WordPress felhasználók: hozzáadása, szerepkör, engedélyek, törlés

WordPress felhasználók: utasítások a felhasználó hozzáadásához, a megfelelő szerep kiválasztásához és beállításához, az engedélyek korlátozásához és a kiválasztott felhasználó törléséhez .

WordPress felhasználók

Valószínűleg más felhasználók is lesznek webhelyén. Ha kiválasztja a Felhasználók lehetőséget a WordPress adminisztrációs menüjében, megjelenik a webhely fiókjainak listája. Itt új fiókokat is hozzáadhat és szerkesztheti a feladataikat.

A WordPress felhasználók listája

A lista tetején a felhasználók listájának szerepkör szerinti szűrésére szolgáló lehetőségeket talál . Az egyes szereptípusok mellett a fiókok számának van egy meghatározott szerepe.

A WordPress felhasználók listája
A WordPress felhasználók listája

Ha az egérmutatót valamelyik fiókja nevére viszi, több linket fog látni:

Szerkesztés – Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználó profiljának szerkesztését .
Törlés – Válassza ezt a lehetőséget a felhasználó törléséhez. Nem rendelkezik ezzel a funkcióval a saját profiljával.

Felhasználói profil szerkesztése
Felhasználói profil szerkesztése
💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Bluehost vagy SiteGround.

Felhasználói szerepek

A WordPress téma telepítése után automatikusan létrejön egy rendszergazdai fiók . A WordPress -felhasználók a webhely fő rendszergazdája által hozzárendelt öt szerepkör közül legalább egyet viselnek :

Ügyfél – csak a profil kezeléséhez férhet hozzá.
Közreműködő – Írhatok és kezelhetek saját bejegyzéseim, de nem tehetem közzé azokat.
Szerző – a szerző csak a saját hozzájárulásait teszi közzé és kezeli.
Szerkesztő – közzéteheti és kezelheti saját oldalait és bejegyzéseit. Ezenkívül kezelheti más számlák hozzájárulásait.
Adminisztrátor – az adminisztrátor minden rendszergazdai funkcióhoz hozzáfér.

Szerepjogok

Az egyes szerepkörök képességeit a Felhasználói szerepkör-szerkesztő beépülő modulon keresztül módosíthatja. Ezen belül módosíthatja a meglévő szerepkörök jogosultságait, de új szerepköröket is létrehozhat. Íme egy példa a bővítmény beállításaira :

Az engedélyek beállításának bemutatása a User Role Editor beépülő modulon keresztül
Az engedélyek beállításának bemutatása a User Role Editor beépülő modulon keresztül
💡 Tipp: Ajánlom a hitelesített Divi és Avada multifunkciós sablonok használatát. Kitűnő tapasztalataim vannak a Elementor is.

Új fiók hozzáadása

Ha új fiókot szeretne hozzáadni WordPress webhelyéhez, kattintson az Új hozzáadása gombra a felhasználók listájában . Az oldal tetején találod. Alternatív megoldásként kattintson az Új hozzáadása gombra az adminisztrációs menü oldalsávjában.

WordPress: Új felhasználó hozzáadása
Új felhasználó hozzáadása

Megnyílik egy új ablak, amelyben ki kell töltenie az egyes elemeket:

Felhasználónév – Ez a mező kötelező. Ide írja be a személy nevét. Ez a név már nem módosítható az új fiók létrehozása után.
E- mail – Ezt a mezőt kötelező kitölteni. Írja be a személy e-mail címét. Erre a címre kap értesítést a jóváhagyott észrevételekről, amelyeket hozzáadunk hozzászólásaihoz.
Név és vezetéknév – ha szükséges, írja be a személy nevét és vezetéknevét. Ezek a mezők nem kötelezőek.
Webhely címe – Itt adhatja meg a személy oldalának URL-címét.
Jelszó – ha rákattint a Jelszó megjelenítése gombra , új jelszó generálódik az új felhasználó számára. A WordPress automatikusan létrehoz egy erős jelszót. Ezt a jelszót is megváltoztathatja. A WordPress nem engedi meg új felhasználó felvételét, hacsak nem állított be egy minimális jelszót. Ha megváltoztatja jelszavát, használjon olyan szimbólumokat, mint pl. € ‹&! stb.
Értesítés küldése felhasználónak – Ebben a sorban jelezheti, hogy szeretne-e e-mailt küldeni egy új felhasználónak a fiókjával kapcsolatban.
Szerep – Itt választhatja ki a fiókhoz rendelni kívánt szerepet.

💡 Do you want a faster ⏱ website? Website speed is important for both visitors and SEO. I got the best results thanks to the WP Rocket plugin, which I highly recommend.

Felhasználó törlése

A fiók törléséhez használja a Törlés opciót. A fiók neve alatt jelenik meg, amikor rámutat az egérrel. Ez a funkció nem érhető el, ha a felhasználó jelenleg kapcsolódik az oldalhoz.

WordPress: felhasználó törlése
Felhasználó törlése

Fiókja törlése során a rendszer megkérdezi, mit szeretne tenni azokkal a bejegyzésekkel, amelyeket az adott személy hozzáadott az Ön webhelyéhez. A következő lehetőségeket kínálja:

Összes tartalom törlése – Eltávolítja az összes felhasználó által létrehozott tartalmat az oldalról.
Minden tartalom hozzárendelése felhasználóhoz – Az összes felhasználói tartalmat hozzárendeli egy másik kiválasztott fiókhoz.

Kattintson a Törlés megerősítése gombra a fióktörlés befejezéséhez .

WordPress felhasználók – következtetés

A felhasználók létrehozásakor ügyeljen a megfelelő szerepkör és erős jelszó kiválasztására . Elkerülheti ezeket a biztonsági kockázatokat.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here