Collabim – a leggyakrabban használt SEO eszköz Csehországban és Szlovákiában (értékelés)

A Collabim egy kulcsszavak keresésére és elemzésére, linképítésre és az oldalon belüli SEO-ra szolgáló eszköz. Olvassa el az eszköz áttekintését.

Collabim felülvizsgálata

A SEO önmagában egy összetett iparág, amely hihetetlenül sok tevékenységet foglal magában – a kulcsszóelemzéstől a külső linkek létrehozásán át egészen a webhely teljesítményének nyomon követéséig a Google keresőmotorjában.

Szerencsére manapság léteznek olyan SEO eszközök, mint a Collabim, amelyek segítenek ezekben a tevékenységekben, és szó szerint több száz órát takarítanak meg.

A következő sorokban ezért a Collabim eszközről készült áttekintést az Ön számára, annak előnyeivel, hátrányaival, árajánlataival stb.

Mi az a Collabim?

A Collabim egy SEO eszköz , amely segít optimalizálni webhelyét olyan internetes keresőmotorok számára, mint a Google.

Ezzel mérheti a kiválasztott kulcsszavak pozícióit a Google számára, figyelheti a PPC hirdetéseket, nyomon követheti a versengő webhelyek pozícióit, valamint ellenőrizheti az oldalakon található visszamutatókat .

A Collabimot 2011-ben Jiří Koutný SEO specialista hozta létre – a karrierje melletti mellékprojektként jött létre, és azóta egy átfogó eszközzé fejlődött, amely népszerű a Cseh és Szlovák Köztársaságban.

Miért érdemes a Collabimot használni?

A Collabim – mint minden SEO eszköz – sok időt takarít meg a webadminisztrátoroknak , mivel képes automatikusan megkeresni és feldolgozni az adatokat, amelyeket egyébként manuálisan kellene elvégeznie.

Legyen szó kulcsszavak kereséséről és elemzéséről, webhelye SEO optimalizálásának ellenőrzéséről vagy linképítési lehetőségek kereséséről, a Collabim óriási mennyiségű adatot tud generálni, amellyel néhány kattintással dolgozhat.

Mint ilyen, a Collabim a különböző igényű webfelhasználók széles körét lefedheti – legyen szó akár teljesen kezdő SEO-ról, szabadúszókról, e-shopokról, kis blogokról, de akár nagy marketingügynökségekről is.

Milyen funkciókat kínál a Collabim?

A Collabim a SEO területén több ágazatra összpontosít. Érdekes tulajdonságai közé tartozik például:

 • Kulcsszó pozíció mérése
 • PPC hirdetések vezérlése
 • Az oldalakon lévő oldalelemek elemzése
 • Versengő webhelyek kémkedése
 • Backlink ellenőrzés
 • Egyszeri elemzések
 • szent Grál
 • Linképítési lehetőségek keresése
 • Adatok importálása és exportálása
 • Csapatmunka ösztönzése
 • A kialakult projektek archiválása
 • Személyre szabott találatok elemzése a Google keresőben

Most pedig vessünk egy pillantást a Collabim által kínált legfontosabb szolgáltatásokra.

1. A kiválasztott kulcsszavak pozíciójának mérése

A Collabim eszköz alapvető funkciói közé tartozik az oldalak pozícióinak ellenőrzése és elemzése a kiválasztott kulcsszavakra vonatkozóan.

A kulcsszavak mérése a SEO egyik fontos szempontja – ahhoz, hogy megtudja, hogyan teljesít Ön és webhelye a Google-ban, tudnia kell, hogy webhelye valójában hol helyezkedik el a kulcsszavak alapján.

A Collabim gyorsan és egyszerűen segíthet Önnek ezen a problémán: a kiválasztott kulcsszavakhoz tartozó URL-ek pozíciói mellett megmutatja a havi kereséseket is az adott kulcsszavakra, és összehasonlítja pozícióit versenytársai pozícióival .

Ezen túlmenően ez az eszköz egy alapvető kulcsszavas keresést is tud végezni, aminek köszönhetően új lehetőségeket találhat a weben a tartalom létrehozására és optimalizálására.

Collabim - a kulcsszavak áttekintése

2. PPC hirdetések vezérlése

A SEO mellett a Collabim abban is segít, hogy kiderítse, ki hirdet PPC hirdetéseket a kiválasztott kulcsszavakra.

A PPC hirdetések ellenőrzése azonban nem csak a Google keresőjére vonatkozik, hanem a Seznam keresőjére is – ennek esetében meg lehet nézni azt is, hogy a versenytárs milyen címkéket használ rájuk.

