Ördögnév postafiók

Adja át mindazoknak, akiknek e-mailjeik vannak a mobiltelefonjukhoz. Az e-mailekkel történő beérkező levelek kezelése rendkívül addiktív. Akár függővé is válhatunk tőle. Az e-mailek folyamatos ellenőrzése olyan, mint a drog. Kezelni azonban csak akkor tudunk, ha elismerjük ezt a függőséget.

Rendben, maradjunk meg Steven Spielberg filmforgatókönyveinek katasztrofális jóslatai.

Pszichológiai szempontból az e-mail vezérléstől való függés az úgynevezett működési kondicionáló rendszerhez kapcsolódik. Az ilyen működési kondicionálás része az elménk működésének.

Ezt közvetlenül az e-mailezés példájával fogom kifejteni. Az ikonra kattintva (ami új e-mailről beszél) elménk ingert kap, és azt használja a következő lépés megtételéhez (az e-mail megnyitásához). Egy másik javaslat következik, válasz az e-mailre.
Mindez végtelen és mélyen gyökerező kíváncsiságunkból fakad. Ugyanez az elv nyilvánul meg a Facebookon, a Viberen vagy egy másik jól ismert alkalmazás, a WhatsApp messenger esetében is.

Az e-mail fiók folyamatos ellenőrzése azt jelenti, hogy már nem tudunk egyetlen dologra koncentrálni és koncentrálni.
Az e-mail a munkahelyi figyelemelterelés elsődleges oka. Természetesen tiltakozhatsz.
„Nem dolgozom, amikor e-mailekre válaszolok?” Természetesen nem. Sokkal fontosabb, hogy ne gondolj az e-mailekre, és munkaidőben 345 alkalommal nézd meg őket.
Az emberek gyakrabban ellenőrzik postafiókjukat, mint gondolnák. Még ha fizikailag nem is közvetlenül ellenőrzik az e-mailt, legalább gondolkodnak az ellenőrzésen. Ez már elég zavaróan hangzik.

A statisztikák szerint egy átlagos munkavállaló naponta 100-200 e-mailt kap. Ha bevalljuk, hogy minden e-mail megválaszolása akár 1 percet is igénybe venne a dolgozónak, akkor a nap végén kiderülne, hogy 2, esetleg 3 órát töltöttünk postázással.
Ennek a rossz szokásnak a legyőzésének kulcsa az önuralom. Mindenekelőtt meg kell tanulnod kezelni magad. Csak ezután keres segítséget különféle eszközökhöz és eszközökhöz, amelyek megkönnyítik és hatékonyabbá teszik az e-mailekkel való munkát.

A beérkező levelek folyamatos ellenőrzése még a halogatás valamilyen formájához tartozik. Kéz a kézben a halogatás eltereli a figyelmet. Ez a kapcsolat végül azt jelenti, hogy nem azt tesszük, amit kellene, vagy sokkal tovább tart. És még mindig csak az e-mailek ellenőrzéséről beszélünk. Nem a Facebook és egyéb alkalmazások folyamatos csipogására gondolok, amin keresztül kommunikálunk.

apple-mac-mail-ikon

Hogyan harcoljunk ellene?

1.) Kapcsolja ki az értesítéseket

Egyetlen kása sem olyan forró. Azonban nem kell válaszolnia az e-mailre, amikor megérkezik. Még ha valami nagyon fontos információról van szó, ami nem vár, a telefonja be van kapcsolva, az illető telefonon is felveheti Önnel a kapcsolatot.

2.) Óvakodj a multitaskingtól
Tanulmányok kimutatták, hogy a többfeladatos munka hibás információfeldolgozáshoz vezethet, és rosszul tárolódik a memóriában.

3.) Több szervezettség = kevesebb stressz
A különböző leveleket különböző mappákba irányíthatja. Fontos tudni, hogyan kell megfelelően rendszerezni az e-mailjeit. A gyors válaszokat igénylő elsőbbségi e-maileket egy speciális mappába, a többit pedig egy másik mappába továbbítsa, amelyben az e-mailek várni fognak egy ideig.

4.) Állítsa be a határait.
Állítson be időzítőt vagy ébresztőt, amely figyelmezteti Önt, ha a postázási idő lejárt. A munka mellett legfeljebb 4 órát kell töltenie olyan eszközökkel, mint a mobil, laptop vagy táblagép.

5.) Ne írjatok egymásnak e-mailt az irodában.
Állítólag az üzenetek 63%-át a vállalaton belül küldik el egymás mellett ülő kollégáknak. Nem lenne egyszerűbb elmondani az információkat? Ügyeljen azonban arra, hogy ne akadjon el. Ez akkor kontraproduktív lenne. És nem csak a nőket céloztam meg 🙂

Annak ellenére, hogy az emberek utálják az e-maileket, paradox módon szeretik azt az érzést, amikor egy új e-mailt kapnak, amelyen egy ikon villog a mobiljukon.
A megoldás az, ha egyértelműen meghatározza, hogy naponta hányszor nézi át a postaládáját. Ezzel elkerülhető a gyakori böngészés és a vágólap ellenőrzése okozta stressz. Az élet nem csak a laptop, telefon vagy táblagép folyamatos ellenőrzése körül foroghat. Ez hosszú távon azt jelentheti, hogy egyre kevesebb ideje marad szeretteire, családjára, barátaira, hobbira vagy sportra.

Te is azok közé tartozol, akik az e-mail fiókodat ellenségednek tekintik, vagy barátok lettél? Írjátok meg nekünk kommentben 🙂

Ha tetszettek cikkeink, kérjük, támogassanak minket szavazatával az Év Blogere 2015 pályázaton. A szavazásért ajándékot is kapsz. Köszönjük! 🙂

BR_2015_kruh
Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here