Hogyan telepítsünk sablont a WordPress-be

Útmutató a sablon WordPress-be való telepítéséhez. Számos ingyenes és prémium telepítési sablon közül választhat. A kiválasztott témát aktiválni kell.

Hogyan telepítsünk sablont a WordPress-be

Tetszés szerint testreszabhatja webhelye megjelenését. Egyes szerkesztési funkciók a választott sablontól függően változnak. Azonban a legtöbb szerkesztés, amelyről írni fogok, minden WordPress témában elérhető.

Válasszon WordPress-sablont webhelyéhez

A webhely megjelenését nagyban befolyásolja a választott WordPress téma. Néhány alapvető sablon előre telepítve van a WordPressben . Ezeket a Megjelenés a WordPress adminisztrációjában találja meg. Kattintson a Megjelenés elemre a megtekintéséhez> Témák .

A telepített sablonok WordPress listája
A telepített sablonok listája

Az aktív sablon az oldal tetején található. Az itt található többi téma telepítve van, de nem aktív. Ha szeretné összehasonlítani, hogyan nézne ki webhelye egy másik téma használatával, ez lehetséges.

Élő előzetes a témában

Mutasson egy adott sablon fölé. Számos funkció fog megjelenni. Kattintson az Élő előnézet gombra, hogy új ablakba lépjen. Itt választhatja ki, hogy melyik cikket vagy oldalt szeretné megtekinteni az új sablonban. Megpróbálhat néhány módosítást is végrehajtani, hogy jobban el tudja képzelni, hogyan nézne ki az oldal egy adott téma használatával.

Ha nem tudja, hogyan válassza ki a megfelelőt a számos elérhető téma közül, a legjobb sablonok kiválasztásáról szóló cikkem segíthet.

Hogyan telepítsünk sablont

Ha egyik előre telepített téma sem felel meg Önnek, választhat másikat. A sablont az Új hozzáadása gombra kattintva telepítheti. A megjelenő oldalon szabadon elérhető WordPress témák között kereshet.

A WordPress.org webhelyen is megtalálhatja őket. A listát az Ajánlott, Népszerű, Legújabb vagy Kedvenc témák szerint rendezheti. A mező segítségével egy adott témakört is kereshet.

Ha a témakörök listájában egy adott sablon képe fölé viszi az egérmutatót, három gombot fog látni :

WordPress sablonok hozzáadása
Új sablon hozzáadása

Részletek és előnézet – egy új ablak nyílik meg a téma előnézetével és részleteivel.
Telepítés – Kattintson a sablon letöltéséhez webhelyére.
Előnézet – megjelenik a téma előnézete.

Ha talál egy Önnek tetsző témát a WordPress-témák listájában, vigye az egérmutatót rá. Megjelenik a Telepítés gomb. Erre a gombra kattintva telepítheti a sablont.

💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Webonic.

Az új WordPress sablon aktiválása

A kiválasztott témakör aktiválásához a telepített témák listájából kattintson az Aktiválás gombra, amely akkor jelenik meg, ha a kurzort a sablon előnézeti képe fölé viszi . Egy másik lehetőség, ha a sablon képére kattint, hogy a Téma részletei ablakba kerüljön. Alul találod az Aktiválás gombot.

Hogyan lehet aktiválni egy WordPress sablont
Hogyan lehet aktiválni egy WordPress sablont
💡 Do you want a faster ⏱ website? Website speed is important for both visitors and SEO. I got the best results thanks to the WP Rocket plugin, which I highly recommend.
Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here