Címke hozzáadása a WordPresshez

Útmutató a címke létrehozásához és hozzáadásához a WordPressben. A címkét, más néven címkét vagy címkét, az adminisztráción keresztül vagy közvetlenül a cikkszerkesztőben lehet létrehozni.

Címke hozzáadása a WordPresshez

Mi az a címke

A címkék (szlovák címkék vagy címkék) a cikket leíró kulcsszavak. Leírják azokat az információkat, amelyekre a cikk vonatkozik. Egy cikkhez több címkét is hozzárendelhet. Létrehozásukkor ne feledje, hogy a kategóriák és a címkék nem lehetnek azonosak.

A címkéknek nincs hierarchikus elrendezése kategóriákként. Ezenkívül nem rendelheti őket oldalakhoz. Csak a bejegyzésekhez adhatja hozzá őket. A WordPressben kétféleképpen hozhat létre címkét.

Címke létrehozása az adminisztrációs menün keresztül

WordPress címke
Márka létrehozása

A címkék létrehozásának ilyen módon új címkéket ad hozzá az összes címke listájához. Az összes használt címkét megtalálja az interneten. Gyorsan eligazodhat a címkék listájában. Az egyes funkciók hasonlóak a kategóriák létrehozására és szerkesztésére szolgáló menü funkcióihoz.

Az adminisztrációs menüben a „Márkák” lehetőségre kattintva megnyílik az összes márkája betűrendes listája. Ezenkívül néhány üres négyzet jelenik meg új címke hozzáadásához:

Név – írja be ide a márka nevét. Így fog megjelenni az oldalon.

Slug – töltse ki a név változatát diakritika nélkül. Ezt fogja használni az URL létrehozásához.

Leírás – leírást is kitölthet, de nem szükséges. A leírás a címkelista megfelelő oszlopában fog megjelenni.

Címkék szerkesztése

WordPress gyors címkeszerkesztés
Gyors címkeszerkesztés

A címkeszerkesztő menü a címkelistában érhető el. Vigye az egérmutatót a címke neve fölé, és több lehetőség jelenik meg:

Szerkesztés – Szerkessze a címet, a szolgáltatást és a leírást. A módosítások elvégzése után kattintson a „Frissítés” gombra.

Gyors szerkesztés – itt szerkesztheti a nevet és a csigát.

Törlés – eltávolítja a címkét a listáról.

Megtekintés – megjeleníti az összes olyan bejegyzést, amelyhez a kiválasztott címke hozzá van rendelve.
Több címke tömeges eltávolításához kattintson a nevük melletti négyzetekre. Ezután válassza a „Tömeges műveletek”, „Törlés” és végül az „Alkalmaz” lehetőséget.

Címke hozzáadása cikk létrehozásakor

A WordPressben címkét adhat hozzá közvetlenül a cikkhez annak létrehozásakor vagy szerkesztésekor. A címke hozzáadásához szükséges eszközöket az oldalon lefelé görgetve találja meg. Ezzel az összes kiválasztott címkét hozzáadja a cikkhez.

WordPress címke hozzárendelés (címkék)
Címke hozzárendelés

Ha meglévő címkét kell hozzáadnia, kattintson a „Válasszon a leggyakrabban használt címkék közül” gombra. A már használt címkék listája ábécé sorrendben jelenik meg. Most kattintson a címke nevére. A rendszer automatikusan hozzárendeli a cikkéhez.

Címke hozzáadásához írja be a nevét az ingyenes ablakba. Ha egyszerre több címkenevet ír, válassza el őket vesszővel. Ezután kattintson a „Hozzáadás” gombra.

Hogyan távolítsuk el a címkét

Ha törölni szeretne egy hozzáadott címkét a cikkben, kattintson a címe melletti keresztre. Amikor új címkéket ad hozzá egy cikk írása vagy szerkesztése során, azok automatikusan megjelennek a fent említett címkék listájában.

WordPress címke eltávolítása
Címke eltávolítása
Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here