Testre szabott eshop: Megéri-e az Ön kívánsága szerint weboldalt készíteni?

A személyre szabott eshop egy olyan weboldal, amelyet az Ön igényei és elképzelései alapján hoztunk létre. Olvasson az előnyeiről és hátrányairól.

eshop méretre

Testre szabott e-shop – minden vállalkozó álma.

Az Ön igényei szerint egyedileg elkészített üzletek nagyon népszerű alternatívái a bérelhető e-shopoknak.

A személyre szabott e-shopnak köszönhetően létrehozhatja saját webáruházát mindennel, amire szüksége van.

Most pedig nézzük meg, mi is az a személyre szabott e-shop, mik az előnyei (és hátrányai), valamint hogy megéri-e vagy sem.

Mi is pontosan az a személyre szabott e-shop?

Az egyedi eshop egy olyan weboldal, amelyet a tulajdonosának ötletei alapján oldalakkal építenek fel.

Lényegében arról van szó, hogy a weboldal minden aspektusát pontosan meghatározott követelmények szerint programozzuk – a megjelenéstől a funkciókon át az elemek elrendezésén át az oldalakon stb.

A személyre szabott e-shop alternatívája az e-shopoknak bérelhető, ill „dobozmegoldások”, amelyek merőben különböznek tőle.

Megéri a személyre szabott e-shop?

A testre szabott e-shopnak megvannak az előnyei és hátrányai (akárcsak a többi e-kereskedelmi megoldásnak).

Ha van egy kis tőkéje, elegendő energiája, ideje, és mindenekelőtt pontos elképzelése van arról, hogy álmai e- shopjának minek kell megfelelnie és hogyan kell kinéznie, akkor egy egyedi e-shop megfelelő lehet. Ön.

A személyre szabott e-shop fő előnyei a következők:

1. Egyedi tervezés

A személyre szabott e-shop alapvetően minden vállalkozó álma – az online áruház megjelenésének nincsenek korlátai.

Más típusú e-kereskedelmi megoldásokkal általában olyan weboldalt kapunk, amelyet bizonyos mértékig módosíthatunk, de alapvetően nem lehet rajta változtatni.

Ebben az esetben egyértelműen az egyedi e-shop a nyerő, hiszen (ha van tapasztalt programozód) a teljes oldal elrendezést, látványelemeket, gombokat és összképet tetszés szerint állíthatod be.

2. Korlátozások nélküli funkciók

A kialakításhoz hasonlóan az egyedi e-shopok esetében sincsenek korlátok.

Ha külön kérése van, ill olyan funkciót, amelyet webhelyén szeretne megvalósítani, egy egyedi e-shop mindenképpen a megfelelő választás.

A dobozos e-kereskedelmi megoldásokkal általában hozzáférhet az alapvető funkciókhoz, amelyek segítenek a webhelykezelésben, de itt a vége is – az alapvető beállításokon kívül, mint például a szállítási, pénznem, fizetési, raktárkezelési és áruszállítási beállítások, stb. nem kapsz többet.

3. Az üzlet egyedisége

Ezt a pontot valószínűleg nem kell túlzottan magyarázni – ha Ön kreatív ember, aki szeret újítani, webáruháza olyan egyedi dizájnt és funkciókat kaphat, amelyek szinte azonnal megkülönböztetik a „sablonos” e-shopoktól.

Bár a bérelhető e-shopoknál is beállíthatsz bizonyos dolgokat a sajátod szerint, hogy legalább egy kicsit kitűnj a versenytársak közül, de semmi sem hasonlítható egy személyre szabott e-shophoz, ahol te határozod meg a feltételeidet, megjelenésedet. stb.

4. Testreszabási lehetőség

A weboldal készítése egy dolog, a szerkesztés és a testreszabás egy másik dolog. Az egyedi gyártású e-shopokkal a jövőben mindig lesz lehetősége változtatni valamit – ez nem mondható el a bérelhető e-shopokról.

Gyakran megtörténhet, hogy nagyszerű ötlettel áll elő, hogyan tudná fejleszteni az e-shopját, esetleg kijavítani egy hibát, vagy valami igazán egyedit megvalósítani.

