Hogyan lehet maximalizálni a WordPress webhely betöltési sebességét

Létrehoztál mostanában weboldalt magadnak vagy valaki másnak? Tehát feltétlenül tudnod kell, hogy ideális esetben 2 másodperc alatt be kell töltenie.

Van blogod? Olvasói biztosan nem akarnak aránytalanul sok másodpercet várni a cikk betöltésére. Biztosan te sem szeretnéd.

A statisztikák szerint 1999-ben az emberek akár 8 másodpercet is hajlandóak voltak várni az oldal betöltésére. Ma már a látogatók negyede elhagyja az oldalt, ha az nem töltődik be 4 másodpercen belül. Mindössze 2 másodperces betöltés akár 87%-kal növelheti a kosár indulását. Az emberek 74%-a mobiltelefonon távozik, ha az oldal nem töltődik be 5 másodpercen belül.

Tehát bármilyen célt is szolgál az oldal, az oldal betöltési sebessége minden esetben kulcsfontosságú. A lassú webhely kevesebb látogatást, kevesebb konverziót, kevesebb vásárlást és kevesebb elégedettséget jelent.

Hogyan teszteli az oldal sebességét?

Van néhány nagyszerű eszköz a betöltési sebesség mérésére. ajánlom GTmetrix vagy Webpagetest. Harmadszor pedig a legjobb, ha manuálisan rakod ki a rakományt. Csak vegye fel a stoppert a mobilján, és mérje meg az időt.

A Page Speed Insights szintén hasznos eszköz a Google-tól. Bár nem mutatja meg az oldal betöltési sebességét, felfedi a cikkben tárgyalt néhány hiányosságot.

A Testmysite eszközt ajánlom a mobiltelefonok betöltési sebességéhez .

Mennyi idő alatt töltődik be az oldal?

Az ideális idő 2 másodperc vagy kevesebb. Legalább ezek az internetezők elvárásai és a Google ajánlása. Természetesen nem mindig sikerül ilyen időt elérni. 3 másodperc is jó. Akárhogy is, a lehető legközelebb kell kerülnie ehhez a 2 másodperchez, és a lehető leghamarabb csökkentenie kell a betöltési időt. Senki sem fog panaszkodni, hogy webhelye túl gyorsan töltődik be.

4 tényező, amely befolyásolja egy WordPress oldal sebességét

 • Internetkapcsolat sebessége – nem lesz hatással a látogatóra
 • Internetböngésző – nem lesz hatással a látogatóra
 • Web hosting
 • WordPress sablon és beállítások

Nézzük meg őket közelebbről.

Internet kapcsolat sebessége

Természetesen minél lassabb az internet, annál lassabban töltődik be a weboldal.

Tekintettel arra, hogy az internet már nem csatlakozik telefonon, mint korábban, és ma már az internetszolgáltatók és a mobilszolgáltatók is nagy sebességű kapcsolatot biztosítanak, ezt a tényezőt nem kell figyelembe venni.

Akárhogy is, nem teheti meg, hogy befolyásolja a webhelyére látogató emberek internetkapcsolatának sebességét.

internet böngésző

Egy másik tényező maga az internetböngésző. Régebben elég jelentősek voltak a különbségek, ma már kisebbek. A leggyorsabb böngészők egyértelműen a Google Chrome és a Firefox .

Sajnos nem tudja befolyásolni, hogy az emberek melyik böngészőt használják, vagy hogy régebbi, elavult és potenciálisan lassabb verziót használnak-e, mert előfordulhat, hogy a régebbi böngésző nem tudja betölteni a webhely vagy a kód egyes részeit.

A webtárhely és annak hatása az oldal betöltési sebességére

Ha egy weblapot szeretne megtalálni egy böngészőn keresztül, akkor alapvetően parancsot ad egy távoli számítógépnek (a weblap helyén található szervernek), hogy hozzáférjen és megtekintse az adott oldal fájljait. Természetesen minél erősebb a szerver, annál gyorsabban töltődik be az oldal.

