WordPress telepítési útmutató

A WordPress telepítése nagyon egyszerű. Csak kövesse az alábbi néhány lépést, és elkezdheti a tartalom létrehozását saját webhelyén.

1. lépés – Domain és webtárhely

Saját webhely létrehozásához először regisztrálnia kell egy domaint, és ki kell választania egy webtárhely-szolgáltatót .

Számos hosting cég kínál lehetőséget a WordPress automatikus telepítésére a webtárhely adminisztrációjában. Egy ilyen telepítésnél csak írja be az URL-t, ahová telepíteni szeretné a WordPress-t, az e-mail címét és a felhasználó jelszavát. Az automatikus szkript minden másról gondoskodik. Így nem kell adatbázist létrehoznia vagy FTP-n keresztül feltöltenie a WordPress-t. Ha a tárhelyszolgáltató a WordPress automatikus telepítését is biztosítja, akkor nem kell tovább olvasnia. A WordPress pillanatok alatt telepítve van.

Automaticka instalacia WordPress
Automatikus WordPress telepítés

Ha a tárhelyszolgáltató nem biztosít automatikus telepítést, folytassa az olvasást.

2. lépés – Töltse le a telepítő fájlokat

A szlovák WordPress mindig megtalálható az sk.wordpress.org és a WP.sk oldalon. A letöltés után csomagolja ki a zip-archívumot.

stiahnutie WP
Honnan lehet letölteni a WordPress-t?

3. lépés – Töltsön fel WordPress fájlokat a tárhelyére

Most fel kell töltenie a kicsomagolt fájlokat a webszerverére FTP használatával. A fájlokat általában egy web , public_html vagy htdocs nevű könyvtárba kell feltölteni .
Figyelem: Ne töltse fel a teljes wordpress nevű könyvtárat, töltse fel annak tartalmát (fájlok és alkönyvtárak).

ftp upload
Fájlok feltöltése FTP-n keresztül

Használhatja az online tárhely-feltöltőt vagy valamelyik programot, mint például a Filezilla , a WinSCP vagy a Total Commander for Windows, vagy a CyberDuck , vagy a Transmit for Mac. A csatlakozáshoz három adatra lesz szüksége: szerver címére, bejelentkezési névre és jelszóra.

4. lépés – Hozzon létre egy MySQL adatbázist

A WordPress működéséhez MySQL adatbázisra van szüksége, vagy új alternatívájára MariaDB adatbázis formájában. Ön hozza létre a tárhely adminisztrációjában.

Figyelem! A létrehozott adatokat be kell majd vinni a telepítésbe, ezért ne felejtse el megjelölni őket.

databaza
Adatbázis létrehozása

A WordPress telepítéséhez szükség lesz egy adatbázisnévre, adatbázis-felhasználóra és jelszóra. Jegyezze fel ezeket az információkat, és próbáljon olyan jelszót választani, amelyet nem könnyű kitalálni.

5. lépés – Telepítés

Eddig csak előkészítő lépéseket tettünk, most magát a telepítést már nem tudjuk telepíteni. Adja meg webhelyének URL-címét a böngészőben a http://www.wp.sk formában, és a WordPress értesíti Önt, hogy az oldal nem tartalmazza a wp-config.php fájlt. Csak kattintson a gombra, és hozza létre.

Megjegyzés: A fájl FTP-vel is létrehozható. A könyvtáradban van egy wp-config-sample.php fájl, amit csak el kell mentened wp-config.php néven!

wpconfig
A wp-config.php fájl létrehozása

A következő oldalon látni fogja a telepítéshez szükséges összes információt. Készítsen elő mindent, amire szüksége van, és kattintson a Menjünk!

Instalacia
Beépítés előkészítése

Adja meg az adatbázis összes adatát, majd kattintson a Küldés gombra.

Megjegyzés: Ha WebSupport tárhelyet használ, akkor az adatbázis létrehozásakor talált információkat a következő formában kell megadnia : /tmp/mysql51.sock vagy : /tmp/mariadb55.sock (egy kettősponttal az elején) az Adatbázis gazdagépben terület.

nastavenie databazy
Az adatbázis adatainak kitöltése

A WordPress ellenőrzi az összes szükséges információt. Ha minden rendben van, a rendszer felszólítja a telepítés futtatására. Csak kattintson a gombra!

Megjegyzés: Ha most hozott létre egy adatbázist, és a WordPress hibát jelez: Nem sikerült létrehozni a kapcsolatot az adatbázissal, ellenőrizze, hogy a megadott adatok helyesek-e. Bizonyos esetekben várni kell egy ideig, amíg az adatbázis létrehozása befejeződik.

spustenie
Indítsa el a telepítést

Az utolsó képernyőn információkra van szükség a webhelyről, a rendszergazdáról és a keresőmotor láthatóságáról. Adja meg a webhely nevét, felhasználónevét, jelszavát és e-mail címét.

instalacia
Telepítés megerősítése

Minden kész! Csak kattintson a WordPress telepítése gombra.

Gratulálunk! Most telepítette a WordPress-t. A webhelyre való bejelentkezés elválasztja Önt a saját tartalom létrehozásától és a webhely szerkesztésétől. Ez alapértelmezés szerint a következő linken található: www.your-domain.com/wp-admin , ahol csak a felhasználónevet és a jelszót kell megadni.

Prihlasenie do WordPress
Jelentkezzen be a WordPressbe

 

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here