WordPress: CSS és PHP sablonok szerkesztése

CSS- és PHP-sablonok testreszabásán gondolkodik a WordPressben? Ez az oktatóanyag segít a témafájlok, például a functions.php vagy a style.css szerkesztésében a skin-szerkesztőn keresztül.

WordPress: A CSS és PHP sablonok testreszabása

Szerkessze a PHP-t témaszerkesztővel

A WordPressben a Theme Editor eszközt használják a sablonfájlok szerkesztésére. Ezzel a funkcióval közvetlenül szerkesztheti a használt sablon egyedi CSS- és PHP-fájljait. Használhatja például a functions.php fájl szerkesztésére.

WordPress szerkesztő téma megjelenés
Témaszerkesztő – Megjelenés
💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Bluehost vagy SiteGround.

Figyelmeztetés a közvetlen sablonszerkesztés kockázataira

A Szerkesztő eszközt óvatosan kell használni. Ennek az az oka, hogy ha helytelenül módosítja a fájlokat, amelyek befolyásolják webhelye megjelenését, előfordulhat, hogy a webhely egyáltalán nem jelenik meg. A legjobb esetben hibásan jelenik meg.

Maga a WordPress egy felugró ablakban értesíti Önt a következő üzenettel:

Úgy tűnik, hogy közvetlenül szerkeszti a témát a WordPress táblán keresztül. Javasoljuk, hogy ne tedd! A témák közvetlen szerkesztése működésképtelenné teheti webhelyét, és frissítéskor elveszhet. Ha nem csak CSS-témákat szeretne módosítani, próbálkozzon egy származtatott téma létrehozásával .

Ha úgy dönt, hogy folytatja a közvetlen szerkesztéseket, a fájlkezelővel hozzon létre egy másolatot új névvel, és hagyja meg az eredetit. Ily módon visszaállíthatja a működőképes verziót, ha valami elromlik.

WordPress értesítésszerkesztő sablon
Értesítés a közvetlen sablonszerkesztésről

Ha nem ismeri a HTML-t, a CSS-t vagy a PHP-t, az elvégzett változtatások teljesen leállíthatják az oldalt. Ezért azt javaslom, hogy csak akkor használja ezt a funkciót, ha rendelkezik a szükséges ismeretekkel.

Tipp: ha sikerül eldobnia az oldalt, jelentkezzen be ftp-n keresztül a szerkesztett fájlba, és vonja vissza a módosítást.

A CSS WordPress sablonok szerkesztése

A téma stílusának szerkesztéséhez érdemesebb a CSS szerkesztő funkciót használni , ahol élőben is nyomon követhetjük a változásokat. Használhatja például a style.css fájl szerkesztésére.

A menü CSS szerkesztése menüpontjára kattintva érheti el:

WordPress sablon – A CSS szerkesztése
WordPress sablon – A CSS szerkesztése

Kattintson ide, hogy közvetlenül a szerkesztőhöz (más néven testreszabóhoz) lépjen:

WordPress CSS szerkesztő
WordPress: CSS szerkesztő

Adja hozzá saját CSS-kódját, hogy személyre szabja webhelye megjelenését és elrendezését. További információ a CSS-ről .

A billentyűzet segítségével mozoghat:

  • A szerkesztő területen a Tab billentyű beszúr egy tabulátort.
  • A szerkesztőterületből való kilépéshez használja az Esc billentyűt, majd a Tab billentyűt.
  • Képernyőolvasó felhasználók: Lehet, hogy kétszer meg kell nyomnia az Esc billentyűt az űrlap módból való kilépéshez.

A szerkesztőmező automatikusan kiemeli a kód szintaxisát. Ezt a felhasználói profil szöveges módban letilthatja.

💡 Tipp: Ajánlom a hitelesített Divi és Avada multifunkciós sablonok használatát. Kitűnő tapasztalataim vannak a Elementor is.

CSS és PHP szerkesztése WordPress-ben – következtetés

A PHP fájlok szerkesztéséhez a legjobb a gyermektémát használni , mivel a közvetlenül a sablonon végrehajtott módosítások frissítéskor elvesznek. Ráadásul fennáll a veszélye annak, hogy kidobja a webhelyet.

A CSS szerkesztéséhez is célszerű a gyermektémát használni , de ehhez programozási ismeretekre van szükség, így a felhasználók számára elegendő a fent említett szerkesztő .

💡 Do you want a faster ⏱ website? Website speed is important for both visitors and SEO. I got the best results thanks to the WP Rocket plugin, which I highly recommend.
Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here