63 tipp a legjobb domain név kiválasztásához egy webhely számára

[Všetko čo potrebujete vedieť o doménach] 63 hasznos tipp, hogyan válasszuk ki a legjobb domain nevet, melyik utótagot válasszuk, mire figyeljünk, hogyan népszerűsítsük, óvjuk és védjük a domaint.

názov domény

Mielőtt WordPress webhelye hivatalosan elérhetővé válna az interneten, ki kell választania egy megfelelő domain nevet . A domain név olyan, mint a cég neve, ezért alaposan át kell gondolni, mielőtt döntene mellette.

Tetszik, az említett tippek tapasztalataim alapján:

Tartalom

1. Megjegyezhető domain név

A legjobb domain név legyen könnyen írható . A szókifejezéseket tartalmazó hosszú kifejezések esetén a látogató nehezen tudja helyesen megadni a domain nevét. Ne feledje, hogy a helytelenül megadott domain név egy másik webhelyre irányítja át a látogatót.

2. Nem kell megegyeznie a cégnévvel

A domain név kiválasztásakor az egyik szempont, amit figyelembe kell venni, hogy megfelel-e vállalkozásának. Előfordulhat azonban, hogy a domain név nem mindenáron azonos a cégnévvel. Például lehet, hogy a FinServices sro, de a financie.sk megfelelőbbnek tűnik az interneten.

3. Használjon kulcsszavakat

Ha vállalkozása konkrét szolgáltatást vagy terméket kínál, akkor azt beleírhatja a nevébe. Például, ha limuzinbérlést kínál, választhatja a PrenajomLimuzin.sk domaint. Egy adott kulcsszó megadása megkönnyíti az emberek számára, hogy megtalálják webhelyét a keresőmotoron keresztül. Más szóval, a kulcsszavak használata a domain névben növeli SEO helyezéseit , valamint webhelye forgalmát.

4. Adja meg tartózkodási helyét

A domain név tartalmazhatja a célterületet is . Például, ha az Ön limuzinüzlete Pozsony környékén működik, megadhatja a PrenajomLimuzinBA.sk nevet. Ez a lehetőség akkor ideális, ha vállalkozása helyi, és szeretné, hogy a helyi ügyfelek könnyen megtalálják Önt.

5. Válasszon egy állandó nevet

Tervezi-e vállalkozása bővítését, hogy a jövőben több kapcsolódó szolgáltatást kínálhasson ? Ha igen, akkor érdemes előre átgondolni a megfelelő domain nevet. Például, ha az Ön domainje a PrenajomSvadobnychLimuzin.sk, akkor az esküvők limuzinszolgáltatására korlátozódik. Ha a jövőben általános limuzinbérlési szolgáltatásokat kíván kínálni, akkor később kénytelen lesz megváltoztatni a domain nevét.

Ezért mindig olyan általános kulcsszót használjon, amely lehetővé teszi vállalkozása kiterjesztését anélkül, hogy megváltoztatná a domainjét. Ne feledje, hogy a domain megváltoztatása hátrányosan befolyásolhatja az általános keresési rangsort, és további költségekkel is járhat.

💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Bluehost vagy SiteGround.

6. Használja logóként

Például, ha van wp.sk blogom, akkor inkább a wp.sk logót tenném fel Vladimír Juroško helyett . A látogató az első látogatás után megjegyzi a domain nevet, és legközelebb hozzá tudja rendelni a találatok között.

7. Illessze be a domain utótagját az emblémába

Szeretném, ha az olvasó emlékezne a teljes domain névre a wp.sk utótaggal . Tegyük fel, hogy a wproom.com/jurosko.eu-n kívül más oldalak is lehetnek, és az olvasó elfelejtheti, hogy ki volt az enyém.

8. Ügyeljen a számokra

Kerülje a számokat. Ha a látogató csak hallásból ismeri a domaint, akkor nem tudja, hogy 10tipov.sk vagy desattipov.sk legyen-e.

9. Kerülje a kötőjeleket

Ha a wordpress-blog.sk domainnel rendelkezik, a látogató tévedésből megpróbálhatja a wordpressblog.sk-t. Kerülje el a dupla betűket is a névben , ami téves lehet.

