Bejegyzések, oldalak és kategóriák

Még mindig sokan vannak, akik a WordPress-t inkább blogolási platformnak tartják. Igen, igaz, hogy a WordPress így indult, de ez már nem így van. Manapság létrehozhat egy blogot, e-shopot, portfóliót és sok más típusú webhelyet, amelyekre a WordPressen gondolhat.

Bejegyzések, oldalak és kategóriák

Ezen változatok mindegyikének megvannak a maga erősségei és gyengeségei. Ezen oldalak és a tartalom típusa alapján döntjük el, hogy melyik bejegyzéstípushoz melyik változat a legalkalmasabb. Első pillantásra például nagyon hasonlónak tűnhetnek a bejegyzések és az oldalak, de van köztük néhány lényeges különbség. Ezért fontos lesz megérteni a legfontosabb különbségeiket.

post-vs-oldalak

Hozzászólások

A bejegyzések elsősorban a blog aktuális tartalmainak közzétételére szolgálnak. Ideálisak abban az esetben, ha minden nap tartalommal tölti fel webhelyét. Vagyis ha minden nap különféle híreket tesz közzé, vagy például ha a folytatáshoz bejegyzéseket ad hozzá. A bejegyzéseket kategóriák és címkék segítségével koordinálják, így egymáshoz vannak rendelve.

A bejegyzések azonban idővel zavaróvá válhatnak. A hirdetőtáblán időrendben jelennek meg a legújabbtól a legrégebbiig. A látogatóban könnyen az az érzése támadhat, hogy elveszett bennük, és nehéz eligazodni bennük. Szerencsére ez a probléma könnyen megoldható a bejegyzések és címkék kategorizálásával. A kategóriáknak és címkéknek köszönhetően több bejegyzést is összekapcsolhat egy csoportba. Így a látogatók és az olvasók sokkal könnyebben megtalálhatják bejegyzéseidet.

Oldalak

Az oldalak statikusak és a blog fő „történetét” képviselik. Van olyan kulcsfontosságú tartalom, amely nem változik. Leggyakrabban tartalmazzák a „rólunk”, „kapcsolat”… és más fontos webhelyeket, amelyek elkülönülnek a blog fő tartalmától.

Az oldalak esetében előfordulhat, hogy az olvasó nem látja az oldal megjelenési dátumát. Az olvasónak az a benyomása lehet, hogy a többi tartalom régi és elavult. Előfordulhat azonban, hogy ez egyáltalán nem így van, és a tartalom vagy frissítve van, vagy továbbra is releváns.

A webhelyek szülői és gyermeki kapcsolatok rendszerét használhatják, és hierarchikus struktúrát hozhatnak létre. Egy ilyen rendszer lehetővé teszi aloldalak létrehozását. Az aloldalak segítségével az olvasók könnyebben megtalálhatják a keresett tartalmat.

oldal-attribútumok

Egyes WordPress-témák „több egyéni oldalsablont” tartalmaznak, amelyeket az egyes oldalakon aktiválhat. Ez azt jelenti, hogy az egyes oldalak dizájnját a tartalom típusától függően egyedileg módosíthatja. Ez olyasmi, amit a WordPress alapértelmezett beállításaiban nem lehet megtenni.

Ha tehát webhelyekről van szó, ne feledje, hogy azok a legalkalmasabbak időtlen információk közzétételére, valamint olyan tartalmakra, amelyek elkülönülnek a blog faliújságjától.

Kategóriák

Sok blogger használ kategóriákat a WordPressben, különösen statikus webhelyeken. Dinamikusak és minden új bejegyzéstől függően változnak. A legtöbb blogger használja őket. A kategóriák hosszabb élettartamot biztosítanak bejegyzései számára.

De ez még nem minden. Fókuszban a képek, a képoptimalizálás, a minőségi tartalom és a cselekvésre ösztönzés.

Minőségi képek: Javaslom inkább függőleges képek használatát

Optimalizálja a képeket: Szokjon elnevezni őket. Válassza ki a megfelelő kulcsszavakat a képek elnevezéséhez. Válassza ki a kép legjobb leírását. Ennek eredményeként az Ön képe kulcsszó alapján is megjelenik a képkeresési eredmények között. Töltse ki a képek alját. szöveg és alt.tag és címcímke.

Szöveg: A statikus oldalakon megjelenő szövegnek világosnak, érthetőnek kell lennie, és egyértelmű hivatkozást kell adnia a látogatóhoz.

Cselekvésre ösztönzés: Minden statikus oldalnak saját cselekvésre ösztönzővel kell rendelkeznie. Mit szeretnél, hogy az olvasód tegyen, vagy mit tegyen a bejegyzés végén? Azt szeretnéd, hogy az olvasó kitöltse az e-mailjét az űrlapon, vagy szeretnéd, hogy kövessen téged az Instagramon? Tudasd vele!

Oldalak kontra hozzászólások

Ha a webhelyen közzétenni kívánt tartalom időben nincs korlátozva, és nem része a blognak és a blogbejegyzéseknek, használja az oldalt. Másrészt, ha a tartalom időérzékeny, és a blogbejegyzések részét képezi, használjon bejegyzéseket.

Ha még új vagy a blogírásban, annak megértése, hogyan és miért működnek a bejegyzések, kategóriák és oldalak, az az alfa és ómega, amelyből vissza fog térni 🙂

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here