A szerver teljesítményét a következők befolyásolják:

 • Dedikált erőforrások – minden szerver rendelkezik egy bizonyos teljesítménnyel (RAM – memória; CPU – processzorok). Megosztott tárhely esetén a szerver teljesítményét több weboldal is „megosztja”. Virtuális szerver (VPS) esetén most már az igényeinek megfelelően konfigurálhatja a szerver erőforrásait.
 • Gyors hardver – az újabb SSD-kről sokkal gyorsabban olvashatók az adatok, mint a klasszikus HDD-kről.
 • Hivatkozás – WordPress-oldalak betöltéséhez hozzá kell férnie az adatbázisokhoz és más erőforrásokhoz. Ideális esetben ezeknek az erőforrásoknak egyetlen szerveren kell lenniük a gyorsabb kapcsolat és kommunikáció érdekében. Ha több szerver között vannak elosztva, a betöltés lassabb lehet, ha nincs megfelelően beállítva.

Mire kell figyelni a fogadás során

Természetesen szinte minden tárhelyszolgáltató elmondja, hogy a megoldása szupergyors, mert SSD-k vannak benne, vagy a megosztott tárhelye optimalizált (bármit is jelentsen ez).

De egy megosztott tárhelyre tervezett, optimális működésű és ideális körülmények között működő szerver több száz gyakori weboldal kezelésére képes. Ha már 1000 vagy több van belőlük, akkor előfordulhat, hogy a szerver „szomszédos” oldalakat használ, és ezzel lelassíthatja Önt.

Egy másik példa: egy erős játékos számára, aki büszke arra, hogy nem csak a WordPress-webhelyek gyors tárhelyét kínálja, két WordPress-webhelyem van. Az egyik szerver válaszsebessége 0,53 másodperc a Pagespeed Insights szerint, ami lehetne gyorsabb is, de mondhatjuk, hogy rendben van. De a másik oldalon 2 másodperc volt a szerver válasza. Csak hogy elmagyarázzam, a szerver válasza nem jelenti a teljes oldal betöltését, csak azt az időt, amióta a szerver elkezdte küldeni az oldalfájlokat. Egészen addig, amíg néhány változtatást végrehajtottam a beállításokon, sikerült 1,6 másodpercre csökkenteni a teljes betöltési időt.

Mit jelent? Rossz minőségű tárhelyük van? Határozottan nem. Boldog vagyok, de ez megtanított arra, hogy ne higgyek a gyors hosting állításokban. Egyszerűen, amíg nem teszteli, nem fog semmilyen módosítást végrehajtani a WordPress beállításain, amiről egy pillanat alatt beszélünk, a web nem fog gyorsabban futni. A hosting cég nem hajtja végre ezeket a változtatásokat Ön helyett, még ezek a módosítások sem mindig 100 százalékos garanciát jelentenek a gyors weboldalra egy adott tárhelyen.

Ugyanaz az oldal ugyanazokkal a beállításokkal hol gyorsabban, hol kicsit lassabban futhat. Ezért, amíg nem futtatja élesben a webhelyet, nem biztos benne.

A szerkesztő tippje: a WY vagy a WebSupport tárhely használatát javasoljuk.

Hogyan lehet felgyorsítani a WordPress betöltését

Rendszeres frissítések

Nem csak a WordPress frissítéseire gondolok, hanem a hosting technológiai hátterére is. A legtöbbet a tárhelyszolgáltatónak kell elvégeznie, de gyakran Ön is beállíthat néhány dolgot a tárhely adminisztrációs felületén. Az egyik a PHP 7 frissítése , ha még nem tette meg.

Ha nem ismeri, a PHP egy szkriptnyelv dinamikus és interaktív webhelyek létrehozására. És igen, a WordPress is erre épül.

És miért érdemes legalább a PHP-t 7-es verzióra frissíteni? Mert webhelye jelentős felgyorsulását észlelheti. Számos sebesség-összehasonlítást talál a régebbi verzióval itt , itt és itt .

Ügyeljen azonban arra, hogy sablonja teljes mértékben kompatibilis legyen a PHP új verziójával, különben problémát okozhat egyes elemek megjelenítése a webhelyen vagy a teljes webhelyen.