10. Óvakodj a nagybetűktől

Személy szerint igyekszem kerülni a kis- és nagybetűk kombinálását. Véleményem szerint az olvasó számára természetesebb (és emlékezetesebb), ha egy domaint olyan formában lát a naplóban, ahogyan a böngészőbe belép – a WordPressBlog.sk helyett a wordpressblog.sk.

11. Diakritikusok?

A diakritikus jelek használata a webhely címében az Ön belátása szerint történik. Én személy szerint kerülöm, de persze ez a konkrét helyzettől függ.

12. Légy eredeti

A más domainekkel hibás általános név helyett próbáljon valami eredetit kitalálni. Például: a pozickyludom.sk helyett találjon ki egy zltymelon.sk márkás domain nevet.

13. Válasszon rövid domain nevet

Egy rövid domain név emlékezetesebb. Kutatást végeztek, és a világ 100 leglátogatottabb webhelyén szerepel a leghosszabb, 12 karakterből álló név , amelyek többsége legfeljebb 8 karakterből áll . Tekintse meg az olyan márkákat, mint a Google, a Twitter és egyebek.

14. Kerülje a becsmérlő kifejezéseket

Óvakodjon a nem megfelelő/vulgáris kifejezésektől . És nem csak azon a nyelven, amelyen a domaint választja, hanem ügyeljen arra, hogy a név még idegen nyelveken se jelentsen vulgarizmust.

15. Óvakodj a vicces kifejezésektől

Hogy ne hibázz (hacsak nem az volt a szándékod). Lásd például analabs.com;)

16. Írd le egységesen!

Miután kiválasztotta a domain nevet, mindenhol egységesen reklámozza azt. Ne forduljon elő, hogy a juroško.sk facebook oldalon, a wp.sk instagramon és a twitteren a csak jurosko befejezés nélkül is meglegyen. Az Ön domainje az Ön márkája.

17. Próbálja ki a névgenerátort

Ha fogalma sincs a megfelelő domain kiválasztásáról, használhatja a domain név generátor szolgáltatásokat. Használjon tartománygenerátorokat, hogy javaslatokat kapjon az elérhető szavakra. Szlovák nevekhez ajánlom a generatordomen.sk -t.

A következő domain név generátorok bizonyultak külföldön: Domainhole.com és leandomainsearch.com .

18. Óvakodj a nyelvtantól

Ha nem biztos abban, hogy az elképzelése nyelvtanilag helyes-e, jobb, ha megnézi.

19. Óvakodjon a gépelési hibáktól

Óvakodjon a figyelmetlenségből eredő elírásoktól. Főleg domain vásárlásnál 🙂

20. Kisilabizáld

Az biztos, hogy angolul fejleszd, ha valakinek le kell diktálnod;)

21. ORG szervezetek számára

A szervezethez a .org utótagot választanám.

22. SK szlovák cégnél

A szlovák közönség számára az .sk végződés tűnik a legértékesebbnek. Az emberek megszokták.

23. COM kereskedelmi webhez

Egy multinacionális kereskedelmi weboldalhoz a .com utótagot választanám.

24. Fontolja meg a kreatív befejezést

Fontolja meg a számos feltörekvő befejezés valamelyikének használatát. Ha blogot vagy személyes webhelyet szeretne létrehozni, fontolja meg egy eredeti kiterjesztés, például .me vagy .blog használatát.

Tipp: Itt láthatom a meglévő domain utótagok listáját.

25. Tegye bele az utótagot a névbe

Fontolja meg az utótag beépítését a névbe. Lásd például Matt Mullenweg, a WordPress alapítójának személyes blogját. Nevét beépítette a domain névbe: ma.tt.

26. Óvakodjon a védjegyektől

Ellenőrizze, hogy egy másik cég birtokában van-e már a név. A védjegybitorlás miatti beperelés kockázata mellett ez egyéb zavarokhoz is vezethet. Például a wordpressblog.sk név hozzájárulás nélküli használata illegális, mivel a WordPress szó védjegy .

