Cikk hozzáadása a WordPresshez

Lépésről lépésre, hogyan adhat hozzá cikket a WordPress-hez az adminisztráción keresztül. Azt is megmutatjuk, hogyan kell közzétenni, és elmagyarázzuk a kategória és a címke közötti különbségeket.

Cikk hozzáadása a WordPresshez

Cikk hozzáadása

Ha új cikket szeretne hozzáadni webhelyéhez, vigye az egérmutatót a WordPress adminisztrációs menüjének Cikkek elemére . Megjelenik az Új hozzáadása opció. Kattintson rá. Vigye az egérmutatót a Hozzáadás lehetőség fölé az oldal tetején lévő eszköztáron , és válassza a Cikk lehetőséget.

WordPress cikkek
Hol találhat cikkeket a WordPressben

Hogyan lehet cikket közzétenni

Cikk létrehozása közben számos funkció áll rendelkezésre a képernyő jobb felső sarkában, a Közzététel nevű mappában.

WordPress Cikk hozzáadása - Közzététel
Cikk hozzáadása – Közzététel

Ha el szeretné menteni a cikket, és később visszatérni hozzá, kattintson a Vázlat mentése lehetőségre, mielőtt elhagyja az oldalt . Itt található egy előnézet gomb és számos egyéb lehetőség is a cikk közzétételének és láthatóságának beállításához. Ha elkészült a cikk, és szeretné közzétenni, kattintson a Közzététel gombra.

A cikk létrehozásakor használt vizuális és szövegszerkesztő funkcióit a Hogyan kell dolgozni a WordPress vizuális szerkesztőben és a Hogyan kell dolgozni a WordPress szövegszerkesztőben című cikkekben ismertetjük.

Kategóriák és címkék

Csoportosíthatja a cikkeket, és címkéket rendelhet hozzájuk. A képernyő jobb alsó sarkában megtalálja a szükséges eszközöket. Beszéljünk arról, hogy miben különböznek egymástól.

Kategóriák és címkék
Kategóriák és címkék

Mik azok a címkék

A címkék vagy a szlovák nyelvű címkék/címkék hasonló tartalmat kombinálnak. A címkék leírják a cikket. Ezek azok a kulcsszavak, amelyek rögzítik a cikkben található információkat. Egy cikkben több is lehet. Létrehozásukkor ne feledje, hogy a kategóriák és a márkák nem lehetnek azonosak.

Mik a kategóriák

A kategóriák egy oldal témakörei vagy szakaszai. Segítenek a webhely látogatóinak tartalmat találni. A kategóriáknak lehetnek saját alkategóriáik.

A kategória és a címke közötti különbség

A különbség jobb megértéséhez tekintse webhelyét könyvnek. A kategóriák olyanok, mint a könyv tartalma, a címkék pedig a könyv indexében felsorolt kifejezések. Például, ha van egy olyan WordPress oldalad, mint én, akkor a kategóriák sablonok lesznek, a Plugins, Tutorials és a tagek például a cikkekben említett pluginek nevei – Akismet, Jetpack és így tovább.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here