Kategóriák hozzáadása a WordPress cikkekhez

Elmagyarázzuk, melyek a WordPress kategóriái és alkategóriái. Megmutatjuk, hogyan adhat hozzá kategóriákat egy cikkhez. Kategóriák létrehozása és rendezése, módosítása és törlése.

Kategóriák hozzáadása a WordPress cikkekhez

Mik a kategóriák

A WordPress webhelyeken található cikkeket kategóriákba csoportosíthatja. A kategóriák a webhelyén található témák. Ez általában hasonló témájú bejegyzések csoportja.

A kategóriáknak lehetnek saját alkategóriáik. Csak a bejegyzések kategorizálhatók. Az oldal nem kategorizálható.

A kategóriáknak köszönhetően az oldal látogatói jobban megismerik az oldal tartalmát. Segítenek abban is, hogy tájékozódjon, amikor egy adott cikkre keres a cikklistában. A kategóriáknak köszönhetően szűrheti a cikkeket.

Hozzon létre egy új kategóriát a WordPressben

Új kategória létrehozásához a WordPressben keresse meg a „Kategóriák” lehetőséget az adminisztrációs menüben.

WordPress hozzáadása kategória
Kategória létrehozása

Új kategória létrehozásához ki kell töltenie az üres helyeket:

Név – ez a kategória neve, amely megjelenik a webhelyen.

Slug – az URL létrehozásához szükséges kategória neve. Nem tartalmazhat ékezeteket és nagybetűket. Az egyes szavakat kötőjellel válassza el. Például a „tengerek és óceánok” kategória esetében ez a „tengerek-óceánok” lesz.

Szülőkategória – Ha több kategória van az oldalon, amelyeknek saját alkategóriái vannak, beállíthatja, hogy melyik kategória legyen az új kategória szülője. Ha ez a fő kategória, válassza a „Nincs” lehetőséget.

Leírás – ha kitölti ezt a mezőt, annak tartalma megjelenik a képernyő jobb oldalán található kategórialistában.

Most kattintson az „Új kategória hozzáadása” gombra.

Kategóriák szerkesztése

A WordPress kategóriáinak szerkesztéséhez vigye az egérmutatót bármelyik kategória neve fölé .

WordPress kategóriák szerkesztése
Kategória szerkesztése

Több lehetőséget fog látni:

Szerkesztés – Ezzel a lehetőséggel szerkesztheti a nevet, a csiga, a szülőkategóriát és a kategória leírását.

Gyors szerkesztés – A név és a meztelenség szerkesztésére szolgál.

Törlés – törli a kategóriát a listából.

Megtekintés – megjeleníti az összes olyan cikket, amely egy adott kategóriába tartozik.

Ha egyszerre több kategóriát szeretne törölni, kattintson a nevük melletti négyzetekre. Ezután kattintson a „Tömeges műveletek”, „Törlés” és végül az „Alkalmaz” gombra. Nem kell attól tartania, hogy egy kategória törlésével az adott kategóriához rendelt cikkek is törlődnek. Rendeljen új kategóriát azokhoz a cikkekhez, amelyek jelenleg nem tartoznak egyik kategóriába sem.

Hogyan adjunk kategóriákat a cikkekhez

Az összes cikket tartalmazó listában többek között megtalálható a „Kategóriák” oszlop. Ha kategória-hozzárendelés nélkül hoz létre egy cikket, akkor ebben az oszlopban a „nem listázott” felirat jelenik meg.

kategória hozzárendelés
Kategória hozzárendelés

Bejegyzés szerkesztése vagy létrehozása közben a cikkeket kategorizálhatja. Ez a módszer automatikusan hozzáadja a kiválasztott kategóriát a cikkhez. A képernyő jobb alsó sarkában megtalálja a szükséges eszközöket.

Új kategória hozzáadásához kattintson az „Új kategória hozzáadása” gombra. Itt azt is beállíthatja, hogy melyik legyen a szülőkategória. Most kattintson az „Új kategória hozzáadása” gombra. Ha egy meglévő kategóriához szeretné hozzárendelni a bejegyzést, kattintson a neve melletti négyzetre.

Kategória változás

A cikk címe alatti „Gyorsszerkesztés” gombra kattintva egyszerűen módosíthatja a kategóriát. Ez az opció a cikk címe alatt jelenik meg a cikklistában, ha fölé viszi az egérmutatót.

WordPress kategóriaváltás
Kategória változás

Az egyes funkciókról bővebben a Mi a különbség a cikk és az oldal között a WordPressben című cikkben ? Egy másik lehetőség a kategória megváltoztatása a cikk szerkesztése közben.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here