A WordPress, a bővítmények és a sablonok frissítése (oktatóanyag)

Útmutató kezdőknek a WordPress, a bővítmények és a sablonok frissítéséhez . Leírja az automatikus és kézi frissítés módját, valamint a frissítés okait.

A WordPress frissítése

A WordPress rendszeresen hoz új frissítéseket. A frissítések új funkciókat tartalmaznak mind a WordPress-sablonokhoz, mind a bővítményekhez. A rendszeres frissítések a weboldal biztonsága szempontjából is fontosak. A hackerek nagyobb valószínűséggel támadják meg az elavult rendszereket. A rendszeres frissítések csökkentik annak az esélyét, hogy webhelyét feltörik.

WordPress frissítések
WordPress frissítések

Automatikus frissítések

A WordPress minden kisebb frissítése automatikusan telepítésre kerül. Azonban csak az alapvető WordPress-fájlok frissülnek automatikusan. A sablonokat és a bővítményeket manuálisan kell frissítenie. Az oldal adminisztrátoraként e-mailben értesítünk minden automatikus frissítésről. Ha az automatikus frissítés valamilyen okból meghiúsul, akkor Ön is értesítést kap.

💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Webonic.

A WordPress manuális frissítése

A legtöbb frissítést manuálisan kell telepítenie. A szükséges eszközök a webhely adminisztrációjában érhetők el: lépjen a FalFrissítések menüpontra. Azt javaslom, hogy a webhely bármely részének manuális frissítése előtt készítsen biztonsági másolatot az összes adatról. Ezt akkor teheti meg, ha valami váratlan történik a frissítések telepítése során. Így készíthet biztonsági másolatot a WordPressről .

Az oldal tetején információkat talál arról, hogy a WordPress verziója naprakész-e, és mikor történt az utolsó ellenőrzés. Itt található egy Újraellenőrzés gomb is, amellyel manuálisan ellenőrizheti a verziót. Ha frissítenie kell a WP verziót, kattintson a Frissítés gombra. A WP letölti és telepíti a szükséges fájlokat.

Ha manuálisan kell frissítenie a WP kernelt, itt található a hivatalos útmutató .

Frissítse a WordPress bővítményeket

A második fontos információ a frissítési oldalon az elérhető frissítésekkel rendelkező bővítmények listája. Frissítésükhöz először jelölje be az adott bővítmény neve melletti négyzetet. Ezután kattintson a Beépülő modulok frissítése lehetőségre .

💡 Tipp: Ajánlom a hitelesített Divi és Avada multifunkciós sablonok használatát. Kitűnő tapasztalataim vannak a Elementor is.

WordPress sablon frissítés

WordPress téma frissítés
Sablon frissítés

Ha frissítenie kell a használt WordPress témákat, a bővítmények listája alatt találja meg a listát. Jelölje be az adott témakör neve melletti négyzetet. Ezután kattintson a Témák frissítése elemre. Az új fájlok a letöltés után automatikusan telepítésre kerülnek.

A frissítés után győződjön meg arról, hogy a webhely összes funkciója megfelelően működik.

A WordPress frissítése – Összegzés

Ahogy mondtuk, fontos, hogy a WP-t és az összes bővítményt és témát naprakészen tartsuk. Ezzel elkerülheti ezt a felesleges problémát.

💡 Do you want a faster ⏱ website? Website speed is important for both visitors and SEO. I got the best results thanks to the WP Rocket plugin, which I highly recommend.
Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here