WordPress – import és export eszközök

Hogyan lehet importálni és exportálni a WordPressben? Ebben az oktatóanyagban megmutatom, hogyan használhatja az alapvető WordPress eszközöket tartalmak importálására és exportálására más rendszerekről.

WordPress import export

A WordPress adminisztrációjában számos eszköz áll rendelkezésre. Sokukat már említettem a kézikönyv korábbi részeiben. Most pedig nézzük meg közelebbről, hogyan lehet tartalmat más rendszerekről és a Kategória- és Márkakonverter eszközről az internetre juttatni.

WordPress importáló eszközök

WordPress import
WordPress import

Ez a funkció számos lehetőséget kínál a tartalom bejuttatására a WP-be. Például a Blogger, a LiveJournal, a Moveable Type és a TypePad, valamint a Tumblr kínálatából . Ezenkívül importálhat cikkeket RSS-ből, OPML-hivatkozásokat és tartalmat más WordPress-webhelyekről.

Például, ha más WP-webhelyekről szeretne tartalmat szerezni, telepítse a WordPress Importer beépülő modult . Ehhez kattintson a Telepítés most hivatkozásra a WordPress sorában. A telepítés után kattintson az Importőr futtatása elemre. A megnyíló ablakban válassza ki a letölteni kívánt fájlokat.

Ha más webhelyekről szeretne tartalmat importálni, telepítse a megfelelő beépülő modult a listából. Ha a telepítés előtt részletesebb információkat szeretne megtudni a beépülő modulról, kattintson a Részletek gombra a megfelelő sorban.

💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Bluehost vagy SiteGround.

Kategória és márka átalakító

Kategória és márka átalakító
Kategória és márka átalakító

Az eszköz használatához a WordPress adminisztrációs menüjében az Importálás opciót kell választania. A telepítés után kattintson az Importőr futtatása elemre. Egy új oldalra kerül, ahol kiválaszthatja, hogy mely kategóriákat (címkéket) kívánja konvertálni. A képernyő tetején válassza ki a kívánt konverziótípust, ahol a következő gombok találhatók: Kategóriák címkékhez és Címkék kategóriákhoz .

WordPress exportáló eszköz

WordPress export
WordPress export

Az Export funkció az adatok HTML formátumba történő exportálására szolgál. A WP XML formátumban menti az exportált adatokat a számítógépére. Exportálhat cikkeket, oldalakat és multimédiát, valamint az oldal teljes tartalmát, beleértve a megjegyzéseket és a navigációs menüt. Az exportált tartalom ezután az Import funkció segítségével feltölthető egy másik WordPress oldalra.

💡 Tipp: Ajánlom a hitelesített Divi és Avada multifunkciós sablonok használatát. Kitűnő tapasztalataim vannak a Elementor is.

Személyes adatok exportálása és törlése

WordPress a személyes adatok exportálásához
WordPress a személyes adatok exportálásához

A WordPress lehetőséget kínál személyes adatok exportálására és törlésére is. A lépések végrehajtásához kattintson a megfelelő funkcióra a WP adminisztrációjában az Eszközök részben. Egy adott webhely-felhasználó személyes adatainak exportálásához vagy törléséhez írja be a felhasználónevét vagy e-mail címét a megfelelő mezőbe.

Ezután kattintson a Kérés elküldése gombra. Ezután e-mailben meg kell erősítenie kérelmét. A kérést közvetlenül a webhelyen is megerősítheti vagy törölheti.

💡 Do you want a faster ⏱ website? Website speed is important for both visitors and SEO. I got the best results thanks to the WP Rocket plugin, which I highly recommend.

WordPress XML és CSV import – wpallimport

wpallimport – előnézet
wpallimport – előnézet

Ha speciális tartalomszerzésre van szüksége, akkor a wpallimport plugint és a wpallexportot ajánlom exportáláshoz. A WP All Import beépülő modult használom a tartalom klienswebhelyekre való migrálásához/kitöltéséhez. A WP All Export segítségével exportálom az adatokat a forrásoldalról.

Ez a bővítménycsomag meglehetősen drága, de sok mindenre képes – importálni termékeket a WooCommerce-be, képeket, egyéni mezőket, kategóriákat és címkéket. Számos beépülő modullal működik, mint például a WPML , ACF és hasonlók.

A wpallimport képességeinek bemutatása a saját cikkét foglalná el. Azt javaslom, hogy nézze meg ezt az oktatóanyagot a dognettől .

wpallexport – előnézet
wpallexport – előnézet
Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here