6 tipp az elveszett motiváció helyreállításához

A motiváció alapvető minden szakmai területen. A probléma általában akkor jelentkezik, amikor a motiváció észrevétlenül halványul. A motiváció elvesztését leggyakrabban különféle negatív tényezők befolyásolják, amelyek kívül-belül hatással vannak ránk. A motivációról könnyű beszélni. A gyakorlat általában bonyolultabb.

Nem mindegy, hogy milyen területen dolgozik vagy mit csinál. Az előnyökről és a hátrányokról, vagy a kifogásokról, hogy miért nem működik valami. hosszan tudtunk beszélgetni.
Teljesen normális, hogy jó és rossz dolgok történnek velünk napközben. Ez azonban nem ok a feladásra.
A cikk írásakor egy mondat jutott eszembe. Már nem emlékszem, ki mondta neki. Így hangzott. „A siker eljön, csak abba kell hagynod a negatív dolgokkal és bukásokkal való foglalkozást, és az erőfeszítéseidet és az energiádat a cél elérésére kell irányítanod.”

indíték

Olvassa el az alábbi 7 tippet, hogyan ne veszítse el a motivációt, még akkor sem, ha úgy gondolja, hogy rosszabb már nem lehet.

1.) Emlékeztesd magad arra, hogy mit szeretsz a legjobban a munkádban.

Gyakran van tele a fejünk gondokkal, problémákkal, határidőkkel, és az utolsó dolog, amire gondolunk, az a motiváció, hogy miért tesszük mindezt. Ez logikus. Ebben a helyzetben jó egy pillanatra megállni. A motivációnak két alapvető típusa van. Külső és belső.
Ha a külső típus motivál, akkor olyan külső következményekben keresel motivációt, mint a pénz vagy a dicséret.
Ha a belső motivációt követed, a motivációd a feladat örömében tükröződik. Richard Griggs, a pszichológia professzora azt mondja: „A feladat belső öröme bőséges okot ad az ilyen viselkedésre.”

2.) Találja meg a „miért” okát.

A motiváció a bizonyítási vágy. Ez a sikerhez vezető út része. Jonathan Fields ezt írja: „Arról van szó, hogy közelebb kerüljünk a kívánt célhoz. Ha demotiváltnak, tehetetlennek érzed magad, menj vissza az út elejére, és nézd meg, hova mozdultál ezalatt. Könnyű volt? Alig! Emeld fel a fejed, és találd meg újra a belső motivációdat a továbblépéshez.

3.) Határozzon meg rövid és hosszú távú célokat.

motiváció

Mi az a kérdés az interjún, ami nélkül nem tudod elképzelni az interjút? – Hol látod magad 5 év múlva? mit válaszolnál? És mit vagy hajlandó megtenni, hogy eljuss oda, ahová álmodsz?
A rövid távú célok elérése segít elérni a hosszú távú célt. A rövid távú célok lehetővé teszik, hogy viszonylag rövid időn belül azonnali javulást és változást tapasztaljon. Ez a helyzet a motivációnkat is fokozatosan fokozza. Ezért most nem akarsz mindent. Néhány lépést egyszerűen nem lehet kihagyni.

4.) Tanuld meg elfogadni az elutasításokat.

Ahelyett, hogy az elutasítást negatívumként kezelné, fogadja el és fogadja el azt a tényt, hogy az elutasítás mindannyiunk életének része. Természetesen a visszautasítás normál szintjéről beszélek. Ha csak negatív attitűddel kezdesz találkozni az életedben, ideje elgondolkodnod, hogy minden rendben van-e, és keresd az okokat.

5.) Fontolja meg a lehetséges lehetőségeket és buktatókat.

A kutatások azt mutatják, hogy a sikeres emberek a sikerre összpontosítanak, nem pedig annak lehetőségére, hogy elbuknak vagy elbuknak. A sikeresen motivált emberek a nehéz feladatok sikeres kezelésében keresik az elégedettséget.
Másrészt azok az emberek, akik jobban összpontosítanak a kudarcra, elkerülik a nehéz feladatokat. Miért talán? Kitaláltad. A kudarctól való félelem miatt.
Ez nem túl inspiráló, igaz? Mindenkinek, aki sikeres akar lenni, figyelembe kell vennie a lehetőség vs. kockázat.

6.) Lazíts.

relaxáció és motiváció

Sétálni menni. Tisztítsa meg a fejét, és adjon helyet az új inspirációknak. Csalódottnak és undornak érzi magát? Hagyja el az iroda 4 falát, élvezze a friss levegőt és egy rövid sétát. Meglátjuk mi lesz 🙂

Legyen tiszta asztal, mosakodj meg, önts kávét vagy teát. Ne félj a kritikától. Ő az, aki előre visz minket. Ezért mindig kérjen visszajelzést.
Emlékszel azokra az időkre, amikor egy füzetbe próbáltál egy tökéletesen megírt A-t írni? Ez sem történt azonnal. Nos, nem adtad fel. Emlékezzen az összes kihívásra, amellyel gyermekként szembesült. Akkor nem adtad fel. Akkor miért kellene most feladnod? 🙂

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here