Hol találhat ingyenes képeket az interneten – a legjobb stock fotózás

Ha van webhelye, tudja, hogy nem könnyű minőségi képeket ingyen szerezni. Ezért elkészítettem Önnek a fotóbankok listáját.

Kde nájsť obrázky zadarmo pre web - top 15 fotobánk

Ingyenes képforrások

A képek szövegben való felhasználása nem csupán a jobb grafikai feldolgozás dizájneleme. Az emberek jobban odafigyelnek erre a szövegre. Ezenkívül a képek növelik annak valószínűségét, hogy az olvasók emlékezni fognak a bejegyzésére.

Pixabay

Valószínűleg az ingyenes képek leghíresebb forrása a Pixabay . Több mint 1,8 millió fotó, illusztráció, vektor és videó található a Pixabay-en. Ezeket mind szabadon felhasználhatja weboldalakon, közösségi hálózatokon és médiaplatformokon, akár kereskedelmi célokra is. Előnye a megadott témakörök szerinti keresés lehetősége. Egyes képek nem modern stílusban készültek, de ez bizonyos oldalaknak megfelelhet.

A Pixabay népszerűsége egyben hátránya is. Ha eredetiséget keres az oldalához, csalódnia kell, hogy más oldalakon könnyen megtalálhatja a kiválasztott képeket.

Pixabay
Pixabay

Canva

A Canva egy teljes körű online grafikus eszköz. Ez azt jelenti, hogy itt könnyedén beilleszthet szöveget a képekbe, és bélyegképeket hozhat létre cikkekhez, könyvborítókhoz, közösségimédia-képekhez, logókhoz, üdvözletekhez stb. Sok képet, ikont és betűtípus-beállítást talál itt.

A Canva az egyszerűségéről ismert. A saját grafika elkészítése nagyon egyszerű. Ezért használom cikkekhez és közösségi oldalakon való képek készítéséhez.

Unsplash

Az Unsplash oldalon több mint 1 millió fotót találsz. Ez az oldal mindazok paradicsoma, akik professzionális minőségben készült képeket keresnek. Ennek az az oka, hogy a fényképeket szakemberek adják hozzá ebbe az adatbázisba. Az Unsplash oldalon különböző fókuszú fényképeket, valamint művészi fotókat kereshet. És nem csak azt. Itt textúrákat és háttérképeket is talál.

A képek különböző fókuszú gyűjteményekbe vannak rendezve, de az oldalon található kereső segítségével is kereshet. Az Unsplash összes képe szabadon felhasználható kereskedelmi célokra.

Pexels

A Pexels nagyszámú, különféle témájú képet kínál, és naponta újabbak kerülnek hozzáadásra. Mindegyik ingyenesen használható személyes és kereskedelmi célokra. Hátránya, hogy más forrásokból, például a Pixabayből is talál képeket. Előfordulhat, hogy egyes felhasználók nem rendelkeznek kategorizálással. Keresés csak a kereső használatával lehetséges. Azonban minden kép professzionális, modern dizájnnal készült, nagy felbontásban.

Gratisography

A Gratisography -nál találkozhatsz kreativitással, eredetiséggel és fantáziával. Az oldalt Ryan McGuire művész alapította és hozta létre. Itt találhat gyakori és vicces motívumokat. Hátránya a kisebb számú fénykép. Minden kép kategóriákba van csoportosítva, de kulcsszó megadásával nem lehet rájuk keresni. Más ingyenes képforrásokhoz hasonlóan a Gratisography az összes képet ingyenesen felhasználja.

Negatív tér

A Negative Space egy másik ingyenes képforrás, amelyet érdemes megemlíteni. Ennek az oldalnak az a célja, hogy teret adjon a fotósoknak képeik megosztására. Itt 16 kategóriába sorolt fényképeket talál. A kereső segítségével kulcsszó alapján kereshet. A fotók kiváló minőségűek és nagy felbontásban érhetők el. Amikor az oldal aljára görget, színek szerint is szűrheti őket.

Pic Jumbo

A Picjumbot Viktor Hanacek fotós alapította 2013-ban. Itt ingyenes képeket kereshet kategorizálás vagy kereső segítségével. Az összes fotó nagy felbontású, és folyamatosan újak kerülnek hozzáadásra. Böngészés közben magával ragadott magának az oldalnak az eltérő kialakítása, amely látszólag eltért számos más képforrástól.

Ha a szabadon elérhető képek adatbázisa nem elég Önnek, megrendelheti a prémium csomagok egyikét , ahol sokkal többet kaphat. Ára évi 59 dollár között mozog attól függően, hogy a fizetős verzió milyen egyéb előnyeit szeretné kihasználni.

Picjumbo
Picjumbo

Splitshire

A Splitshire számos nagy felbontású fényképet kínál. Hátránya lehet a kisebb számú kép. Mindazonáltal mind személyes, mind kereskedelmi célokra elérhetőek. Kereső segítségével megtalálhatja a megfelelő fényképet. Használhatja a rendelkezésre álló kategorizálást is. A képek mellett ingyenes videók is elérhetők Splitshire-en.

