A Shopify a legjobb megoldás az eshop számára? (Felülvizsgálat)

Ma már nem jelent problémát saját e-shop készítése a rendelkezésre álló különféle eszközöknek köszönhetően. A következő áttekintésben a Shopify-ra összpontosítottam. Mit kínál Önnek és mik az előnyei és hátrányai?

Shopify vélemények és utasítások

Mi az a Shopify?

A Shopify egy olyan platform, amely bevezeti vállalkozását az online világba. A Shopify története 2004-ben egy saját, snowboard árusítással foglalkozó e-shoppal kezdődött. Akkoriban az egyik alapító, Tobi Lütke megfelelő platformot keresett vállalkozása számára. Az akkoriban elérhető e-shop megoldások egyike sem felelt meg az igényeinek, ezért megalkotta a sajátját.

2006-ban elindította a Shopify-t más alapító tagokkal, Daniel Weinanddal és Scott Lake-vel. Azóta a platform hosszú utat tett meg, és jelenleg több mint 1,7 millió vállalat használja 175 országban.

Amit a Shopify kínál

A Shopify egy online minden az egyben platform . Különböző területeken kínálja a sikeres online üzlet létrehozásához és fejlesztéséhez szükséges eszközöket. Célja, hogy „mindenki számára javítsa a kereskedelmet”.

Hozzájárul a függetlenség megszerzéséhez a cég megalapításától kezdve a vezetésen és fejlesztésen keresztül minden lépésben. A Shopify-val mindent megkapsz saját e-shopod egyszerű elindításához, működéséhez, funkciók és áruk hozzáadásához, valamint promócióhoz. És anélkül, hogy külső programozóktól függne.

Hozzon létre vagy helyezzen át egy üzletet online térre

A hatékony értékesítési támogatási eszközök segítenek vállalkozás létrehozásában vagy meglévő vállalkozásának az internet világába való áthelyezésében . A Shopify megoldást kínál azoknak is, akik új platformot keresnek e-shopjukhoz. A globális webáruház számára létrehozott operációs rendszer bármilyen méretű cég számára alkalmas .

Itt több cikkből álló üzletet és e-shopokat üzemeltethet, amelyeket naponta több ezer vásárló keres fel. A Shopify-t ezért a kisvállalkozások és a nagyvállalatok, valamint a különböző fókuszú márkák használják. Itt talál megfelelő megoldást élelmiszerek, divatruházat, bútorok, művészeti és elektronikai cikkek értékesítésére.

Számos eszközzel támogathatja vállalkozása fejlődését , amelyek folyamatosan bővülnek. A Shopify-t az egyszerűség és a folyamatos innováció támogatása jellemzi, amely alkalmazkodik a gyors technológiai változásokhoz.

Egy platform a különböző értékesítési módszerekhez

Használhatja a Shopify-t online, személyesen vagy közösségi hálózatokon keresztül.

E-shop

E-shopot létrehozhat egy áttekinthető eszközzel, amelyhez fogd és vidd funkció tartozik. Több mint 70 téma közül választhat, amelyek közül kiválaszthatja az e-shop számára megfelelő dizájnt. Minden eszközt a felhasználók testreszabnak programozási ismeretek nélkül.

Saját bolt vagy adagolóhely

Van saját értékesítési pontja? A Shopify-nak köszönhetően még jobb vásárlási élményt kínálhat ügyfeleinek. Személyre szabott szolgáltatások, rugalmas vásárlás, problémamentes visszaküldés, termékreklamáció és egységes árukezelés segíti vállalkozása hatékonyabb beindítását.

Értékesítés közösségi hálózatokon keresztül

Szeretné teljes mértékben kihasználni a közösségi hálózatokban vagy más értékesítési csatornákban rejlő lehetőségeket? A Shopify segít a Facebookon, a Messengeren, az Amazonon, az eBay-en és még sok máson keresztül történő értékesítésben.

Meglévő webhely átalakítása üzletté

Saját webhelyéhez hozzáadhat egy Eladás gombot, amelyen keresztül el szeretné kezdeni termékei értékesítését. A Shopify segít biztonságos fizetési környezet létrehozásában, amely minden eszközön használható.

