Canva Review: Érdemes-e használni ezt az online eszközt?

Függetlenül attól, hogy egy egyszerű blog vagy egy összetett e-shop tulajdonosa, valamikor egyszerűen szüksége lesz egy grafikus eszközre a képek, illusztrációk és egyéb vizuális elemek létrehozásához és kezeléséhez.

De mi a teendő, ha nem hivatásos tervező vagy grafikus?

Ebben az esetben mindenképpen érdemes megfontolni a Canva online eszközt – egy egyszerű programot, amellyel gyorsan és kényelmesen készíthet bannereket, bejegyzéseket vagy akár plakátokat.

Canva értékelés

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy mi is pontosan a Canva, hogyan működik, és megnézzük ennek az eszköznek több hasznos funkcióját is.

Mi az a Canva?

A Canva egy online eszköz különféle grafikai elemek, képek és egyedi dizájn létrehozására.

Segítségével az internetezőknek lehetőségük nyílik saját sablonjaik, logóik, bannereik létrehozására és szerkesztésére a közösségi médiához stb.
A Canva ingyenes verzióban (bizonyos korlátozásokkal) vagy prémium csomagként (extra lehetőségekkel) használható.

Ki használja a Canvát?

Grafikai eszközként a Canva számtalan felhasználási területtel rendelkezik. Legyen Ön vállalkozó, szabadúszó, vagy csak grafikát szeretne készíteni a webhelyén, a Canva gyorsan és egyszerűen meg tudja csinálni.

A Canvát például a következőkre használhatja:

 • Blog – ha Ön blogger vagy tartalomíró, akkor biztosan értékelni fogja a Canvát, mint egy egyszerű eszközt, amellyel szemléltető képeket, grafikonokat stb. webhelyéhez.
 • E-shop a bloghoz hasonlóan a Canva-t használhatod termékeid képeihez, terveződizájnerek az e-shop oldalain, ikonok és sok más látványelem, amire egyszerűen szükséged van egy e-shopban.
 • Vállalati weboldal – A Canva egy nagyszerű eszköz a vállalati weboldal tervezésének koordinálására is. A Canvának köszönhetően olyan logókat, céges grafikákat vagy bejegyzéseket tervezhet az interneten, amelyek egységesek lesznek az összes weboldalon .
 • Közösségi média – az egyik fő oka annak, hogy a Canva olyan népszerű, éppen az illusztrációk, képek és bejegyzések létrehozása a közösségi hálózatokon, például a Facebookon vagy az Instagramon. A Canva segítségével előre elkészíthet sablonokat, amelyeket rendszeresen felhasználhat bejegyzéseihez.
 • Szórólapok és transzparensek reklámozása – akár étterem, akár hagyományos üzlet tulajdonosa, akár egyszerűen csak rendezvényt szervez, a Canva segít gyorsan elkészíteni szórólapokat, posztereket, transzparenseket vagy egyéb promóciós anyagokat.
 • Merch – A Canva használható nyomatok és fényképek készítésére olyan árucikkeken, mint például pólók, bögrék, naptárak stb.
  Képeslapok, névtáblák stb. – gyorsan kell készítenie egy gyönyörű képeslapot vagy meghívót családja és szerettei számára? A Canvában ezt gyorsan, egyszerűen és mindenekelőtt ingyen megteheti.

Mit kínál a Canva?

1. A funkció rugalmassága

A Canva számtalan funkciót, sablont és lehetőséget rejt a saját grafika létrehozásához és szerkesztéséhez. A legérdekesebb funkciók közé tartozik például:

Szűrők – a szűrők segítségével gyorsan és egyszerűen szerkesztheti a fényképeket a közösségi médiában közzétett bejegyzésekhez. a média.
Rács – ha kollázsok készítését tervezi, rácsokat is használhat ezek elkészítéséhez.
Ikonok – A Canva számtalan ikont és matricát kínál, amelyeket közvetlenül beilleszthet a képeibe.
Betűtípus létrehozása és szerkesztése – a Canvában a betűtípusok széles skálájából választhat, vagy feltöltheti és szerkesztheti saját betűtípusát.
Csapatadminisztráció – A Canva lehetővé teszi, hogy felhasználókat vegyen fel csapatába, aminek köszönhetően megoszthatja és szerkesztheti a webhelyéhez szükséges összes grafikai elemet.

2. Nyelvi támogatás

Ha nem jártas az angol nyelvben, könnyen beállíthatja a szlovák vagy a cseh nyelvet (vagy más nyelvet) a Canvában.

3. Egyszerű felület

A Canva mint eszköz nagyon intuitív (és hűvös). Regisztráció után azonnal egy érdekes és szórakoztató felület fogad, melyben gond nélkül navigálhatsz majd.

4. Nagyszerű támogatás

Bármilyen probléma esetén írhat a Canvy ügyfélszolgálatának – általában másnap tudnak válaszolni.

Hogyan kell használni a Canvát?

