Gyermektémák vagy származtatott témák. Használja ki őket teljes mértékben.

Azt kérdezed, hogy mi az a gyerektéma , szlovákul a „származékos téma” és miért érdemes használni? Hogyan fog megváltozni a WordPress oldala, és hogyan lépnek életbe ezek a változtatások a frissítés után?
A következő bejegyzésben többet megtudhat arról, hogyan működik egy származtatott téma, hogyan érdemes használni, és mit ne felejtsen el, ha dolgozni szeretne vele.

Mi az a származtatott téma?

A származtatott téma egyfajta kiegészítés a meglévő WordPress témához. A WordPress kódja szerint ez egy olyan téma, amely örökli a téma funkcionalitását és stílusát, amelyet szülőtémának neveznek). Az ilyen témák a meglévő témák szerkesztésének javasolt módjai.
A statisztikák szerint a WordPress felhasználók akár 85%-a szerkeszti a témáit. De csak 35%-uk használ származtatott témákat. A kód testreszabására való használatával időt és fáradságot takaríthat meg.

A származtatott témáknak lehetőségük van a témát tetszés szerint testreszabni az alapfájlok módosítása nélkül. Mert a származtatott téma létrehozása külön fájlkészletet is létrehoz. A tervezők számára ez azt jelenti, hogy ezek a témák lehetőséget adnak számukra új dizájn létrehozására, miközben megőrzik egy meglévő téma funkcionalitását.

Minden tökéletes, egy dolgot kivéve. Ez a probléma akkor fordulhat elő, ha egyszerre több származtatott témakört szeretne aktiválni. Ez nem lesz lehetséges. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha például egy Storefront témát használ, akkor egy származtatott témát is készített, akkor nem lesz lehetőség „unoka” témát létrehozni további testreszabáshoz. Azonban minden problémának megvan a megoldása, akárcsak ennek. Van néhány intelligens módszer a származtatott téma módosítására anélkül, hogy attól kellene tartania, hogy a korábban végrehajtott módosítások elvesznek.

Hogyan hozz létre saját származtatott témát?

1. Hozzon létre egy témakönyvtárat a WordPress telepítésében

2. Hozzon létre egy stíluslapot a származtatott témával kapcsolatos információkkal

3. Húzza be a meglévő témája „stílus” mappájába ( Húzza be a szülőtéma stílusait)

Ha ezeket a lépéseket sikerül végrehajtani, akkor nincs más dolgod, mint aktiválni a témát. Webhelyének ugyanúgy kell kinéznie, mint korábban. A változás az, hogy mostantól származtatott témát fog használni. Nézzük meg közelebbről ezeket a lépéseket, és mutassuk meg a Twenty Fourteen témával kapcsolatos eljárást.

Először lépjen a témalistára, és hozzon létre egy mappát az új témával. Nevezheted, ahogy akarod. Példámban a témát huszonnégy gyereknek nevezem. Most hozzon létre egy stíluslap fájlt. Nevének -style.css kell lennie. Másolja ki a kódot a képről, és illessze be a létrehozott fájlba.

A kódban látható fontos elemek a téma neve és a sablon.

A „téma neve” megmondja a WordPressnek, hogy mi a neve a témának. Ez a név megjelenik a „témaválasztó” részben. A „sablon” megmondja a WordPressnek, hogy melyik téma az eredeti. Ezen a ponton a témának működnie kell. Kérjük, ellenőrizze ezt az aktiválással és az oldal újratöltésével.

Töltse be a szülőfájl stíluslapját , hogy hozzáadja a listához. Ennek a functions.php fájlban kell lennie. Másolja be a következő kódot ebbe a fájlba.

4. ábra

Ha még csak nem is találta ki a PHP-t, de szeretne néhány változtatást végrehajtani, ne aggódjon. Menni fog. Nyissa meg a stíluslapfájlt, és módosítsa, amire szüksége van.

Van azonban egy kivétel, amely megerősíti ezt a szabályt, a functions.php fájl. Ez a fájl meglévő és származtatott témákban is betöltődik. Ha a származtatott téma függvény egy meglévő témának van alárendelve, akkor a functions.php fájl teljes tartalmát át kell másolnia és be kell illesztenie a származtatott témába. A fejléc szerkesztéséhez másolja ki és illessze be a header.php fájlt a származtatott témába.

Hogyan lehet megfelelően adaptálni egy származtatott témát?

Ahogy fentebb is írtam, unoka témát nem lehet létrehozni, de feltételezem, hogy a páron biztosan változtatni szeretnél. Mondjuk a betűtípust vagy a színt. Kétféleképpen testreszabhatja az ilyen témákat anélkül, hogy elveszítené a WordPress frissítése előtt végzett módosításokat.

1. Egyéni CSS-modul

Ha módosította a CSS-t, javasoljuk, hogy telepítse saját CSS-modulját. Lehetővé teszi a módosítások létrehozását a Testreszabón keresztül, és elmentheti azokat az adatbázisba.

2. Használjon egyéni PHP fájlt

Ha a testreszabása tartalmazza a PHP-t, akkor be kell töltenie saját php-jét. fájlt. Kifejezetten ehhez a témához készült egy téma testreszabási modul , amely nagyobb gond nélkül képes kezelni az ilyen típusú módosításokat.
Ez a modul betölti a functions.php fájlt, amelyet ugyanúgy kezelhet, mint a derivált témában a functions.php fájlt, valamint betölti a stíluslap fájlokat és a javascriptet. Így bármilyen CSS-t vagy JS-t hozzáadhat, és elkészítheti velük saját finomságait.

A WordPress számos oktatóanyagot is kínál a származtatott téma létrehozásával kapcsolatban. Vessen egy pillantást az egyikre.

Ezen kívül találtam két nagyszerű modult, a Child Theme Creator by Orbisius és a Child Theme Configurator kevésbé tapasztalt WordPress felhasználók számára. A modulok közül az első kiválóan alkalmas származtatott téma létrehozására és szerkesztésére. A modulok közül a második elvégzi az összes munkát Ön helyett. Nemcsak a kívánt származtatott témát hozza létre, hanem mindent átmásol a meglévő téma eléréséhez szükséges mappákból és almappákból.

A származtatott téma a tökéletes megoldás azoknak, akik gyorsan és anélkül szeretnének saját e-shopot létrehozni, hogy jelentős változtatásokat kellene végrehajtaniuk egy meglévő témán.

Remélem, hogy ez a bejegyzés segített a származtatott témák kérdésében. Természetesen, ha további kérdései vannak, ne habozzon megosztani őket a megjegyzésekben.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here