Válasszon egy sebességre optimalizált WordPress-sablont

A WordPress-sablon kiválasztása a WordPress-webhely létrehozásának három lépésének egyike .

De általában minél több kód van egy oldalon, annál tovább töltődik be az oldal. Ugyanez igaz a helytelenül kódolt sablonokra is.

Számos lehetőség közül választhat a sablonok kiválasztásához a hivatalos WordPress webhelyen. Mivel ingyenesek, nem kell őket rendszeresen frissíteni vagy megfelelően kódolni. Ez a megoldás akkor a legjobb, ha csak most kezdi használni a webhelyeket vagy a blogírást. A bizonyosság kedvéért azonban jobb, ha fizetős sablonba fektet be.

Személy szerint van tapasztalatom a Divi -val (a betöltési sebességet sikerült lecsökkenteni az említett 1,6 másodpercre az eredeti 4 másodpercről) és az OptimizePress -szel , amelyek jól programozhatók, rendszeresen frissítettek és elég gyorsak.

Biztosan találsz mást is így, de ügyelj arra, hogy a programozók a sebességre is gondoljanak – nem csak asztali gépeken, hanem mobil eszközökön is.

Távolítsa el a szükségtelen követőkódokat

Amint azt a fenti bekezdésben olvashatta, minél több kód van az oldalon, annál lassabban töltődik be. A különféle marketingkövető kódok, mint például a Facebook pixel, a webes viselkedést követő eszközök, mint például a Hotjar, a Smartlook és így tovább, szintén problémát okozhatnak ebben a tekintetben.

Ha nem használja őket, távolítsa el őket teljesen, vagy próbálja meg beilleszteni az oldalra a Google Címkekezelőn keresztül, amelyen keresztül különféle kódokat kezelhet anélkül, hogy beágyazná őket az internetre. Ez több kódot helyettesít egynél.

Használja okosan a WordPress bővítményeket

A WordPress bővítmények hasznosak. Ha olyan funkciókat szeretne, amelyek hiányoznak az oldalról, egyszerűen megtalálja a szükséges bővítményt , legyen az ingyenes vagy fizetős.

De minél több van a webhelyén, annál lassabban tud betölteni. Ráadásul, ha rosszul van programozva, a weboldal még jobban lelassulhat. Az alapszabály tehát az minél kevesebb plugin, annál jobb .

Tisztítsa meg az adatbázisát

Webhelye adatbázisa fokozatosan tele lesz szükségtelen adatokkal. Ezért hasznos időnként megtisztítani az adatbázist, például azoktól az oldalverzióktól, amelyekre nincs szüksége. Például egy plugin segít a tisztításban WP-Optimize vagy WP-Sweep. A revíziók maximális számát manuálisan is beállíthatja a wp-config.php fájlon keresztül .

Távolítsa el azokat az elemeket, amelyek betöltése sokáig tart

A webhely népszerű elemei közé tartoznak a csúszkák. Szépek, de teljesen használhatatlan a legtöbb webhely számára, rontják a konverziót , az emberek nem szeretik őket, és ha igen, akkor a legtöbb esetben csak az első dián.

A legrosszabb az egészben: lelassítják az oldalt. Sok silder akár 2 másodperc alatt is betöltődik.

Csúszka betöltési sebessége az oldalon

Forrás: https://soliloquywp.com/wordpress-slider-slow-to-load-heres-why-and-how-to-fix-it/

Ha figyelembe vesszük, hogy ideális esetben az egész oldal 2 másodperc alatt töltődik be, és ezalatt csak egy csúszkát tölt be, ez elég silány teljesítmény. Ezért a legjobb, ha a csúszkát egy gyorsabb elemre cseréljük, amely ugyanazt a célt szolgálja. Vagy ha ragaszkodsz hozzá, keress olyat, ami gyorsabban tölt be.

Csökkentse a szerverhez intézett kérések számát

A böngészőben az oldal domainjének keresésével vagy az oldal hivatkozására kattintva küldje el a kérést arra a szerverre, ahol az oldal található. De ez a követelmény valójában nem egy. Számos létezik – a fájloktól a különféle szkriptekig.