3. Helyszínelemzés

A kulcsszavak és a PPC-hirdetések alapvető elemzése mellett a Collabim a HTML-elemek egyszerű vezérlését is kínálja – címcímkék , H1 címsorok, metaleírások, valamint magának az oldalaknak a tartalom vezérlését is .

Bár ez egy viszonylag egyszerű funkció, ezzel gyorsan és egyszerűen megtalálhatja az alapvető SEO hibákat az oldalain, és gyorsan kijavíthatja azokat.

Az oldalon belüli elemeken kívül a Collabim ellenőrizni tudja az oldalak betöltési sebességét , valamint az oldalak más IRL-ekhez való átirányítása során előforduló esetleges hibákat is.

Collabim – áttekintés az oldalon és optimalizálási javaslatok

4. Versengő webhelyek kémkedése

A Collabi egyik érdekesebb funkciója a versenytársak webhelyeinek keresése a keresőkben.

A Collabim néhány kattintással össze tudja hasonlítani az Ön oldalainak pozícióit a versenytársak oldalainak pozícióival, aminek köszönhetően gyorsan áttekintést kap arról, hogy Ön jobb-e, mint más oldalak, vagy szükség van-e bizonyos fejlesztésekre.

5. Linképítési lehetőségek keresése

A Collabimben az Önéhez hasonló oldalak külső visszamutatóinak automatikus keresése is van.

Legyen szó blogokról, listakiszolgálókról vagy fórumcsoportokról származó linkekről, a Sitefinder segít megtalálni azokat a webhelyeket, amelyekkel potenciálisan linképítést végezhet .

Collabim - backlink lehetőségek

6. Visszamutató linkek ellenőrzése

A visszamutató linkek kézi őrzése meglehetősen nehéz és zűrzavaros munka, különösen, ha linkeket vásárol, és több száz külső webhely hivatkozik webhelyére.

A Collabim segíthet ebben a problémában, mivel rendszeres időközönként ellenőrzi az egyes külső backlinkek aktivitását és működését.

Abban az esetben, ha egy bizonyos visszacsatolás leáll, és egy külső webhely nem hivatkozik Önre, a Collabim egyszerűen értesíti Önt a problémáról .

Ez a funkció különösen hasznos a vásárolt linkek esetében, mivel állandó áttekintést kaphat a megvásárolt linkekről és azok értékéről a webhely számára.

Collabim - backlink ellenőrző

7. A Szent Grál

A Szent Grál a Collabi egy speciális funkciója, amely képes elemezni a versengő webhelyeket és a Google-keresésben megjelenő kulcsszavakat.

Bármely weboldal egyszerű beszúrásának köszönhetően rengeteg érdekes adatot kapsz azokról a kulcsszavakról, amelyekre az adott weboldal megjelenik, a rajtuk elfoglalt pozícióival együtt, de egyéb hasznos adatokat is, mint pl. az adott weboldal aktív PPC hirdetései.

Ennek a funkciónak a varázsa teljesen egyértelmű – a Szent Grál segít megtalálni a hiányosságokat a webhely tartalmában, ill. segít megtudni, mely releváns kulcsszavak esetén nem jelenik meg még versenytársaihoz képest.

A Szent Grál úgymond a Collabi „gyöngye”, hiszen számos lehetőséget rejt magában a weboldal jobb optimalizálására.

Collabim – A Szent Grál

8. Bónusz funkciók

A fent említett SEO funkciókon kívül a Collabim számos hasznos „kis” bónuszt is kínál eszközében:

 • Egyszeri elemzés – ezzel a funkcióval egyetlen kattintással áttekintést kaphat a keresésről tetszőleges számú kulcsszóra, valamint további kulcsszójavaslatokat.
 • Egykattintásos jelentés – az átfogó elemzést követően a Collabim egyértelmű jelentést tud készíteni az összes szükséges adattal (pl. forgalom, pozíciók a Google keresőben, backlink adatok stb.)
 • A csapat együttműködésének támogatása – A Collabim lehetővé teszi, hogy megosszon egy fiókot az eszköz több felhasználója között, valamint bizonyos projektekhez való hozzáférési beállításokat, vagy bizonyos tagoknak csak „olvasási” módot biztosíthat.
 • Adatok importálása és exportálása – maga az eszköz összekapcsolható más SEO-eszközökkel, mint például a Google Analytics és a Google Search Console, ami nagyobb rugalmasságot biztosít az adatok Collabimba történő importálásakor.
 • Projektarchiválás – ha új projektbe kezd, nem kell azonnal törölnie a régit! A Collabim minden korábbi projektet archiválhat, és szüneteltetheti a rajta végzett méréseket. Ha vissza kell térnie egy régi projekthez, az archivált webhelyet és annak adatait újra aktiválhatja (és különösen bármikor).