Ebben az esetben a személyre szabott e-shop mindig nyitva hagyja az ajtót az Ön számára, hiszen az Ön weboldaláról van szó, amelyet csak Önnek készítettünk, így Önnek mindig lesz lehetősége módosítani.

5. Az e-shop tulajdonjoga

Ha hosszú ideig tervezi a termékek online értékesítését, egy egyedi e-shop nagyon megtérülő befektetés lehet az Ön számára.

Az induló befizetés és a weboldal elkészítése után alapvetően nem kell másba fektetni, ami a weboldal elkészítéséhez kapcsolódik.

Ez nem mondható el a bérelhető e-shopokról, ahol rendszeresen havi vagy éves díjat kell fizetni a weboldal működéséért és funkcióiért.

Milyen hátrányai vannak a személyre szabott e-shopoknak?

1. Ön egyedül van

Ha egy egyedi e-shopot fontolgat, be kell látnia , hogy a weboldalt nem csak neked készítik el – ha nem vagy tapasztalt programozó, akkor találnod kell valakit, aki kódolni tudja helyetted.

Megfelelő programozót vagy webfejlesztőt találni néha nehezebb lehet, mint amilyennek látszik.

Az e- shopról alkotott elképzelésed alapján ez néhány hét vagy akár hónap kérdése is lehet.

2. Magas kezdeti befektetés

Az anyagi nehézségek viszonylag nagy buktató , amellyel az e-shopoknál találkozhat.

Ha nem tudja saját maga létrehozni az e-shopot, és ehhez személyt vagy ügynökséget kell keresnie, mindenképpen számoljon a kezdeti költségekkel.

3. Lehetséges karbantartási problémák

Az egyedi gyártású e-shopoknál fel kell ismerni, hogy előbb-utóbb szüksége lesz egy személyre, aki segít a karbantartásában, vagy bármilyen műszaki problémában.

Ebből a szempontból ez sok vállalkozó számára komoly bonyodalom lehet – különösen, ha jelenleg nincs plusz tőkéje olyan személy számára, aki felügyeli a webhelyét.

Ha az egyedi gyártású e-shop adott hátrányai egy kicsit is elriasztják Önt, egy bérelhető e-shop megfelelő alternatíva lehet az Ön számára.

Testre szabott eshop vs. eshop bérelhető

A bérelhető e-shop nagyszerű e-kereskedelmi megoldás mindazok számára, akiknek egyszerűen nincs meg a technikai tudása, ideje, energiája vagy tőkéje, hogy úgymond saját weboldalt készítsenek.

Ezek a „dobozos megoldások” számos érdekes előnnyel járnak:

  • A weboldal gyors indítása – a legtöbb bérelhető e-shop szolgáltatónál csak regisztrálni kell, díjat kell fizetni, és azonnal egy működőképes weboldalt kap, ahol már csak a megjelenést, a funkciókat, a termékeket, stb.
  • „Viszonylag” alacsony díjak – bár az e-shopokkal egyszerűen nem lehet kibírni a díjakat, nem kell azonnal őrült havi árakat fizetni. Ha eleve csak kismértékben tervezi az árusítást, akkor olyan árcsomagot választhat, ami igazán megéri.
  • Kiváló technikai támogatás – bérelhető e-shopok esetén mindig rendelkezésére áll egy szolgáltató technikai támogatása, aki segít a weboldallal kapcsolatos problémák megoldásában, vagy tanácsot ad a weboldal üzembe helyezéséhez.
  • Domain és tárhely – Az egyedi e-shopokkal ellentétben a bérelhető e-shoppal a működő weboldalon kívül tárhelyszervert is kapsz, illetve néhány kattintással kiválaszthatod a saját domainedet is (ha van).
💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Bluehost vagy SiteGround.

Ha inkább egy bérelhető e-shop érdekelne, ahol néhány perc alatt elindíthatja vállalkozását, akkor ezek a népszerű pszolgáltatók az ún „dobozos” e-shopok:

Webnode

A Webnode az egyik legnépszerűbb online eszköz a weboldalkészítéshez Szlovákiában és Csehországban.