Pix élete

A Life of Pix számos minőségi fotót és videót ingyenesen használhatóvá tesz. Ellentétben sok olyan webhellyel, ahol több fotós is közzéteszi felvételeit, a Life of Pix a kamera mögötti arcokat is meg tudja nézni. Az oldal hátránya a kategorizálás hiánya. Egy adott kép azonban segít megtalálni a keresőt.

Szuperhíres

A nem hagyományos Superfamous weboldal érdekes és eredeti dizájnjával köszönti Önt. Erőforrásokat kínál portfóliók, e-shopok, valamint blogok és más típusú webhelyek létrehozásához. Itt választhat sablonokat, háttereket, betűtípusokat és fényképeket. A fotógalériában azonban nem találsz hagyományos számú témát. Nagy felbontású képek állnak rendelkezésre a természetről. Ezen kívül itt egy kiterjedt idézetgyűjteményt is találhat.

Szuperhíres
Szuperhíres

Flickr

A Flickr az egyik legismertebb ingyenes képforrás. Használatához regisztrálnia kell. Ezután sok különböző fókuszú fotó és videó vár rád. A megfelelő fotót kategorizálással vagy egy kereső segítségével találhatja meg. Letöltéskor azonban meg kell győződni arról, hogy a kiválasztott fotó szabad felhasználásra készült.

Google Képek

A Google Képek ingyenes képek megtalálásában is segíthet. Szűrnie kell az összes olyan képet, amelyet továbbra is használhat. Ezt az Eszközök menüben teheti meg. Kereskedelmi és nem kereskedelmi célokra egyaránt kereshet újrafelhasználható képeket.

Google Képek
Google Képek

A legjobb prémium stock fotók

Ha az ingyenes képforrások kínálata nem elegendő számodra, prémium fotóbankokat kereshetsz. Fő előnyük a kiváló minőségű képek exkluzivitása.

Shutterstock

Az egyik leghíresebb fizetős képforrás a Shutterstock . Ezen az oldalon fényképek, vektorok és videók széles választékát találja kategóriák szerint. Használhatja a keresőt is, amely lehetővé teszi a képek keresését a megadott szó alapján.

Minden kép kiváló minőségű. Ez annak a jóváhagyásnak köszönhető, amelyen minden szerzőnek át kell mennie, aki eladja fotóit a Shutterstockon. Előnye az is, hogy az oldal cseh nyelven érhető el.

Ingyenesen kipróbálhatja a Shutterstockot. Ha a fizetős verzióra szeretne frissíteni, a csomagajánlat havi 29 eurótól kezdődik. Különféle személyes, csapat- és üzleti tervek állnak rendelkezésre.

Shutterstock
Shutterstock

iStockphoto

Az iStockphoto képeket, illusztrációkat, háttereket, videó- és hangfájlokat kínál. Minden média egyértelműen kategorizált. Ezen az oldalon is minden szerzőnek át kell mennie egy jóváhagyási eljáráson, ami igazán jó minőségű képeket eredményez nagy felbontásban.

Ha képeket vagy más adathordozókat szeretne letölteni az iStockphoto oldalról, meg kell rendelnie az elérhető szolgáltatási csomagok egyikét. Áruk havi 29 eurótól kezdődik. Ahhoz, hogy az iStockphoto szolgáltatást csak néhány kép letöltésére használja, csak kreditet vásárolhat ezek letöltéséhez.

123RF

Az 123RF több millió fényképet, vektort, videót és audiofájlt kínál felhasználóinak. A kategorizálás és a kulcsszavas keresés mellett a képek szűrésére is lehetőség nyílik. Például tájolás, stílus vagy szín szerint. Az oldalt ingyenesen tekintheti meg, csak a fájlok letöltéséért kell fizetnie. Előnye az is, hogy az oldal cseh nyelven érhető el.

A 123RF nemcsak a rendelkezésre álló adathordozó minőségével, hanem az árával is örömet okoz. Ha éves csomagot vásárol, a legalacsonyabb ár havi 24 eurótól kezdődik.

123RF
123RF

Adobe Stock

Az Adobe Stock egy prémium fotóbank, ahol fényképeket, illusztrációkat, vektorokat, videókat, sablonokat és 3D képeket találhat. Regisztráció után letöltheti a képek előnézetét. A képek felhasználási jogáért fizetni kell.

Más fotóbankhoz hasonlóan a keresést leegyszerűsíti a kulcsszó szerinti keresés lehetősége. Finomíthatja a keresést méret, szín, ár vagy kereskedelmi felhasználás és így tovább szűréssel.

Az előny az, hogy a webhelyet más Adobe-alkalmazásokhoz lehet kapcsolni. A csomagárak havi 29,99 eurótól kezdődnek.

Depositphotos

A Depositphotos minden olyan felhasználónak megfelel, aki minőségi cseh nyelvű képforrást keres. Itt több mint 140 millió kép, vektor, videó és fotó közül választhat az újságcikkekhez, egyértelmű kategóriákba bontva.

Első ránézésre szembetűnő a fotók professzionális minősége. Online támogatás és mobil alkalmazások is elérhetők. A fizetett csomagok ára havi 29 eurótól kezdődik.

Álmok ideje

A Dreamstime egy minőségi forrás a prémium képekhez, ahol több mint 120 millió fotót talál.

Envato Elements

Az Envato Elements több ezer fotót, betűtípust és sablont tartalmaz.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here