WordPress widgetek: mi az a widget, és hogyan kell hozzáadni?

Mi az a widget? A WordPress widgetek a webhelyek független elemei. Funkciókat adnak az oldalsávhoz, lábléchez vagy a webhely más részéhez.

WordPress widgetek

A widgetek közé tartoznak például a legutóbbi megjegyzések, cikkarchívum, legutóbbi bejegyzések listája, kategórialista, címkelista, címkefelhő, szöveges widget, kép, galéria, keresési űrlap, naptár, navigációs menü, HTML-kód, RSS és egyebek .

A hozzáadási lehetőségek a használt sablontól és beépülő moduloktól függően változnak . Például a blogomban oldalsávokat használnak:

WordPress widgetek bemutató használata
A widgetek használatának bemutatása
💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Bluehost vagy SiteGround.

Hol találhatok WordPress widgeteket?

Az elérhető widgetek listáját a WordPress adminisztrációs menüjében, a Megjelenés alatt találja. Az oldal bal felében található ezek listája, a jobb oldalon pedig a sablon azon területeinek listája, ahol használhatja őket.

Hol lehet widgeteket beállítani a WordPressben
Hol lehet widgeteket beállítani a WordPressben
💡 Tipp: Ajánlom a hitelesített Divi és Avada multifunkciós sablonok használatát. Kitűnő tapasztalataim vannak a Elementor is.

Hogyan lehet widgetet hozzáadni a WordPresshez?

WordPress add widget
Adjon hozzá egy widgetet a WordPressben

A kiválasztott widget oldalsávba való beillesztéséhez húzza az egérrel, és húzza a kiválasztott helyre. Rákattinthat a widgetre is, majd kiválaszthatja, hová szeretné beilleszteni.

Miután létrehozta, megnyílik egy ablak a beállításokkal kapcsolatban. Kattintson a Mentés gombra a beállítások mentéséhez. Ha törölni szeretné a modult, kattintson a Törlés gombra.

A widgeteket az oldal élő előnézetével is kezelheti. Ehhez kattintson az Élő nézet kezelése gombra az oldal tetején.

További információkat ebben a hivatalos WP kézikönyvben talál.

💡 Do you want a faster ⏱ website? Website speed is important for both visitors and SEO. I got the best results thanks to the WP Rocket plugin, which I highly recommend.
Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here