Képek szerkesztése a WordPressben – hogyan vághat, forgathat, kicsinyíthet

Képszerkesztés – utasítások a kép kivágásához, elforgatásához vagy kicsinyítéséhez a WordPressben . Multimédiás eszközökkel elvégezheti ezeket az alapvető képbeállításokat.

WordPress képszerkesztés

Szerkessze a képeket a médiakönyvtárban

A médiakönyvtár eszközök segítségével átméretezheti, elforgathatja, átfordíthatja és a kiválasztott méretre vághatja a képeket. A szerkesztések bármelyikének elvégzéséhez kattintson a szerkeszteni kívánt képre a médiakönyvtár rácselrendezésében. Megnyílik a Melléklet részletei ablak.

WordPress melléklet részletei
Melléklet részletei

Most nyomja meg a Kép szerkesztése gombot a kép előnézete alatt. A következő ablakban szerkesztheti a képet.

WordPress képszerkesztés
WordPress: Képszerkesztés

Ha médiakönyvtár fájllistát használ, vigye az egérmutatót a szerkeszteni kívánt kép nevére. A név alatt megjelenő lehetőségek közül válassza a Szerkesztés lehetőséget. A megnyíló ablakban görgessen lefelé. A kép alatt találsz egy Kép szerkesztése gombot. Megnyílik egy másik ablak, amelyben elvégezheti a kívánt beállításokat.

💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Bluehost vagy SiteGround.

Képszerkesztő eszközök

Mindkét esetben szerkesztheti a kép tulajdonságait is: cím, felirat, alternatív szöveg és leírás . A médiakönyvtárban lévő képek szerkesztéséhez a következő eszközök állnak rendelkezésre:

kép kivágása

Vágás – Kattintson a képre, és válassza ki a körbevágni kívánt területet. Ezután érintse meg az ikont a kép kivágásához.

forgassa el a képet az óramutató járásával megegyező irányba

Forgatás az óramutató járásával megegyező irányba – a kép elforgatása 90°-kal az óramutató járásával megegyezően.

forgassa el a képet az óramutató járásával ellentétes irányba

Forgatás az óramutató járásával ellentétes irányba – a kép elforgatása 90°-kal az óramutató járásával ellentétes irányba.

A kép tükrözése vízszintesen

Flip Horizontal – vízszintesen fordítja a képet.

fordítsa meg a képet függőlegesen

Függőleges megfordítás – Függőlegesen megfordítja a képet.

lépj vissza

Lépés vissza – Egy lépéssel vissza vonja a beállításokat.

egy lépés előre

Lépjen előre – hajtsa végre újra a következő beállítást.

Ebben az ablakban az ikonokon kívül egyéb képszerkesztési lehetőségeket is talál.

💡 Tipp: Ajánlom a hitelesített Divi és Avada multifunkciós sablonok használatát. Kitűnő tapasztalataim vannak a Elementor is.

Kép nagyítása/kicsinyítése

A kép kicsinyítéséhez válassza ki a szélességét és magasságát , majd kattintson a Méret gombra. Hajtsa végre ezt a módosítást a kép kivágása vagy átállítása előtt. Észreveheti, hogy ha az egyik számot kitölti, a másik automatikusan kitöltésre kerül. Ez megőrzi a kép eredeti arányait. Csak kicsinyíteni tudja a képet az eredeti méretéből. Ne zoomoljon.

a kép kicsinyítése/nagyítása és levágása
Csökkentse és vágja le a képet

Kép körbevágása

Kattintson a képre, és állítsa be a levágni kívánt területet. A kívánt kiválasztási értékek a beállításoknak megfelelően automatikusan változnak. Egyszerűen kitöltheti a képméretek mezőit is. Ezután nyomja meg a Vágás ikont.

Változások végrehajtásakor az ablak jobb oldalán megjelenik az Eredeti kép visszaállítása opció is. Ha ezt a lehetőséget választja, a rendszer elveti az összes módosítást, és visszatér az eredeti képhez. Ugyanezt a funkciót látja el a kép alatti Mégse gomb is.

Ha viszont el szeretné menteni a változtatásokat, ne felejtsen el a Mentés gombra kattintani.

💡 Do you want a faster ⏱ website? Website speed is important for both visitors and SEO. I got the best results thanks to the WP Rocket plugin, which I highly recommend.

Képek szerkesztése WordPress-ben – következtetés

A multimédiás eszközök lehetővé teszik a képekkel való teljes körű munkát, minden alapvető beállítás elvégezhető rajtuk keresztül. Ha fejlettebb eszközökre van szüksége, próbáljon ki egy grafikus programot.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here