A Collabim eszköz árlistája

Bár a Collabim egy professzionális SEO eszköz, árcsomagjai minden SEO célcsoportot és azok igényeit lefedik – a teljesen kezdőktől kis „költségvetésű”-től a nagy marketingügynökségekig.

A Collabim 8 áras csomaggal érkezik , amelyek mindegyike árával és opcióival a legigényesebbek számára is előnyös szolgáltatásokat kínál:

A Collabim eszköz árlistája

A legolcsóbb INGYENES csomag valóban ingyenes és kezdőknek kínál akár 150 kulcsszó mérését 1 projektenként, átlagos webes pozíciók megjelenítését adott kulcsszavakhoz, visszalinkek regisztrációját és ellenőrzését, valamint egyszeri elemzéseket.

Ahogy minden további csomaggal növekszik az ár, úgy nő a mért kulcsszavak maximális száma, a birtokolható projektek száma és a havonta elkölthető kreditek összege is.

Hogyan kell alkalmazni a Collabim-et

A Collabim használata meglehetősen egyszerű a felhasználó szemszögéből – az eszköz használata előtt természetesen regisztrálnia kell.

Akár közvetlenül a Collabi fizetős csomagjaira szeretne váltani, akár először annak ingyenes, 14 napos verzióját szeretné kipróbálni , a regisztráció nagyon egyszerű – szó szerint egy perc alatt befejezhető.

Az adatok kitöltése és a regisztráció után egy megerősítő e-mailt kap az e-mail címére, és közvetlenül az eszközhöz léphet.

Collabim regisztráció

A regisztráció után az első lépés, amit meg kell tennie, hogy adja meg a domain URL-jét, és válassza ki a nyelvet (néhány egyéb részlet mellett).

Ezután elérheti a Collabi összes elérhető funkcióját:

Collabim domain regisztráció

Egy új regisztráció során a Collabim olyan kulcsszavakat kínál fel Önnek, amelyek relevánsak lehetnek webhelye szempontjából – ha már saját maga választotta ki a kulcsszavakat, természetesen kihagyhatja ezt a lépést, és manuálisan megadhatja kulcsszavait a Collabimban .

A kezdeti menüben minden funkció elérhető egy kattintással – projektjére kattintva jobban áttekintheti kulcsszavait, nyomon követheti a versenyt, linkjeit és linképítését.

Collabim főmenüje

Bár a kezdeti menü elsőre túl bonyolultnak tűnhet, az intuitív navigációját elég gyorsan meg lehet szokni – gyakorlatilag minden funkciónak megvan a maga füle, amely már külön-külön is van felosztva.

Speciális tárgy, ami számodra érdekes lehet, az ún Collabim index – egy relatív érték, amely megmutatja a havi forgalom növekedését vagy csökkenését a kulcsszavak jelenlegi mérései szerint .

Collabim index

Ennek a kis elemnek az a fő előnye, hogy azonnal általános áttekintést kap arról, hogyan teljesítenek oldalai a Google-ban megjelenni kívánt kulcsszavakhoz.

A Collabim is kínálja a sajátját WordPress beépülő modul – widget , amely segít a fontos adatok közvetlen megjelenítésében a webhely adminisztrációjában. Ez a bővítmény azonban már régóta nem frissült, ezért nem javaslom a telepítését.

A Collabim eszköz értékelése (előnyök és hátrányok)

A Collabim egy nagyon szilárd eszköz, amelynek bizonyos területeken nem jelent problémát felvenni a versenyt a SEO területén olyan óriásokkal, mint az Ahrefs vagy a Semrush.

Olyan funkcióinak köszönhetően, mint a Szent Grál vagy az egyszeri elemzés, valami olyasmit is kínál, ami megkülönbözteti magát a többi versenyeszköztől.

Egy apró mínusz azonban a kezelőfelülete, ami nem túl „felhasználóbarát” mindenki számára – a nagy mennyiség miatt A funkciók, amelyek már a kezdeti menüben is megjelennek, néha kissé kaotikusnak tűnhetnek, és nem mindenki tud kényelmesen eligazodni ebben az eszközben.

Másrészt a Collabim az ilyen apró hiányosságokat kompenzálja az áraival – már az a tény, hogy szolgáltatásainak ingyenes változatát is kínálja ár/teljesítmény arányban előnyös csomagokkal együtt, azt jelzi, hogy gyakorlatilag minden célcsoport számára alkalmas. akik érdeklődnek a SEO iránt, szakosodtak.

ElőnyökHátrányok
Akciós árak csomagbanNem túl „felhasználóbarát” felület
Ingyenes 14 napos próbacsomag
szent Grál
Átfogó SEO funkciók
Collabim index

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here