Marketing eszközök

A Shopify segítségével eszközöket fog használni az értékesítés támogatására. Növelheti az e-shop forgalmát saját blog létrehozásával és különféle SEO eszközök használatával, mint például címkék, meta leírások, termékleírások és hasonlók.

Az értékesítést megcélozhatja a közösségi média közönsége számára is. Használja ki a hatékony online marketing előnyeit olyan bevált eszközeivel, mint az e-mail marketing, a Google vagy a Facebook hirdetés.

Shopify alkalmazásbolt

Új funkciókkal kell bővítenie üzletét? Több mint 2700-at találsz belőlük a Shopify App Store -ban. A fizetős és ingyenes alkalmazások lehetővé teszik szolgáltatások hozzáadását és harmadik féltől származó alkalmazásokhoz való hivatkozást . Vannak alkalmazások marketingre, értékesítésre, készletkezelésre, biztonságra, pénzügyekre, rendelésekre, szállításra, üzleti tervezésre és sok más területre.

Shopify alkalmazásbolt
Alkalmazások a Shopify App Store-ban

A szlovák felhasználók azt is élvezni fogják, hogy olyan szállítási lehetőségeket találhatnak, mint a postai rendelés és a DPD. A Fakturoid rendszerhez való csatlakozáshoz itt is talál alkalmazásokat. Ezek azonban a fizetősek közé tartoznak.

Közlekedési alkalmazások
Shopify-alkalmazások szállításhoz és DPD-hez

Technikai támogatás

A műszaki támogatás a nap 24 órájában készen áll az Ön problémáira. Ezenkívül az oldalon kereshet utasításokat és tanácsokat minden olyan területről , amellyel az e-shop létrehozása és működtetése során foglalkozni fog.

Fizetett segítség szakértőktől

Több terület fizetett szakértőit is igénybe veheti. Segítségre van szüksége vállalkozásalapítással, tervezéssel, SEO optimalizálással vagy egyéb problémákkal kapcsolatban? Az egyes területek szabadúszói közül egy fizetett tanácsadó csapatot választanak ki.

Útmutató az e-shop létrehozásához a Shopify segítségével

A Shopify szolgáltatást 14 napig ingyenesen kipróbálhatja a szolgáltatások megrendelése előtt. Csak adja meg e-mail címét, töltse ki az adatokat a Shopify-fiók létrehozásához, és máris készen áll.

Egy kezdőlap fogadja Önt, ahonnan közvetlenül folytathatja az Önt érdeklő megfelelő csomag kiválasztásával. Az első fizetést csak a próbaidőszak lejárta után fizeti meg. A Shopify tesztelése azonban terv kiválasztása nélkül is folytatható.

Shopify adminisztráció
Shopify adminisztráció – honlap

E-shop tervezés

A megfelelő téma kiválasztásával elkészítheti saját e-shop dizájnját. A Shopify témákat kínál az üzleti élet különböző területeihez. Minimalista kialakítású sablonok közül választhat, kis és nagy termékekhez, ételekhez, italokhoz, videók és 3D fotóáruk beszúrásának lehetőségével. Az összes Shopify témát megtekintheti a Shopify témák oldalán.

Ha vállalkozása területe szerint szeretne választani, megtalálja az elektronikához, az egészséghez és a szépséghez, a sporthoz, a játékokhoz, az ékszerekhez és még sok máshoz megfelelő mintákat. Minden területen több ingyenes és fizetős téma közül választhat . Ha kiválasztja, a témák szűrhetők a jobb tájékozódás érdekében.

Az adminisztrációban testreszabhatja az e-shop megjelenését. Lépjen az Adminisztráció, Online áruház részre, és válassza a Témák lehetőséget. Aktuális témáját az oldal jobb oldalán találja. Használja a Műveletek gombot a kód vagy nyelv átnevezéséhez, másolásához, letöltéséhez, szerkesztéséhez. Itt találsz egy előzetest is.

