Mi az a WordPress? Hol lehet letölteni? Hol találok oktatóanyagokat?

Szeretné tudni, mi az a WordPress? Töltsd le? Hol találhat utasításokat és hogyan kell vele dolgozni? Ebben a cikkben mindent megtalál, amit tudnia kell.

Mi az a WordPress? Hol lehet letölteni? Hol találok oktatóanyagokat?

Mi az a WordPress?

A WordPress egy ingyenes nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer – CMS (Content Management System). PHP és MySQL alapú. A WordPress a GNU GPL (úgynevezett szabad szoftverlicenc) alatt készült. Széles felhasználói és fejlesztői közösséggel rendelkezik.

A WordPress a top 10 millió webhely 30%-át használja [statisztika 2018 áprilisából]. Összesen több mint 60 millió webhelyen fut. A WordPress alapítása 27. 2003 májusában az alapítók Matt Mullenweg és Mike Little.

Ezt a WordPress használati útmutatót a WordPress új verziójához készült PDF formátumban ajánlom.

Mi az a WordPress – emberi beszéd

Egyszerűen fogalmazva, a WordPress a legnépszerűbb közzétételi rendszer webhelyek és blogok számára .

💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Bluehost vagy SiteGround.

Az alábbi képen megtalálod a hivatalos WordPress logót:

WordPress logó

Követelmények

 • A PHP minimálisan szükséges verziója: 7.3
 • A MySQL adatbázis minimálisan szükséges verziója: 5.6
 • A MariaDB minimálisan szükséges verziója: 10.1
 • Az Apache-t vagy az Nginx-et is ajánlom, mint a legrobusztusabb lehetőségeket a CMS futtatásához, bár ezek nem követelmény.
💡 Do you want a faster ⏱ website? Website speed is important for both visitors and SEO. I got the best results thanks to the WP Rocket plugin, which I highly recommend.

Töltse le a WordPress-t

A fájlok jelenlegi szlovák nyelvű verzióját ezen a linken keresztül töltheti le.

A WordPress előnyei

 • Ingyenes – maga a WordPress, valamint számos sablon és bővítmény ingyenes.
 • Nincs szükség programozási ismeretekre – a felhasználó kezelheti webhelyét olyan programozási nyelvek ismerete nélkül, mint a HTML, CSS és PHP.
 • Ingyenes és gyakori frissítések – A WordPress közösség gyakran ad ki biztonsági frissítéseket, valamint új funkciókat.
 • Többnyelvűség – a WordPress magja, valamint számos bővítmény és téma a legtöbb nyelvre le van fordítva, beleértve a szlovákot is. Így készíthet többnyelvű WordPress-webhelyet .
 • Rengeteg ingyenes sablon és modul – a WordPress előnyei közé minden bizonnyal számos meglévő kiegészítőt is felvehetünk.
 • Könnyű használat – cikkkészítés, médiakezelés és tartalomkészítés egyszerű adminisztrációja.
 • Széles felhasználói közösség – számos fórum van, ahol a közösségi szakértők szívesen adnak tanácsot. Részt vehetsz a WordCamp és a WordPress meetup nevű hivatalos találkozókon is.
 • Változtathatóság – a sablonok és bővítmények segítségével a WordPress számos célra használható – személyes blog, céges prezentáció, e-shop, fórum és akár közösségi oldal is.
 • A legtöbb tárhely támogatása – jó azonban ellenőrizni, hogy a webtárhely megfelel-e a WP futtatásához szükséges optimális követelményeknek. Megtekintheti az oktatóanyagomat a legjobb WordPress tárhely kiválasztásáról .
 • Több webhely – több webhely létrehozásának lehetősége egyetlen domainen.
💡 Tipp: Ajánlom a hitelesített Divi és Avada multifunkciós sablonok használatát. Kitűnő tapasztalataim vannak a Elementor is.

Hivatalos WordPress közösségi webhely

Ha jobban szeretné megérteni, mi az a WordPress, tekintse meg a következő webhelyeket is:

Hol kezdjem (oktatóanyagok)

Kezdőknek készítettem egy teljes WordPress oktatóanyagot , amely a következőket is tartalmazza:

Ezt a WordPress használati útmutatót a WordPress új verziójához készült PDF formátumban ajánlom.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here