WordPress navigációs menü – létrehozása és kezelése

WordPress navigációs menü – létrehozására vonatkozó utasításokat. Hogyan adhat hozzá egyedi elemeket, szúrhat be saját linket, és hogyan kezelheti a menüelhelyezéseket a sablonban.

WordPress navigációs menü

Mi az a navigációs menü?

A navigációs menü segít a webhely látogatóinak a tartalmában való navigálásban . Ezzel megtalálják a keresett szükséges információkat. a navigáció létrehozza a WordPress webhely szerkezetét. Leggyakrabban az oldal tetején vagy szélén találja.

A navigáció létrehozásához és szerkesztéséhez szükséges eszközöket a WordPress adminisztrációjában, a Megjelenés alatt találja meg. A navigáció oldalakra, bejegyzésekre, kategóriákra vagy más típusú oldaltartalomra mutató hivatkozásokat tartalmaz.

Hogyan készítsünk navigációs menüt a WordPress-ben

WordPress létrehozási menü
Menük létrehozása a WordPressben

A legtöbb WordPress-sablon lehetőséget kínál egynél több navigációs menü létrehozására . Többet is létrehozhat egyszerre – a fejlécben, az oldalsávban (widgetként) vagy a láblécben. Új navigáció létrehozásához kattintson a Menü elemre a Megjelenés alatt a sablonadminisztrációban. Megnyílik egy üzenetablak.

Ha rákattint az Új menü létrehozása lehetőségre, megnyílik egy ablak, amelybe be kell írni a nevét. Kattintson a Létrehozás menüre egy új navigációs elem létrehozásához.

Ha szeretne létrehozni egy úgynevezett mega menüt , használhatja ezt a bővítményt , vagy választhat egy sablont , amely támogatja.

💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Bluehost vagy SiteGround.

Meglévő navigáció szerkesztése

WordPress menü szerkesztés
Navigáció szerkesztése

Tovább szerkesztheti az egyes navigációs beállításokat. Ezek listája akkor jelenik meg, ha rákattint a nyílra a Kiválasztás menü szerkesztéséhez ablakban. Egy adott elem kiválasztása után kattintson a Kiválasztás gombra. Most már szerkesztheti a navigációs sáv egyes attribútumait:

Az Oldalak ablakban beállíthatja azt az oldalt, amelyre a navigációs lehetőség hivatkozni fog. Csak a webhely legfrissebb oldalait látja. Kattintson az Összes megjelenítése gombra az oldalak teljes listájának megtekintéséhez. Egy adott oldalt is kereshet. Ha egy oldalt szeretne hozzáadni a navigációhoz, jelölje be a neve melletti négyzetet.

Az oldalak mellett cikkeket , egyéni hivatkozásokat, kategóriákat és címkéket is hozzáadhat a navigációhoz. Minden változtatás megjelenik a képernyő jobb oldalán.

Minden elem áthelyezhető egy új helyre a navigációs hierarchiában. Egyszerűen megragad egy adott elemet az egérrel, és áthelyezi a kívánt helyre. Vegye figyelembe, hogy a hivatkozásokat nemcsak felfelé és lefelé mozgathatja, hanem jobbra is. Ez a hivatkozást alárendeli a felette lévő hivatkozásnak.

Ne felejtse el menteni az összes beállítást a Mentés menüre kattintva.

Ezt a lépést meg is nézheti a videóban:

https://www.youtube.com/watch?v=L6z5e0Fnf9Y

Beállítások szerkesztése

A WordPress testreszabhatja a menübeállításokat
A menüopciók beállítása

A navigáció szerkesztésekor az egyes elemekhez bizonyos beállításokat is megadhat. A tétel neve melletti kis nyílra kattintva egy új ablak nyílik meg. Itt tudod szerkeszteni:

Felirat attribútuma – Ez a leírás akkor jelenik meg, amikor az egérmutatót egy elem fölé viszi.
Hivatkozás megnyitása új lapon – Az új elem megnyitásának alapértelmezett módja ugyanabban a böngészőablakban. Jelölje be ezt a négyzetet a hivatkozás új lapon való megnyitásához.
CSS osztályok – CSS osztályokat adhat hozzá az elemhez.
Xhtlml Friends Network (XFN) – lehetővé teszi XFN attribútumok létrehozását, amelyek segítségével megmutathatja, hogyan kapcsolódik a linkelt oldal szerzőihez.
Leírás – az elem leírása.

Itt megtalálja azt a lehetőséget is, hogy az elemet eggyel feljebb és lejjebb helyezze. A navigációs elem helyét úgy is módosíthatja, hogy kiválasztja a Ki sort a … vagy a tetejére pont alatt.

Az utolsó sorok a függvények:
Törlés – törli az elemet
Mégse – Törli a végrehajtott változtatásokat.

A módosítások mentéséhez kattintson a Mentés menüre .

💡 Tipp: Ajánlom a hitelesített Divi és Avada multifunkciós sablonok használatát. Kitűnő tapasztalataim vannak a Elementor is.

Szerkessze a hivatkozás nevét

Az Oldalak ablakban válassza ki a navigációs menüből azt az oldalt, amelyre hivatkozni szeretne. A létrehozott elemnek olyan neve lesz, mint az oldalnak. A név szerkesztéséhez kattintson a hozzáadott elem melletti nyílra a képernyő jobb oldalán. Írja be a kívánt nevet a Navigációs címke ablakban.

Adjon hozzá cikket és linket a kategóriákhoz

Adott cikkekre és kategóriákra mutató hivatkozásokat is hozzáadhat az egyes menüpontokhoz. Ehhez kattintson a Cikkek vagy Kategóriák melletti nyílra. Használja a Cikkek funkciót a cikkek szakaszra mutató hivatkozás beszúrásához a navigációban. Használja a Kategóriák funkciót meghatározott kategóriák hozzárendeléséhez a navigációhoz.

Illessze be a saját linkjét

Ha egy másik webhelyre mutató hivatkozást szeretne beszúrni a WordPress-webhelyébe, kattintson az Egyéni hivatkozások melletti nyílra. A megnyíló ablakban másolja ki az URL-t, és írja be a hivatkozás szövegét . Ezután kattintson a Hozzáadás a menühöz elemre. Feltétlenül használja a Mentés Menü gombot a képernyő jobb oldalán.

Elem törlése

Ha egy adott hivatkozást szeretne törölni, kattintson a neve melletti nyílra. A megjelenő lehetőségek közül válassza a Törlés lehetőséget. Kattintson a Mentés menüre a módosítások mentéséhez.

💡 Do you want a faster ⏱ website? Website speed is important for both visitors and SEO. I got the best results thanks to the WP Rocket plugin, which I highly recommend.

A menü helyének kezelése

WordPress kezelési menü
A menü helyének kezelése

A helykezelési beállításokat a menüszerkesztő ablak tetején találja. Kattintson az Elhelyezések kezelése lehetőségre egy új ablak megnyitásához. Megjelenik a WordPress-sablon által használt elhelyezési lehetőségek listája . Itt egy vagy több helyszín is lehet. Ha egy navigációs elemet szeretne hozzárendelni egy adott beállításhoz, válassza ki azt a helyek listájából. Kattintson a Módosítások mentése gombra a módosítások mentéséhez .

További technikai információk – a regisztráció és a navigációs menü saját sablonban való megjelenítése – a hivatalos fejlesztési dokumentációban találhatók.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here