Shopidy témakészlet
Témaválasztás

A Testreszabás gombbal lépjen az oldalszerkesztési beállításokhoz. Szerkeszted az oldal fejlécét és láblécét, beszúrsz képeket, szöveget, képgalériát. Itt új részeket is hozzáadhat az oldalhoz. Felül egy menü található az aktuális szerkesztett oldal kiválasztásához.

Szerkessze az aktuális Shopify-sablont
Szerkessze az aktuális sablont

Ha módosítani szeretné az előre beállított sablont, görgessen az alábbi Témák oldalon . A témakönyvtárban szabadon elérhető vagy fizetős témák közül választhat. A megfelelő gombra kattintva megjelenik egy menü, amelyből választhat. Lehetőség van saját téma feltöltésére is az oldalra, amit a Téma feltöltése gomb használ.

Válasszon új Shopify témát
Új téma kiválasztása

Blog, oldalak és menük hozzáadása

Az adminisztrációban, az Online Áruház menüpontban megtalálja a blog létrehozásához, az egyes oldalak hozzáadásához, a menük létrehozásához és a linkeléshez vagy új domain vásárlásához szükséges eszközöket is. A Beállítások funkció a szerkesztett oldal metacíméhez és metaleírásához használható. Ezenkívül közösségi hálózati eszközöket, a Google Analyticset, a GDPR-t és a SPAM-et is megtalálja.

Cikk hozzáadása a bloghoz
Cikk hozzáadása a bloghoz

Értékesítési csatornák

Az üzletfejlesztés érdekében a Shopify linkeket kínál más értékesítési csatornákra. Hozzáadásához nyissa meg az értékesítési csatornák funkciót a webhely adminisztrációjában. A Facebook, Google, Pinterest és mások linkjét ingyenesen használhatja.

Termékek hozzáadása

Termékek hozzáadásához használja a Termékek funkciót. A termékadatok megadásakor egy egyszerű szövegszerkesztő áll rendelkezésre. Ide is feltölthet fotókat és videókat a termékekről. Ha inkább a HTML formátumot szeretné használni, akkor ez a lehetőség is rendelkezésre áll.

Termék hozzáadása
Új termék hozzáadása

A lenti görgetés során eszközöket talál a média URL-eken keresztüli beszúrásához, fájlok hozzáadásához, árakhoz, készletkövetéshez, szállításhoz, termékváltozatokhoz stb. Itt adhatja meg a termék címét és leírását , és szerkesztheti az oldal URL-jét az egyes termékek optimalizálásához .

SEO beállítások
SEO beállítások

A beágyazott terméket vázlatként mentheti, vagy azonnal felteheti a webhelyre. A termék állapota oldal jobb oldalán található ablak használható ehhez az opcióhoz. A felső sávban az Eldobás gomb jelenik meg a törléshez, a Mentés gomb pedig a behelyezett áruk mentéséhez.

Jelentések

Az értékesítésről, a látogatók számáról, az átlagos rendelési mennyiségről és a kiválasztott szállítási módokról aktuális jelentések az adminisztrációs részben találhatók. Analytics . Áttekintést kap továbbá arról is, honnan érkeznek webáruházának vásárlói, mekkora a forgalma, hogyan mozognak a vásárlók az e-shopban és további hasznos információkat kaphat az áruház folyamatos fejlesztéséhez, növekedéséhez.

Elemzések és jelentések
Elemzések és jelentések

Adjon hozzá marketingeszközöket

Használja a Marketing funkciót az értékesítési támogatás beállításához kiválasztott marketingeszközökkel . Az Áttekintés alatt olyan testreszabható sablonokat talál, amelyek segítenek az ajánlott értékesítési csatornák használatában.

Az ügyfelek viselkedésének megfelelően marketing, e-mail marketing és személyre szabott automatizált marketing alkalmazásokat is hozzáadhat. Azok számára, akiknek nincs tapasztalatuk az online marketingben, gyakorlati tanácsok is vannak. Az online kampányok eredményei a Kampányok részben jelennek meg.