Ez a platform már több mint 10 éve velünk van, és több ezer felhasználó számára biztosítja e-kereskedelmi megoldásait.

A Webnode büszke összetett funkcióira, amelyek egy nagyon egyszerű felületbe tudtak illeszkedni.

Ennek köszönhetően nagyon erős versenytársnak számít a világ többi e-shop szolgáltatójával szemben.

A Webnode a fizetős verziók mellett egy ingyenes próbaverziót is kínál, ahol az e-shop összes funkciója kipróbálható, a megjelenéssel, sablonokkal, boltbeállításokkal stb.

💡 Tipp: Ha érdekel ez a platform, feltétlenül olvassa el az Értékelés: Megéri a Webnode-ot használni weboldal készítéséhez? , ahol alapvető információkat talál erről a szolgáltatóról, valamint áttekintést nyújt a funkcióiról, beállításairól stb.

MioWeb

Mioweb

A MioWeb egy népszerű e-kereskedelmi megoldás Csehországból, amely a kisebb vállalkozókra fókuszál – néhány perces regisztráció után könnyedén elkezdheti a weboldal építését, kiválaszthat egy sablont vagy beállíthatja az értékesítést.

Ez a platform gyakorlatilag az összes olyan funkciót támogatja, amely egy e-shop működtetéséhez szükséges – a reszponzív tervezéstől a marketingeszközökön át a szállításig és a fizetésig.

💡 Tipp: Ha többet szeretne megtudni a MioWeb platformról, javaslom, hogy olvassa el cikkemet: MioWeb: áttekintés és tapasztalataim ezzel az eszközzel .

Shoptet

A Shoptet a MioWebhez hasonlóan egy másik népszerű platform az e-shopok létrehozására és kezelésére.

Ennek a dobozos e-kereskedelmi megoldásnak az az előnye, hogy nagyon egyszerű a használata – a Shoptet igyekszik olyan felületet biztosítani felhasználóinak, hogy egy teljesen kezdő is elbírja.

Ennek köszönhetően néhány percen belül megkezdheti üzlete megjelenésének beállítását, termékek hozzáadását vagy az oldalak elrendezésének módosítását.

💡 Tipp: Ha fontolgatod, hogy e-shopot alapítasz a Shoptet platformon, feltétlenül olvasd el kritikámat: Shoptet – valóban piacvezető?

Shopify

bevásárolni

A Shopify -t valószínűleg nem is kell túlzottan bemutatni – ez egy 2004-ben alapított, e-shopok létrehozásával és kezelésével foglalkozó világpiaci egység.

E-kereskedelmi megoldásként a Shopify „mindent egyben” kínál felhasználóinak: az e-shop létrehozásától vagy költöztetésétől kezdve, a különféle értékesítési típusokon át, az online marketinghez szükséges eszközöket vagy akár az alkalmazások kezelését is.

Ha Ön egy igazán igényes vállalkozó, aki bérelhető, de hatalmas szabadsággal és funkciókkal rendelkező e-shopot szeretne, a Shopify a megfelelő megoldás lehet az Ön számára.

💡 Tipp: Ha többet szeretne megtudni arról, hogy a Shopify platform mit tud Önnek nyújtani, olvassa el cikkemet: A Shopify a legjobb megoldás az eshop számára? (Felülvizsgálat).

Egyedi eshop – ár

Az egyedi e-shop ára nagyon egyéni kérdés – az ilyen üzletekre nincs egységes árlista, mivel ez függ a weboldal méretétől, az Ön igényeitől és az üzlet összetettségétől.

Az ár több tíz és több száz eurótól a több ezerig terjedhet (extrém esetben).

A végső árat végül csak egy programozóval vagy ügynökséggel való egyeztetés után tudja meg, ahol tisztázza, hogy pontosan mire van szüksége és mennyibe kerül.

💡 Tipp: Ha egy egyedi e-shopon gondolkodsz, de nem tudod, kihez fordulj, írj nekem a vladimir.jurosko@gmail.com email címre.

Ha felkeltettem érdeklődését, sok éves tapasztalattal rendelkező, színvonalas webáruház készítőket tudok ajánlani, akik segítik a saját e-shop létrehozását és elindítását.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here