Amint azt már sejtheti, minél több kérés, annál lassabb a betöltés. Mit tehet tehát számuk csökkentése érdekében?

 • A cikkekre kattintva csak az első néhány mondatot jelenítse meg
 • Oszd fel a cikket több oldalra ( használati utasítás )
 • Csökkentse az oldalon megjelenő cikkek számát, például 5-öt
 • Tiltsa le azokat a bővítményeket, amelyekre nincs szüksége
 • Csökkentse a képek/videók számát az oldalon
 • Használja az ún lusta betöltés, ami azt jelenti, hogy az elemek, például a képek vagy videók csak akkor töltődnek be, amikor a felhasználó az oldalon görgeti az elemet, ez vagy ez a plugin.

Képek optimalizálása (tömörítése).

A képek sokkal több helyet foglalnak el, mint a normál szöveges kód. Ezért fontos, hogy olyan képek legyenek, amelyek a lehető legkevesebb adatot foglalják el, miközben megőrzik minőségüket.

Csökkentheti méretüket, mielőtt feltölti a WordPressbe a Tinypng.com webhelyen. Még gyorsabb megoldás a plugin WP Smush vagy EWWW Image Optimization , amely automatikusan zsugorítja a képeket, amikor feltöltik őket a WordPressbe.

Videók beágyazása

A WordPress könnyedén le tudja játszani a rá feltöltött videókat, de sokkal jobb, ha a videót például a YouTube-ra töltjük fel, és a beágyazás funkción keresztül beágyazzuk az oldalunkra. Miért? Mivel a videofájlok általában nagyobbak, és a szerverről történő betöltése az oldalak betöltését is lelassítja.

Használja ki a gyorsítótár előnyeit

A gyorsítótár egy gyorsítótár, amelyet fájlok vagy adatok ideiglenes tárolására használnak, hogy az adatokra vonatkozó jövőbeni kérések gyorsabban megvalósuljanak.

A bonyodalmak egyszerűsítése érdekében csak olyan gyorsítótárazási bővítményeket kell használnia, mint a WP Rocket , a WP Super Cache vagy a W3 Total Cache (javaslom).

A W3 Total Cache segítségével és 3 kép tömörítésével sikerült az eredeti 4 másodpercről 1,6 másodpercre csökkenteni a betöltési sebességet az egyik weboldalamon.

Az oldal betöltési sebessége szerkesztés után

A hotlinking letiltása

A multimédiás tartalmak, például képek vagy videók webhelyén két alapvető módja van. Feltöltheti őket közvetlenül a WordPress-be, vagy hivatkozhat rájuk egy URL-en keresztül, hogy letöltési kérelmet küldjön egy másik szerverről.

Tehát ha közvetlenül tölt fel egy képet a WordPress tárhelyére, akkor a html kódja így fog kinézni:

<img src = „nazovobrazka.jpg”>

Ha egy másik webhelyről származó képet néz meg, a html kód így néz ki:

<img src = „https://domena.koncovka/nazovcudziehoobrazka.jpg”>

Ha ilyen módon tekint meg más webhelyekről származó médiafájlokat, ez nem jelent problémát, hacsak nem szerzői jogvédelem alatt állnak. Ha azonban más webhelyek így jelenítik meg fájljait, az gondot jelenthet, mert más webhelyek kéréseket küldenek Önnek a szerverére. Más szóval, megterhelnék, és ezért lelassítanák.

Ezt fontos szem előtt tartani a nagyobb portálok/webhelyek esetében, amelyek sok képpel vagy videóval dolgoznak. A hotlinking letiltásához adja hozzá a következő kódot a .htaccess fájlhoz:

RewriteEngine bekapcsolva

RewriteCond%{HTTP_REFERER} ^ $

RewriteCond%{HTTP_REFERER} ^ http (s): // (www \.) vasadomena.koncovka /.*$ [NC]

RewriteRule \. (Gif | jpg | jpeg | bmp | zip | rar | mp3 | flv | swf | xml | php | png | css | pdf) $ – [F]

Csak írja be a domainjét az utolsó előtti sorban, az utolsó sorban pedig azt is kiválaszthatja, hogy milyen típusú fájloknál szeretné letiltani a hotlinkinget.

