a WooCommerce pluginnal.
 • Folyamatos fejlesztés.
 • Minőségi támogatás.
 • Biztonság.
 • Reszponzivitás.
 • SEO optimalizáció.
 • A honlap gyors kezelése és létrehozása.
 • A Divi sablon több nyelven elérhető.
 • Hozzáférés más Elegant Themeshez és több pluginhez.

Hátrányok

Semmilyen termék nem tökéletes. A Divi esetében néhány mínuszt tartok nyilván. Megíro, hogy oldom meg őket.

(1) A sablon legnagyobb hátránya, hogy a Divi builderrel létrehozott oldal egy másik sablont használó oldalra történő átalakítása meglehetősen nagy kihívást jelent. Ez azért van, mert ez a lépés deaktiválja a buildert és a szöveg a shortcodekal együtt jelenik meg, melyek egyébként rejtve vannak. Sok beállítás ennél a lépésnél elveszik.

Megoldás: a kevésbé lényeges aloldalakat a normál WordPress szerkesztőben elkészíteni és a Divi épíbuildert csak olyan alapvető oldalakra használja, mint a homepage és így hasonlók. Emellett a blog cikkeit egy normál szerkesztő által ajánlom létrehozni. Ha meg kell szüntetnie a buildert, akkor előbb másolja ki a szövegeket közvetlenül a honlapról. Ezáltal tiszta szöveget kap a shortkódok nélkül, amit aztán tovább használhat.

(2) Úgy tűnik, hogy a frontenden keresztül a builderrel létrehozott oldalak mentése meglehetősen lassúnak tűnik, különösen a sok funkcióval rendelkező nagy oldalak esetében.

Megoldás: a Divi builder backend szerkesztője gyorsabb.

(3) A WordPress Divi sablonja ugyan azzal büszkélkedik, hogy sok nyelvre le van fordítva, ám sokszor csak gépi fordításról van szó.

Megoldás: a hibás magyar fordításokat az ingyenes Loco Translate plugin segítségével kijavíani.

WordPress Divi sablon – befejezés

Ha röviden kell értékelnem, akkor azt gondolom, hogy a Divi sablon a WordPress felhasználók többségének alkalmas, olyanoknak, akiknek nincs technikai/programozó készsége, ám ennek ellenére mégis egy kis játékkal és kattingatással szép honlapokat alkothatnak. A Divit összehasonlíthatónak tartom az Avada sablonnal.

Ak to mám v skratke zhodnotiť, myslím si, že šablóna Divi je vhodná pre väčšinu WordPress používateľov, ktorí nemajú technické/programátorské schopnosti, no napriek tomu si v nej dokážu s trochou hrania vy-klikať pekné weby. Divi považujem za porovnateľnú so šablónou Avada.

További infó és demó

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here