Az SMTP beállítása a WordPressben

Nem lehet a honlapjáról e-mailt küldeni? Ezt a gondot megoldhatja az SMTP beállításával a WordPressben. Megmutatjuk, hogyan fogjon hozzá.

Az SMTP beállítása a WordPressben

A WordPress az e-maileket a php kódon keresztül küldi. Néhány tárhelyen azonban ez a funkció nincs konfigurálva vagy teljesen le van tiltva. Ilyen esetben a postája nincs kézbesítve. Ezért ebben a cikkben arról lesz szó, hogy hogyan tudja ezt a problémát egyszerűen megoldani az SMTP beállításával a WordPressben.

Mi az SMTP?

Az SMTP egy egyszerű levélküldési protokoll (az angol simple mail transfer protocol), amely lehetővé teszi az e-mailek továbbítását az állomások között.

WP Mail SMTP plugin

Első lépésként telepítenie kell a WP Mail SMTP plugint. A telepítést a webhely adminisztrációs felületén tudja elvégezni Pluginek > Új hozzáadása. A telepítés után az adminisztrációs felületen a menüben új elem jelenik meg.

E-mail cím létrehozása a cPanelen keresztül

Ha e-maileket szeretne küldeni egy webhelyről, létrehozhat egy új e-mail címet a domain nevével. Az eljárás egyszerű:

Előbb hozza létre az e-mail fiókot. Megmutatjuk, hogyan tudja ezt megtenni a cPanelen. Ha a tárhelye szolgáltatója más fiókkezelési rendszert használ, akkor hozzon létre egyet egy másik tárhelyszolgáltatáson. A létrehozás folyamatának nagyon hasonlónak kellene lennie.

A tárhelyszolgáltatónál jelentkezzen be a fiókjába. Ezután a menüben keresse ki az E-mail > E-mail fiókok funkciókat.

cPanel Vytvorenie e-mailového účtu
Az e-mail fiók kialakítása

A képernyőn egy űrlapot fog látni, melyben az összes szükséges információt kitölti. Ha szeretné, hogy az e-mail cím tartalmazza az Ön doménjének megnevezését, ne feledje a tárhely alapbeállításában megcserélni.

cPanel údaje e-mailu
Adatok az e-mail beállításához

Mielőtt elkezdi használni az új címet az üzenetek küldésére a WordPressben, a tárhelyszolgáltató menüjében keresse ki az adatokat:

  • Az új e-mail gazdagépe
  • Bejelentkezési port

Ha nem fogja tudni, hogy hol találja, forduljon a tárhely ügyfélszolgálatához.

💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Bluehost vagy SiteGround.

Az SMTP beállítása a WordPressben

A beállításhoz a webhelye adminisztrációs felületén kattintson a WP Mail SMTP > Beállítások. Itt megtudja adni az összes szükséges adatot.

A küldő e-mailje — e-mail cím, amelyről az üzenetek küldve lesznek. Ez a cím a címzettnél, mint a levél küldőjének címe jelenik meg.

A küldő neve — itt beállíthatja a küldő nevét, ami megjelenik az üzenet címzettjének.

A küldő nevénél és e-mail címénél található a Force From Email sor. Ha ebben a sorban bejelöli a négyzetet, akkor a Küldő e-mailje vagy a Küldő neve minden e-mailnél használva lesznek és figyelmen kívül hagyja a többi plugin által beállított értékeket.

WP mail SMTP nastavenia

Az adatok beállítása:

Visszatérítési út — a visszatérési út jelzi, hogy hová kell küldeni az értesítéseket a nem kézbesített üzenetekről. Jelöléssel beállítja az Ön e-mail címét.

Mailer (címezőgép) — válassza ki, hogy az e-mailek SMTP segítségével vagy PHP funkcióval lesznek e elküldve. A példában az Other SMTP-t választottuk.

SMTP szolgáltató — töltse ki a gazdaszervert. Olyan ismert szolgáltatások közül választhat,mint a Gmail, Mailgun és SendGrid. Lehetőség van másik szolgáltató kiválasztására is.

WP mail nastavenia

Titkosítás — hátrom lehetőség közül választhat. A szerverek többségénél a TLS titkosítás kiválasztása javasolt. Néhány szerver a TLS-t és a SSL-t is használja. Ilyen esetben jobb a TLS-t választani. A szervere által használt titkosításról szóló információt a tárhelyszolgáltatótól kaphat.

SMTP Port — általában a 465 használt. Ezt a számot adja meg a Google szolgáltatónál is.

Auto TLS — ez a gomb automatikusan bekapcsol. Csak akkor kapcsolja ki, ha a szerver helytelenül van konfigurálva, ami problémákat okozhat.

Nastavenia host a port
WP mail beállítások

Hitelesítés — ha ezt a gombok deaktiválja, akkor a felhasználó és a jelszó mezők nem jelennek meg.

Felhasználó — itt beállíthatja a felhasználót az SMTP szerverre bejelentkezéshez. Használhatja az e-mail címét.

Jelszó —jelszó az SMTP szerverre való bejelentkezéshez. Erős jelszó használatát javaslom.

Minden adat kitöltése után ne feledje megnyomni a Save Settings gombot.

WP mail nastavenia - 2. časť obrazovky
WP mail beállítások – a képernyő 2. része
💡 Tipp: Ajánlom a hitelesített Divi és Avada multifunkciós sablonok használatát. Kitűnő tapasztalataim vannak a Elementor is.

Teszt e-mail küldése

Végezetül a beállításokat teszt e-mail küldésével próbálhatja ki. Görgessen az oldal tetejére. A plugin menüjében megtalálja az Email Test lehetőséget. Ha rákattint, akkor ez az oldal jelenik meg:

Odoslanie test e-mailu
Teszt e-mail elküldése

Sent To — nastavte adresu, na ktorú má byť testovací e-mail odoslaný.

HTML — tu zvolíte, či bude správa odoslaná ako čistý text alebo v HTML formáte.

E-mail odošlete kliknutím na Send Email.

A WP Mail SMTP Pro előnyei

A Pro verzió az alapverzióval ellentétben a következő hasznos funkciókat is kínálja:

  • White Glove Set Up szolgáltatás – a WP Mail SMTP telepítése és konfigurálását Ön helyett szakember végzi.
  • Email Log – az Ön webhelyéről elküldött összes e-mail listája. Leginkább azoknak a honlapoknak előnyös, ahonnan sok automatizált küldenek, mint pl. fórumok, webshopok stb. Így egyszerűen és egy helyen tudja ellenőrizni a honlap tevékenységét.
  • Értesítéskezelés – lehetővé teszi ellenőrizni, hogy a honlap milyen értesítéseket küld.
  • Amazon SES integráció, Gmail / G Suite, Mailgun, Office 365, Outlook.com, SendGrid…
💡 Do you want a faster ⏱ website? Website speed is important for both visitors and SEO. I got the best results thanks to the WP Rocket plugin, which I highly recommend.

Az esetleges problémák megoldása

A leggyakoribb probléma, ami az SMTP beállításnál a WordPressben felmerül az a helytelen gazdagép, titkosítás vagy port megadása. Ezeket az információkat a szolgáltatója megadja Önnek. Ha a beállítás nem működik, akkor bizonyosodjon meg róla, hogy helyesen adta-e meg őket.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here