27. Válassza ki saját maga szerint

Végül azt javaslom, hogy válassza ki a kívánt domaint. Évekig fogod írni és beszélni.

28. Keltsd fel a megfelelő érzelmeket

A marketingszakemberek azt tanácsolják, hogy elengedhetetlen a megfelelő érzelmek felkeltése egy termékben. Próbáld ki a domain nevet is.

💡 Tipp: Ajánlom a hitelesített Divi és Avada multifunkciós sablonok használatát. Kitűnő tapasztalataim vannak a Elementor is.

29. Egy éjszaka szabálya

Ne találgasson feleslegesen sokáig a név kitalálásával. Az egyik éjszaka szabálya szerint a vásárlás előtt aludj, és ha másnap is tetszik az ötlet, ne habozz .

30. Lásd a történetét

Tekintse meg, hogy a web.archive.org webhelyen található-e és mi a domain előzménye. Kerülje a nem megfelelő előzményekkel rendelkező domaineket.

31. Ellenőrizze a tekintélyét

Ha a domainnek van előzménye, ellenőrizze a jogosultságát a moz.com oldalon . Ennek a blognak például jelenleg 16/100 a tekintélye, a 100-at tekintik a legjobb eredménynek.

32. Vegye fel a kapcsolatot a tulajdonossal

Ha olyan domaint szeretne, amely már foglalt, próbálja meg felvenni a kapcsolatot a tulajdonossal vételi ajánlattal. Főleg akkor teszem ezt, ha azt látom, hogy a domainen van egy weboldal, amelynek tartalma hosszú ideig nem frissült. Az elérhetőséget az adott weboldalon vagy a who.is szolgáltatáson keresztül találom.

33. Árverezze el

Sok jó domain név már foglalt. A jó hír az, hogy sok közülük eladásra vagy aukcióra kerül. A világ legnagyobb piaca ezeknek a szolgáltatásoknak a sedo.com . Szlovák és cseh domainekhez is ajánlom a helyi webtrh.cz -t.

34. Kapd el

Ha szereti a foglalt domaint, megpróbálhatja rögzíteni a lejáró domaineket – ezt más néven backordernek is nevezik. Például a domenolap.sk szolgáltatás.

35. Ellenőrizze egy megbízható szolgáltatáson keresztül

Azt javaslom, hogy ellenőrizze a domainek elérhetőségét egy ellenőrzött szolgáltatón keresztül, nehogy valaki véletlenül ellopja Öntől. A websupport.sk oldalon keresztül csinálom.

36. Vásárolja meg közvetlenül a hosting szolgáltatással

Ugyanattól a szolgáltatótól vásárolom a domaint, mint a tárhelyem. Így automatikusan csatlakoztatom , amivel időt takarítok meg.

37. Biztosítsa a kiterjesztését

Beállítom az automatikus domain megújítást , hogy véletlenül se járjon le.

38. Regisztrálja magát

Ha közvetlenül szeretné birtokolni a domaint, nem pedig tárhelyszolgáltatón keresztül, váljon regisztrátornak .

39. Növelje a domain erősségét

Ha már rendelkezik domainnel, növelje rangját SEO, linképítés és egyebek fejlesztésével.

40. Ne változtasd meg

A domain történetének hossza jelentős tényező a google számára, ezért ne változtasson rajta feleslegesen.

41. Óvakodjon a domain átviteltől

Ha át kell vinnie a domaint egy másik szolgáltatóhoz, győződjön meg arról, hogy az átvitel megfelelően megtörtént, és nem veszíti el.

💡 Do you want a faster ⏱ website? Website speed is important for both visitors and SEO. I got the best results thanks to the WP Rocket plugin, which I highly recommend.

42. Tedd fel az ssl-t

Az SSL-tanúsítvány fontos tényező a SEO és a biztonság szempontjából. Jelenleg van egy ingyenes tanúsítvány ( letsencrypt.org ), így nincs ésszerű ok arra, hogy ne legyen https-en található webhely.

43. Döntse el, hogy www-vel vagy anélkül

Döntse el, hogy domainjét és webhelyét www-vel vagy anélkül adja meg, és használja egységesen. Ne felejtse el átirányítani a második verziót.

