Adókulcs beállítása a WooCommerce-ben

Egy korábbi, Az áfa beállítása című cikkben említettem, hogyan lehet további adóosztályokat létrehozni. Most pedig nézzük meg az összes adóra vonatkozó adókulcs beállítását a WooCommerce -ben.

Nastavenie daňovej sadzby vo WooCommerce

Az adó mértékének meghatározása

Az adókulcs beállításához lépjen a WooCommerce beállításainak Adó szakaszába. A felső sorban több sort talál. Minden adókulcsot ugyanúgy töltenek ki. Példánkban a normál adókulcs-beállítást tekintjük át. Ezért kattintson a Standard Rate linkre.

WooCommerce nastavenie daňovej sadzby
Az adó mértékének meghatározása

A megnyíló táblázatban keresse meg a Sor beszúrása gombot, és kattintson rá. Ha egynél több államban értékesít, akkor sorokat vesz fel és tölt ki mindegyikhez . Ha nem adja meg más országok adóját, akkor az áfás árakat nem fogja látni, amikor ezekbe az országokba értékesít az e-shopjában. Szükség esetén az egyes sorokat is eltávolíthatja a táblázatból. Elmondjuk, hogyan kell kitölteni a táblázatot a Szlovák Köztársaság ÁFA-kulcsának példáján.

Szlovákia esetében a táblázatban csak néhány mezőt kell kitölteni:

Országkód – Az országkód két betűből áll. Ön kitölti az SK-t.

Országkód, irányítószám és város – ha olyan országokba ad el árut, ahol az adókulcs az ország vagy város adott országától függően változik, akkor ezeket a mezőket is ki kell töltenie. Szlovákia esetében nem kell kitölteni.

Kulcs százalékban – az általános kulcshoz írja be a Szlovák Köztársaságban érvényes általános áfakulcs összegét, azaz 20%-ot. A többi használt árfolyamhoz írja be a megfelelő árfolyamot. Tehát kedvezményes kulcs esetén 10% lesz és így tovább.

Adónév – az adó neve áfa.

Prioritás és összetétel – Szlovákia esetében nem kell kitöltenie ezeket a mezőket.

Szállítás – ha az adó a szállításra is vonatkozik, jelölje be a négyzetet ebben az ablakban.

További információkért tekintse meg a hivatalos dokumentációt: docs.woocommerce.com

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here