Mi az a WordPress bővítmény? Hogyan kell telepíteni?

Mi az a WordPress bővítmény? A beépülő modul egy olyan szoftver, amely kiterjeszti a WordPress sablon funkcionalitását. Nekik köszönhetően számos funkcióval bővítheti weboldalát programozási ismeretek nélkül.

Mi az a WordPress bővítmény

A beépülő modulokat eredetileg modulként fordították le szlovákra. Más szoftverekben addon, add-on, plug-in, extensionként is hivatkoznak rá.

Hol találom a WordPress beépülő modult?

A WordPress bővítmények listáját a WordPress hivatalos webhelyén találja . Jelenleg több mint 55 000 ilyen bővítmény található ebben az adattárban, amelyek mindegyike ingyenes.

WordPress bővítmények
WordPress.org – bővítmények

Számos ingyenes bővítmény létezik, amelyek funkcionalitása elegendő a legtöbb szabványos webhelyhez. Ha azonban fejlettebb funkciókkal rendelkező prémium bővítményekre van szüksége, azt javaslom, hogy kezdje el a keresést a Codecanyon oldalon .

codecanyon
Codecanyon weboldal

Hogyan telepítsünk bővítményt a WordPress-be

Új modul telepítéséhez válassza a PluginsÚj hozzáadása lehetőséget a WP-adminisztrációban. Egy másik módszer az, hogy az adminisztrációban kattintson a Plugins elemre, majd kattintson az Új hozzáadása gombra az oldal tetején.

Hogyan adjunk hozzá plugint
Hogyan adjunk hozzá plugint

Az Új hozzáadása lehetőségre kattintva megnyílik a bővítmények listája a hivatalos WordPress.org webhelyről. Ezt a listát szűrheti ajánlott, kedvenc vagy népszerű modulok szerint. Itt is kereshet egy adott WordPress beépülő modult.

WordPress bővítmények listája
A WP-adminisztráció bővítményeinek listája

Az egyes modulok funkcióit a névre vagy a Részletek linkre kattintva tekintheti meg. Megnyílik egy ablak, amelyben láthatja, hogy a modul milyen funkciókat kínál. Ezenkívül információkat talál a szerzőjéről és az utolsó frissítés dátumáról. Kattintson a Telepítés most gombra a kiválasztott modul telepítéséhez. Ez automatikusan telepíti a WordPress webhelyére.

A WordPress bővítmény részletei
A modul részletei
💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Bluehost vagy SiteGround.

Beépülő modul aktiválása

Minden modult tovább kell aktiválni. Ehhez a lépéshez használja az Aktiválás gombot. Egyes modulok esetében megtalálja azokat a beállításokat is, amelyeket konfigurálnia kell. A telepített modul megjelenik a webhelyen található bővítmények listájában.

WordPress: hogyan lehet aktiválni a bővítményt
A plugin aktiválása az adminisztrációban

Frissítés

Ha az Ön által használt modulok bármelyikéhez elérhető frissítés, a WordPress erre figyelmezteti Önt úgy, hogy a WordPress menüjében a „Bővítmények” opció mellett egy számot jelenít meg .

Elavult WordPress bővítmények
Frissítési értesítés elérhető

A bővítmények listájában egy üzenetet talál a frissítés lehetőségéről, valamint egy hivatkozást a frissítés végrehajtásához. A rendszer értesíti, ha a frissítés sikeres.

A modul frissítése előtt győződjön meg arról, hogy ez a lépés nem befolyásolja az oldal működését. A frissítés végrehajtása után győződjön meg arról, hogy a modul megfelelően működik.

💡 Tipp: Ajánlom a hitelesített Divi és Avada multifunkciós sablonok használatát. Kitűnő tapasztalataim vannak a Elementor is.

Deaktiválás és eltávolítás

A WordPress beépülő modul letiltása / törlése
Deaktiválás / Törlés

A bővítmény deaktiválására szolgáló hivatkozást a modulok listájában találja az adott modul neve alatt. A beépülő modul deaktiválásához kattintson a Deaktiválás gombra. Ha van olyan modul a webhelyén, amely le van tiltva, és egy ideje nem használta, akkor törölnie kell. Ehhez kattintson a modul neve alatt található Törlés hivatkozásra.

💡 Do you want a faster ⏱ website? Website speed is important for both visitors and SEO. I got the best results thanks to the WP Rocket plugin, which I highly recommend.
Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here