Hozzon létre saját oldalsávot a WordPress webhelyén

Az egyéni oldalsáv kétségtelenül az egyik kötelező modul, amelyet nem szabad kihagyni az oldalon, különösen, ha látogatói tagokká válhatnak és fiókot hozhatnak létre rajta.

Mi az az oldalsáv?

Az angol custom sidebar kifejezést megpróbáltam szlovákra cserélni, mert Szlovákiában szlovákul. Ez azt jelenti, hogy az oldalsáv kifejezést lecserélhetjük valamire, például az oldalsávra .

Az oldalsáv vagy oldalsáv valahogy így néz ki: leggyakrabban a webhely jobb oldalán található. Ebben az esetben a „Legolvasottabb” részt a dennikaN webhely oldalsávjának tekintjük.

Nézzük meg az oldalsáv jelentését és lényegét. Az oldalsávnak más tartalmat kell kínálnia a bejelentkezett felhasználóknak, mint azok, akik nincsenek bejelentkezve, vagy akik először vannak webhelyén. Azon felhasználók számára, akik jelenleg bejelentkeztek, célszerű olyan információkat megtekinteni, mint a fiókadatok, hírek, saját beállításaik vagy kütyük. A nem regisztrált felhasználók teljesen más tartalmat láthatnak.

A Custom Sidebar Module a wordpress.org webhelyen érhető el a Custom Sidebars Pro mellett.

Ebben a bejegyzésben megvizsgálunk néhány módszert, amellyel az oldalsávokkal dolgozhat, hogy nyomon követhesse az összes szükséges widgetet. Arról is beszélünk, hogyan kell mindezt megfelelően beállítani.

Egyáltalán miért használjunk oldalsó paneleket?

Az oldalsávokkal annyi konfigurációt hozhat létre webhelyéhez, amennyire szüksége van. Az első verzióban csak azoknak a látogatóknak, akik saját fiókkal rendelkeznek az oldalon, meghatározott oldalakhoz, speciális landing oldalakhoz… Ráadásul ezeket az oldalsávokat pontosan akkor tudja majd futtatni, amikor akarja és szüksége van rájuk.

Hogyan használhatod az oldalsó paneleket?

 1. Ha véleményeket tartalmazó blogot vezet, minden kategóriához saját oldalsávot futtathat.
 2. Ossza meg naptárát vagy különleges ajánlatát az önaláíró felhasználók számára.
 3. Ha például van e-kereskedelme vagy blogja, akkor az oldalsávon megjelenhetnek a nemrég hozzáadott termékek listája.
 4. Csak bejelentkezett felhasználóknak jelenítse meg hirdetését.

Mit lehet ellenőrizni az ingyenes verzióban?

 1. Oldalsáv minden olyan bejegyzéshez, amely egy bizonyos kategóriába tartozik.
 2. Oldalsáv az összes bejegyzéshez, amely egy bejegyzéstípushoz tartozik.
 3. Oldalsáv az archívumhoz tartozó összes bejegyzéshez.
 4. Oldalsáv az összes bejegyzéshez, amely a fő blogoldal alá esik.
 5. Oldalsáv az összes olyan bejegyzéshez, amely a keresési eredmények közé tartozik.

Útmutató – hogyan hozhat létre saját oldalsávot

Hozzunk létre egy oldalsáv oldalsávot:

Amikor letölti és telepíti a modult, lépjen a MegjelenésWidgetek menüpontra az adminisztrációs részben.

Két új oszlopot fog látni a jobb oldali oldalsáv részben. Ha már úgy állította be az oldalsávot, ahogyan szüksége van rá, keresse meg az oszlop jobb oldalán található Téma oldalsávokban . Egy új Egyéni oldalsávok oszlop jelenik meg az oszlop bal oldalán. Itt fognak megjelenni a többi oldalsáv is.

Kattintson az új oldalsáv létrehozása lehetőségre az oldal hornet részében. A rendszer kéri, hogy adjon meg egy nevet és egy leírást az oldalsávhoz. Ez az információ később segít jobban eligazodni a létrehozott oldalsávokban.

Az oldalsáv hozzáadása után úgy kommunikálhat vele, mint bármely más oldalsávval az adminisztrációban. Csak játssz a testreszabási lehetőségekkel. Ha letöltött egy új oldalsávot, csak azokat az oldalakat állítsa be, amelyeken meg szeretné jeleníteni.

Bejegyzés vagy oldal oldalsáv beállításai

Először is győződjön meg arról, hogy az oldalsávon van egy jelölőnégyzet, amely lehetővé teszi az áthelyezését.
Ez a doboz az oldal alján található. Ha van egy adott bejegyzése vagy oldala, ahol meg szeretné jeleníteni az oldalsávot, lépjen az adminisztrátor szerkesztési oldalára , és keressen új lehetőségeket. Válassza ki, hová szeretné elhelyezni az oldalsávot, frissítse a módosításokat, és ellenőrizze, hogy megjelennek-e az oldalon.

Ha több oldalhoz szeretné hozzáadni az oldalsávot, minden oldalt külön kell beállítania. Térjen vissza a Megjelenés → Widgetek menüponthoz, és kattintson az oldalsáv helyére. Innentől kezdve meghatározhatja, hogy hol jelenjen meg a megadott feltételeknek megfelelő oldalsáv.

Kategóriák esetén: Válassza ki az oldalsávot a kiválasztott kategória dobozához.
Bejegyzések esetén: Ha témája támogatja a bejegyzéseket, válassza ki az oldalsávot a kiválasztott oldaltípushoz, bejegyzésekhez, médiaoldalakhoz, Google Űrlapok oldalához vagy bármely más oldaltípushoz.

Archívum esetén több lehetőség közül választhat az oldalsáv mozgatására.

 1. Állítsa be az oldalsávot, hogy típus szerint megjelenjen a bejegyzések és oldalak archívumában.
 2. Állítsa be az oldalsávot, hogy kategória szerint jelenjen meg a bejegyzések és oldalak archívumában
 3. Állítsa be, hogy az oldalsáv a bejegyzések és oldalak archívumában jelenjen meg a bejegyzések közzétételének ideje alapján. (Ehhez azonban szüksége lesz a modul Pro verziójára .

A modul ingyenes verziója nagy rugalmasságot biztosít az oldalsáv személyre szabásához.

Mi a tapasztalatod az oldalsó szalagokkal? Használod őket? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. 🙂

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here