Mi a különbség egy cikk és egy oldal között a WordPressben?

Kíváncsi vagy, mi a különbség egy cikk és egy oldal között a WordPressben? Ebben a cikkben elmagyarázom a köztük lévő különbségeket, valamint a cikkek és oldalak kezelésének lehetőségeit.

Mi a különbség egy cikk és egy oldal között a WordPressben?

A WordPress webhelyen két alapfogalom használatával dolgozhat: cikkek és oldalak. Mindegyikhez megtalálja a saját eszközeit a menüben. Megpróbálom elmagyarázni neked a köztük lévő különbséget.

A különbség a cikk és az oldal között

A cikkek az Ön blogbejegyzései, hírei, hírei és eseményei. Általában időrendben vannak elrendezve – a legfrissebb bejegyzés fent van. Ez aktuális információ. Némelyikük idővel elavulttá válik. A régebbi cikkeket a rendszer görgeti és az archívumban tárolja. Előfordulhat, hogy a cikkek egyáltalán nem jelennek meg az oldalon, ha ez jobban megfelel az oldal jellegének.

Az oldal tartósabb tartalmat használ. Így ezeket nem fogja olyan gyakran hozzáadni vagy módosítani, mint a cikkeket. Állandóbb jellegű információk közzétételére szolgálnak. Ez lehet például a Rólunk oldal, Kapcsolatok és így tovább. Ha új oldalt hoz létre, az nem jelenik meg cikkként a weben. Ezt be kell írnia a web menübe.

WordPress cikkek

Ha a WordPress menüben a Cikkekre kattint, megjelenik az összes cikk listája, beleértve az olyan információkat is, mint a szerző, kategória, hozzáadott vagy módosítás dátuma . Az oldal tetején található cikkek listája felett olyan információkat találhat, mint az összes és megjelent cikk száma, valamint a kukában lévő cikkek száma. Szűrheti őket kategória vagy dátum szerint is.

Wordpress cikkek listája
Cikkek listája

Ha az egérmutatót egy adott bejegyzés címe fölé viszi, több link jelenik meg alatta:

Szerkesztés – lehetővé teszi a bejegyzés szerkesztését. A cikket a címére kattintva is szerkesztheti.

Gyors szerkesztés – Itt szerkeszthet néhány alapvető információt a cikkel kapcsolatban, mint például a cím, a csiga, a dátum, a szerző, a megjegyzésengedélyek és számos egyéb funkció.

Elvetés – Ezzel a lehetőséggel a cikket a kukába helyezi. Ha kiüríti a tartályt, az törlődik.

Megtekintés – Ha a cikk még nem jelent meg, előnézetet jelenít meg. Ha már megjelent, akkor megjelenik az oldalon.

Cikkek tömeges szerkesztése

Minden cikk címe mellett talál egy jelölőnégyzetet. Ez a mező lehetővé teszi bizonyos műveletek végrehajtását több bejegyzésen egyszerre.

Tömeges részvények
Tömeges részvények

Egyszerűen jelölje be, és a Tömeges műveletek mezőben válassza ki a végrehajtani kívánt műveletet: Szerkesztés vagy Áthelyezés a kukába . Ezután kattintson az Alkalmaz gombra. Ha a Szerkesztés lehetőséget választja, szerkesztheti a szerzőt, a kategóriákat, a címkéket, a megjegyzésjogosultságokat, a formátumot, a cikktűket és így tovább.

megjelenítési lehetőségek

A cikkek megjelenítési módjának módosításához kattintson a Megjelenítési beállítások gombra. A jobb felső sarokban találod.

megjelenítési lehetőségek
megjelenítési lehetőségek

Itt állíthatjuk be például, hogy milyen információkat szeretnénk megjeleníteni a cikklistában. A beállítás után ne felejtsen el az Alkalmaz gombra kattintani.

WordPress webhely

A webhely oldalainak listájának megtekintéséhez válassza az Oldalak lehetőséget a WordPress menüben. A weboldalak listája megjelenik a képernyőn. A lista felett megtalálja az összes oldal számát, a közzétett oldalak számát, az összes publikált oldal számát és a piszkozatok számát.

Az oldalak listájában megtalálja a szerző nevét, a hozzászólások számát és a megjelenés vagy szerkesztés dátumát .

Az oldal szerkesztése

Ha az egérmutatót egy adott oldalcím fölé viszi, alatta több lehetőség is megjelenik. Hasonlóak a cikkek beállításaihoz:

  • Szerkesztés – az oldal szerkesztése.
  • Gyors szerkesztés – néhány alapvető információ szerkesztéséhez.
  • Elvetés – az oldal kukába helyezéséhez.
  • Megtekintés – az oldal megtekintése vagy előnézete.
Oldalszerkesztési lehetőségek
Szerkesztési lehetőségek

Tömeges szerkesztés

Térjünk vissza az oldalak listájához. Minden oldal címe mellett van egy jelölőnégyzet. Használhatja a cikkekhez hasonló tömeges műveletek végrehajtására. Az ellenőrzés után válassza ki a tömeges művelet típusát, majd kattintson az Alkalmaz gombra. Ha a Szerkesztés lehetőséget választja, szerkesztheti a szerzőt, engedélyezheti vagy letilthatja a megjegyzéseket, valamint a kiválasztott elemek pozícióját .

WordPress tömeges webhelyszerkesztés
Tömeges szerkesztés

Gyors oldal/cikk szerkesztés

A Gyorsszerkesztés nagyszerű funkció bizonyos tulajdonságok gyors szerkesztéséhez . Használom például kategória módosítására, címkék hozzáadására és cikk rögzítésére .

Gyors szerkesztés
Gyors szerkesztés
Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here