44. Kapcsolja be az indexelést

A lehető leghamarabb indexelje domainjét és webhelyét.

45. Előléptesse őt

Ha lehetséges, reklámozza domainjét. Mesélj róla a barátaidnak.

46. Regisztráljon a közösségi hálózatokra

Domainvásárlás után minél előbb regisztrálj rajongói oldalt/csoportokat/felhasználóneveket a közösségi oldalakon, hogy senki ne robbantsa fel őket.

47. Állítsa be e-mail utótagként

Célszerű a domaint e-mail utótagként beállítani, például vladimir@wp.sk. Segíti a promóciót.

48. Írja be az e-mail aláírásába

Van egy link a blogomra az e-mail névjegykártyámban, és ez forgalmat generál.

49. Tedd fel a névjegykártyádra

Az is segít, ha domain név szerepel a papír névjegykártyákon.

50. Óvakodj a büntetésektől

Kerülje azokat a módszereket (például a black hat seo ), amelyek a Google kitiltásához vagy büntetéséhez vezethetnek.

51. Irányítsa át az eredeti tartományt

Ne felejtse el átirányítani az eredeti URL-eket az újakra, hogy ne veszítse el pozícióját a Google-ban.

52. Állítson be egy szép URL-t

Óvakodjon a /wp.sk/p782/ típusú nem beszélő csigáktól. Ehelyett adjon meg egy szép URL-t, például wp.com/wordpress-backup/.

53. Állítsa be a kezdőlapját szolgáltatások nélkül

Az optimális, ha a kezdőlap buta a perjel mögött. Például a net wp.sk a wp.sk/home.php helyett.

54. Találj ki egy szlogent hozzá

Jó, ha kitalálunk egy megfelelő szlogent hozzá.

55. Kapcsolja össze a profilokkal

Számos közösségi hálózat és szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználó webhelyére mutató hivatkozás beágyazását. Használd ki.

56. Hamarosan

Ha már nincs webhelye az új domainben, legalább mutasson meg látogatóinak egy „hamarosan” oldalt.

57. Aldomainek használata

Ne feledje, hogy bármilyen aldomaint ingyenesen hozzáadhat domainjéhez. Például létrehozhatok egy ebook.wp.sk aldomaint e-könyv eladása céljából .

58. Gyorsítsa fel

Gyorsítsd fel a weboldal betöltődését, SEO szempontból sokat segít .

59. Parkolja le

Ha nem tudja, hogyan kell használni a domaint, parkolja le a sedo.com szolgáltatáson keresztül, és keressen vele pénzt .

60. Ellenőrizze a whois rekordokat

A biztosság érdekében ellenőrizze, hogy a domain whois rekordjai rendben vannak. Fontolja meg, hogy kíván-e ott felsorolni, és milyen névjegyeket.

61. Szabadulj meg tőle nyereségesen

Ha úgy döntött, hogy nem szeretné többé a domaint, próbálja meg eladni vagy elárverezni , mielőtt lejár.

62. Védd meg őt

Ha további védelemre van szüksége márkája számára, vásároljon meg minden más domain-bővítményt és -verziót rossz címkével . Ez biztosítja, hogy a látogatók az Ön webhelyére kerüljenek. Ez megakadályozza, hogy versenytársai elrabolják a forgalmat. Lásd például a Google által megvásárolt és átirányított rossz gogle.com domaint.

63. Regisztrálja a lehető leghamarabb

Miután kiválasztotta a legjobb domain nevet, azt javaslom, hogy a lehető leghamarabb regisztrálja azt . Mert gyorsan eladják. A webtárhely-szolgáltatómon keresztül vásárolok domaineket.

💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Bluehost vagy SiteGround.

Wikipédia – további információ a domainekről

Internet domain: sk.wikipedia.org/wiki/Domain_(TCP/IP)
Domainnévrendszer (DNS): sk.wikipedia.org/wiki/DomainNameSystem
Legfelső szintű domain: sk.wikipedia.org/wiki/Top_domain_domain
Pontos domain név: en.wikipedia.org/wiki/Extended_domain_name

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here