A Canva használatához először regisztrálnia kell – természetesen a regisztráció ingyenes, és csak néhány másodpercet vesz igénybe:

1. Látogassa meg a Canvy kezdőlapját .

Canva regisztráció 1

2. Kattintson az „ Ingyenes regisztráció ” gombra.

Canva regisztráció 2

3. Regisztrációkor lehetősége van e-mailben vagy más platformon (pl. Facebook, Apple, Microsoft stb.) keresztül regisztrálni.

Canva regisztráció 3

4. Töltse ki a regisztrációs adatokat (e-mail cím).

Canva regisztráció 4

5. Adja meg a fiók nevét, és erősítse meg a regisztrációt az e-mail címen (a regisztrációs kód használatával)

Canva regisztráció 5

A Canva ezután létrehoz egy fiókot, és máris elkezdhet dolgozni! Most nézzük meg a Canva alapvető áttekintését.

Áttekintés

A Canvy ingyenes verziójával egy egyszerű eszköztár fogadja Önt, amelyet a terv létrehozásakor fog használni. Ezek közé tartoznak a következők:

 • Dokumentumok – alapdokumentum vizuális tartalom létrehozásához a dokumentumokban.
 • Táblázat – egyszerű és gyönyörű asztalok létrehozása.
 • Prezentációk – itt készíthet különféle típusú prezentációkat különböző méretekben.
 • Közösségi média – olyan képek létrehozása és szerkesztése, amelyeket a népszerű közösségi médiában használhat. hálózatok, mint például az Instagram, a Facebook vagy a Linkedin.
 • Videók – bár a Canva főként a statikus grafikára összpontosít, egyszerű videók készítésére és szerkesztésére is használható, amelyeket aztán felhasználhat a közösségi médiában és a YouTube-on.
 • És még sok más – a Canva-ban számtalan formátumot használhat, csak kattintson a „Tovább” gombra, és különféle tervezési lehetőségeket és formátumokat fog látni.
Canva áttekintése

A fő tervezési menü mellett van egy oldalpanel is, amely segít a grafikák kezelésében és a terv megosztásában más felhasználókkal:

 • Kezdőlap – egy egyszerű gomb, amellyel bárhonnan visszatérhet a fő Canvy áttekintéshez.
 • Sablonok – ez a „sablonok” – témák széles választéka, amelyek közül választhat ingyenes és fizetős változatban is.
 • Projektek – egy adminisztrációs mappa, amelybe tetszés szerint mentheti és kategorizálhatja az egyes grafikai elemeket. Bár az ingyenes verzió is rendelkezik ezzel a funkcióval, csak korlátozott számú mappát hozhat létre.
 • Márka – prémium szolgáltatás, de 30 napig ingyenesen kipróbálhatja. Ezzel az eszközzel egységes megjelenést hozhat létre a márkajelzések, színek, betűtípusok, logók és egyéb vizuális elemek számára.
 • Tartalomütemező – szintén prémium szolgáltatás, amellyel a naptár szerint ütemezheti a tartalom közzétételét különböző platformokon.
 • Fedezze fel az alkalmazásokat – egy könyvtár különféle kis funkciókkal, amelyeket képek létrehozásakor és szerkesztésekor használhat.
 • Smartmockups – sablonok, ill objektummodellek, amelyeket tetszés szerint beilleszthet és módosíthat a grafikájába.
 • Hozzon létre egy csapatot – egy funkció, amellyel az egyes Canvy-felhasználókat egy helyre kötheti. Ez lehetővé teszi a tartalom megosztását és szerkesztését másokkal, valamint a grafika hatékony kezelését.
 • Kuka – egy egyszerű funkció a nem kívánt tartalom eldobására.
Canva oldalsó menü

Egy egyszerű példa a Canvában

Most pedig nézzük meg, milyen egyszerűen hozhat létre és szerkeszthet pillanatok alatt logót:

 1. Írja be a „ logók ” nevet a Canva keresőjébe.
 2. Ezután válasszon egyet a kívánt sablonok közül.
 3. Miután kiválasztotta, kattintson a „ Sablon testreszabása ” gombra
 4. Ebben a példában lehetősége van a logó egyes elemeinek szerkesztésére (háttér, név, betűtípus, felirat stb.).
 5. További elemeket közvetlenül a számítógépéről is hozzáadhat, ha a bal oldali panelen található ” Feltöltött fájlok ” gombra kattint.

Emellett a Canva számtalan olyan elemet és szöveget kínál, amelyeket logókészítéskor használhat.

Canva példa

Canvy árlista

A Canva 3 változatban használható:

 • Canva Free – a Canva ingyenes verziója, amelyet gyakorlatilag bárki azonnal használhat a regisztráció után (de korlátozott lehetőségekkel).
 • Canva Pro próbaverzió – a Canva ingyenes prémium verziója, amelyet 30 napig ingyenesen kipróbálhat.
 • Canva Pro (11,99 €/hó) – a Canva prémium verziója korlátozás nélkül.
Canva árlista
Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here