Értékesítési promóciós sablonok
Sablonok a könnyebb értékesítési támogatáshoz

Kedvezménybeállítások

A Kedvezmények funkció lehetővé teszi a kedvezmények igénybevételét az e-shopban. A beállítás fix összeggel vagy százalékos értékkel lehetséges. Beállíthat ingyenes szállítást vagy „vásároljon egy terméket, és kapjon egy másikat ingyen” promóciót is. Ezenkívül beállíthatja, hogy mely termékekre vonatkozik az esemény, a felhasználás feltételeit és egyebeket.

Szállítás, fizetés és egyéb beállítások

A Beállítások adminisztráció menü alján találhatók az e-shop több elválaszthatatlan részének beállítására szolgáló funkciók. Itt kiválaszthatja a fizetési lehetőségeket, a szállítást, az ügyfélnek küldött értesítéseket és hasonlókat.

E-shop beállításai
E-shop beállításai

Kényelmes keresés az adminisztrációban

Könnyedén eligazodhat az e-shop létrehozásában és működtetésében, egy áttekinthető ügyintézésben. Előfordulhat azonban, hogy eleinte nem talál valamit. A rendszer megalkotói is gondoltak egy ilyen helyzetre.

Az oldal tetején található egy adminisztrációs keresőablak. Csak kezdje el beírni, amit keres, és látni fogja az összes releváns eredményt.

Shopify beállításai
Forgalmi beállítások, fizetések stb.

Az ügyintézés csehül is

Ha nyelvtudása zavarja a Shopify-val végzett munkát, lehetőség van a rendszer cseh nyelvű használatára . Az oldal jobb felső sarkában a nevére kattintva megjelenik a Fiókkezelés opció. Fiókját szerkesztheti, ha rákattint. Itt találja a nyelv megváltoztatásának lehetőségét.

Nyelv váltás
Nyelv váltás

A szolgáltatások árai

Shopify szolgáltatások megrendelésekor három árcsomag közül választhat.

 • Basic Shopify 29 USD / hó,
 • Shopify 79 USD / hó,
 • Speciális Shopify 299 dollárért / hó.

Különböznek például az adminisztrációhoz hozzáférő személyek számában, az árak több valutában történő hozzáadásának lehetőségében és a külföldi fióktelepek adaptálásában.

Shopify áras csomagok
Ár csomagok

Shopify Lite

A kisvállalkozások számára külön Shopify Lite-csomagot hoznak létre, mindössze 9 USD/hó áron. Elrejti a lehetőséget azon kereskedők számára, akik személyes értékesítést alkalmaznak, vagy bármely meglévő oldalról e-shopot hoznak létre a Vásárlás gomb segítségével. A következő funkciókat kapja:

 • pénzügyi jelentések,
 • ügyfélprofilok,
 • megrendelés kezelés,
 • termékmenedzsment,
 • termékadatok QR kóddal,
 • saját kedvezmények.

A Shopify előnyei és hátrányai

A Shopify egy áttekinthető rendszer, amelyben többet kap, mint egy eszközt egy teljesen működőképes e-shop létrehozásához. A legnagyobb előnyöknek tartom:

 • az ügyintézés egyértelműsége,
 • e-shop létrehozásának lehetősége annak méretétől és termékszámától függetlenül,
 • szabadon elérhető és fizetős sablonok választéka az üzlet különböző területeire,
 • világos, reszponzív témák a könnyű ügyfélorientáció érdekében,
 • a témák testreszabásának és saját feltöltésének lehetősége,
 • integrált marketing eszközök, amelyeket még egy kezdő is használhat,
 • minőségi műszaki támogatás, beleértve számos utasítást,
 • számos funkció az e-shop működtetéséhez és fejlesztéséhez,
 • funkcionalitásbővítő alkalmazások
 • az értékesítés és a marketingeszközök hatékonyságának elemzése,
 • kapcsolat más értékesítési csatornákkal,
 • SEO eszközök minden termékhez, kategóriához és oldalhoz, amelyekben lehetőség van az URL módosítására,
 • kedvezmény beállítási lehetőségek.

Hátrányok

A szlovák ügyfelek számos előnye ellenére nem fognak örülni annak, hogy a Hajógyárra, a DPD-re és a Fakturoidra kifizetik a jelentkezéseket.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here