Kódminimalizálás, Gzip tömörítés

Ha megnézi egy WordPress webhely forráskódját (a Chrome-ban a ctrl + uv billentyűkombináció megnyomásával), egy csomó html, css vagy javascript kódot fog látni.

A kicsinyítés / Gzip tömörítés azt jelenti, hogy a látottak kisebbek lehetnek, és ezért kevesebb helyet foglalnak el. Más szóval, az oldal gyorsabban betöltődik.

Egyszerű elven működik. Képzelje el, hogy az oldalon található kód AA BBB CCC DDDDD. Egyszerűen fogalmazva, ez lehet 2A 3B 3C 5D is. Az eredeti tizennégy karakter így nyolcra kicsinyíthető.

Így hasonló elven átveheti webhelye kódját, és több tíz százalékkal csökkentheti azt.

Hogyan kell csinálni? Ez megtehető a fent említett WP Rocket , WP Super Cache, W3 Total Cache bővítményekkel, majd a beépülő modullal. Az automatikus optimalizálás vagy legjobb esetben a kódminimalizálás és a Gzip-tömörítés a WordPress-sablon része.

Programozó kiválasztásakor ügyeljen a legjobb gyakorlatok ismeretére

Ha szeretne egy WordPress sablont az Ön speciális igényei szerint programozni, győződjön meg arról, hogy a fent említett ajánlások nem ismertek a programozó számára, és jól ismerik azokat. Ha egy szép webhely rossz kóddal rendelkezik, az nem lenne előnye.

Ezenkívül képesnek kell lennie arra, hogy minimalizálja az összes PHP-kérést és adatbázis-hozzáférést.

A gyakorlatban a szükségtelen PHP követelmények így néznek ki:

<cím><php bloginfo (‘név’); ?> <php bloginfo (‘leírás’);></ cím>

<link rel = „parancsikon” type = „image / x-ico” href = „& lt? php bloginfo (‘template_url’); ?>/favicon.jpg „/>

<link rel = „stíluslap” type = „text / css” media = „képernyő” href = „<php bloginfo (‘stylesheet_url’); ?>„/>

<link rel = „stíluslap” type = „text / css” media = „nyomtatás” href = „<php bloginfo (‘sablon_url’); ?>/print.css „/>

<link rel = „alternate” type = „alkalmazás / rss + xml” title = „RSS .92” href = „<php bloginfo (‘rss_url’); ?>„/>

Ehelyett normál szöveges html bejegyzésekké kell konvertálni őket, amelyek valahogy így nézhetnek ki:

<cím> A WordPress webhely neve< / cím>

<link rel = „shorcut icon” type = „image / x-ico” href = „http://nazovvasejdomeny.sk/wp-content/themes/sablona/favicon.jpg” />

<link rel = „stylesheet” type = „text / css” media = „screen” href = „http://nazovvasejdomeny.sk/wp-content/themes/sablona/style.css” />

<link rel = „stylesheet” type = „text / css” media = „print” href = „http://nazovvasejdomeny.sk/wp-content/themes/sablona/print.css” />

<link rel = „alternate” type = „application / rss + xml” title = „RSS .92” href = „nazovvasejdomeny.sk/feed/rss/” />

Egy szó a végére

Ha idáig olvastad, akkor gratulálok, mert rengeteg volt. Most azonban sokkal jobban felkészült az oldalbetöltés felgyorsítására, mint a legtöbb ember, aki rendelkezik WordPress-webhellyel.

Természetesen nem kell minden itt említett eljárást alkalmaznia. Kezdje azzal, amit lehet. Ügyeljen arra, hogy ne hagyja figyelmen kívül a képoptimalizálást, mivel ott legtöbbször sok helyet spórolhat meg.

Alternatív megoldásként, ha tudsz más módokat az oldalbetöltés felgyorsítására, oszd meg ezeket a megjegyzésekben.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here